1. oktober 2022

Helgelektyre(559)

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
Friend of the Devil av Stephen Lloyd, Sekten på Tåkøy av Mariette Lindstein, Martines verden av Martine Lunde og Karima Furuseth, Tarot Fargelegging av Alexis E. Thomsons, Tatto Designs av ukjent og The Beauty of Horror av Alan Robert, er fra egen boksamling


Friend of the Devil - Stephen Lloyd

Død for deg - Mikaela Bley

Aftentid og morgengry - Ken Follett

 

Mandag leste jeg ut denne:

 

 
Sekten på Tåkøy - Mariette Lindstein

Svensk thriller om sekt på en øy som ble utgitt i 2018. Sekt er spennende og ubehagelig å lese om og se dokumentarer om. Noen klarer å bryte seg ut av en sekt, andre ikke. Franz Osvald er karismatisk, og sjarmerende, noe som er typisk for sektleder å være. Sekten heter ViaTerra og han hevder selvfølgelig at det ikke er en sekt. Som andre sekter har de også sin egen livsfilosofi.

Sofia blir invitert dit sammen med venninnen for å få en omvisning. Franz ser ut til å like Sofia, og hun får jobbtilbud om en stilling i deres bibliotek. Etter om og men takker hun ja. Hun blir godt kjent med miljøet, og hun ser ikke på det som en sekt, i hvert fall ikke i begynnelsen. De har sine sære regler og Franz kan bli noe ustabil hvis han ikke får det som han vil ha det, og de som har skylden, blir da straffet.

Kommer Sofia til å bli værende, eller skjønner hun omsider at det faktisk er en sekt?

Hørte denne på lydbok. 
 
Lydbokinnleser: Eline Øverby. Spilletid: 14t 18m


Onsdag leste jeg ut denne:

 
Martines verden - Martine Lunde og Karima Furuseth

Jeg bryr meg nada om influencere. For det første er jeg nok ikke i målgruppa og for det andre så tror jeg at vi har lite til felles. Men prøver meg frem med lydbokformatet, og da prøver jeg meg på noe lett av og til for å bli vant til det. 

Martine Lunde er fra Årvoll og begynte å blogge med en venninne, og hun er oppvokst i en generasjonsbolig. Hennes store drøm var å delta i Paradise Hotel og drømmen gikk i oppfyllelse. For noen var hun kjent fra Instagram, men hun ble dog enda mer kjent fra Paradise Hotel. Siden da har hun deltatt i mange realityprogrammer. I boka forteller hun om netthets og drapstrusler da hun selv var skoleelev, spredning av nakenbilde, forbilder, forholdet til familien og noen av slektnignene i generasjonsboligen og mye annet. 

Som nevnt hørte jeg denne på lydbok. 
 
Lydbokinnleser: Mathilde Hummervoll Storm Spilletid: 3t 13m


Fredagskvelden leste jeg ut denne:


 
Lingering - Chris Coppel

Christy og Paul har nettopp kjøpt et hus og sammen har de labradoren Maggie. Etter å ha bodd tett på med naboer, ønsker de seg et hus et stykke vekk fra naboer, noe de får med dette huset som ligger øde til ved skogen. Paul må flytte inn i huset selv da faren til Christy er blitt syk og hun må bo hos ham på ubestemt tid for å ta seg av ham etter at han har fått slag. Siden det er pandemi, er det vanskelig å finne et sykehjem til ham. I mellomtiden prøver Paul å frakte tingene deres til det nye huset og det tar ikke lang tid før han opplever merkelige ting. Vil Christy også merke det når hun kommer tilbake?
 
I det siste har jeg lest Død for deg av Mikaela Bley. Den er om en kone og to døtre er forsvunnet, og politiet mistenker ektemannen. Hvis han ikke står bak den eventuelle kidnappingen, vet han noe, for det virker som han har noe å skjule, i følge politiet. Vil politiet redde jentene i tide, eller er det mor og døtre som har rømt hjemmefra?
 
Jeg har ikke begynt å lese Friend of the Devil av Stephen Lloyd ennå, for noen ganger sitter det langt inne i å begynne på en ny bok når man har blitt ferdig med en annen bok, andre ganger begynner man straks på en ny bok. Men skal begynne på den i løpet av helga og derfor vet jeg nada om handling. Ikke meningen å virke negativ til lesing, men noen ganger trenger man en liten pause når man skal begynne på en ny bok.
 
I løpet av helga skal jeg komme meg videre i Aftentid og morgengry av Ken Follett som har blitt noe forsømt i det siste, så skal ta det igjen i helga. Handling og mening venter jeg til anmeldelse da dette er en stor bok, og synes det er unødvendig å gjenta det hver uke.
 
Lørdag, den 1. oktober skal jeg begynne på Dunkle fortellinger av Rebecca Wexelsen og Jens Kristensen. Siden den beste måneden og Spooky Season for alvor har startet, skal jeg lese en fortelling hver dag. Aner ikke hvor mange fortellinger boka inneholder for jeg ville ikke se etter for å unngå spoilere.  😈
 
Siden sist helg har jeg fargelagt dette:
 

 Motivet er fra denne boka:

 
Tarot fargelegging - Alexis E. Thomson (Jeg har den norske utgaven)
 

 
Motivene er fra denne boka:

 
Tattoo Designs - ukjent

Motivet er fra denne boka:


 
Beauty of Horror: A Goregeous Coloring Book - Alan Robert

God helg.

Ukas låt: Lifeline - David Hasselhoff

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar