10. oktober 2022

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
The House Across the Lake av Riley Sager, Friend of the Devil av Stephen Lloyd, Fairy Tale av Stephen King, Køen av Vladimir Sorokin, og Bone Harvest av James Brodgen, er fra egen boksamling

 
 

 
 Bøker jeg leste i forrige uke:

The House Across the Lake - Riley Sager
Død for deg - Mikaela Bley
Dunkle fortellinger - Rebecca Wexelsen & Jens Kristensen
Den gylne stjerne - Lena Lindahl

Antall leste sider

1118 sider

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

🖉 Ikke la de døde komme hit - Monika Steinholm og Anneli Furmark

Bøker som leses nå:

🕮  Friend of the Devil - Stephen Lloyd
🕮  Som en fremmed - Araminta Hall
🕮  Aftentid og morgengry - Ken Follett
🕮  Fairy Tale - Stephen King
🕮  Sanatorium - Sarah Pearse
🕮  Køen - Vladimir Sorokin

Planlagte bøker denne uka:

⃞   Fremmedlegeme - Unni Lindell
⃞   Bone Harvest - James Brogden

I forrige uke hadde jeg som mål å bli ferdig med Død for deg av Mikaela Bley, Friend of the Devil av Stephen Lloyd og Køen av Vladimir Sorokin. Jeg ble ferdig bare med den ene og noen andre bøker i stedet.

Natt til fredag leste jeg ut Død for deg av Mikaela Bley. Utgitt på norsk i år og som er en svært mørk krim, spør du meg. Karakterene er svært interessante å lese om og til slutt etter å ha lest boka, vet man ikke helt hvem som var den sprøeste av dem. Likte denne svært godt. Har Jenter uten navn av Bley og håper å få med meg den senere i år.

The House Across the Lake av Riley Saager, er en psykologisk thriller som ble utgitt i år. Jeg leste den ut tirsdagskvelden og selv om den har fått mange delte meninger, syntes jeg den var svært underholdende. Likte sarkasmen til Casey, hovedpersonen svært godt og det er lett å bli dratt inn i historien.

Dunkle fortellinger av Rebecca Wexelsen og Jens Kristensen leste jeg ut fredagskvelden og ble utgitt tidligere i høst. Boka består av sju historier og jeg leste en historie hver dag. Historiene har forskjellige lengder, og er svært mystiske med fargeløse illustrasjoner som er med på å gi historiene mer stemning. Boka er beregnet på unge lesere, men voksne kan fint kose seg med den også. Det er litt nostalgisk siden jeg likte slike spøkelseshistorier og andre mørke fortellinger som liten.

Den gylne stjerne ble ferdiglest i går kveld og er en ungdomsbok som ble utgitt tidligere i år. Spennenende fra et tenåringsperspektiv om å være på den gale siden av krigen, og som kanskje prøver å komme over på den rette siden. Spennende tema og god ungdomsbok.

Jeg ble som sagt ikke ferdig med Friend of the Devil av Stephen Llloyd til tross for at det er det er en kort bok, men den engasjerer bare ikke. Det er ikke creepy horror, men snarere svart komedie horror. Jeg liker svart komedie og svart humor, men når jeg skal ha horror, så vil jeg helst ha noe uten humor, og humoren i boka er ikke helt min stil. Boka ble utgitt tidligere i år.

For noen netter siden begynte jeg å lese Som en fremmed av Araminta Hall som er en psykologisk thiller, utgitt på norsk i år. Synes det er litt morsomt at forfatteren ikke bruker kapitler, og selv om jeg ikke har kommet langt i boka ennå, er den interessant og engasjerende.

Aftentid og morgengry av Ken Follett kom jeg meg ikke videre i. Har ikke noe med boka å gjøre, men det er en bok jeg leser når jeg vil i og når det passer seg. Det blir litt sånn når man leser flere bøker "samtidig".

Jeg leste videre i Fairy Tale av Stephen King og som vanlig bruker han god tid på handlingen så det er ikke mye som har skjedd, noe jeg ikke har noe i mot. Liker båndet mellom gutten og hunden Radar. Stephen King har en hund selv som heter Molly, tror jeg. Hadde vært morsomt å vite om han brukte sin egen hund som inspirasjon mens han skrev boka.

I går kveld begynte jeg å lese Sanatorium av Sarah Pearse som jeg har hørt mye om de siste årene. Den ble utgitt på norsk i år, og ville vente med å lese den til når det ble høst og mørketid. Likte introen godt og er spent på fortsettelsen. Det er ikke horror, men krim.

I forrige uke leste jeg litt videre i Køen av Vladimir Sorokin. Hun jeg leste den sammen med, ble ferdig med den i forrige måned, tror jeg, så jeg ligger litt etter. Grunnen er at jeg strever litt med den. Ikke at jeg ikke forstår den, men finner ikke flyten og synes den er en smule tørr. Heldigvis har jeg ikke mange sider igjen. Blir nok ferdig med den i løpet av uka da det er under førti sider igjen.

De neste bøkene på leselista er to forskjellige bøker. Den ene er krim og det er Fremmedlegeme av Unni Lindell. Digger coveret, svært høstlige farger og jeg liker covere med hodeskaller. Boka ble utgitt tidligere i høst. Har lest en god del bøker av henne nå, men går ikke lei selv om jeg ikke har likt alle. Liker nok Cato Isaksen bedre enn Marian Dahle og Snø.

Og jeg skal prøve meg på australsk horror. Har sett en del gode, australske horrorfilmer oppgjennom årene, men har ikke lest en eneste australsk horror bok, så det er på tide. Bone Harvest virker å ha et spesielt konsept og det er alltid spennende å lese bøker av forfattere man ikke har nlest noe av tidligere. Bone Harvest er også en del av Halloween lesingen min.

I denne uka har jeg som mål å lese ut Friend of the Devil av Stephen Lloyd, Køen av Vladimir Sorokin, og kanskje Som en fremmed av Araminta Hall. De andre bøkene ønsker jeg å bruke mer tid på.

Ser ut til å bli en dyster leseuke, men det er sånn jeg liker det.😈

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar