27. juni 2022

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ....

 
Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
The Book of Accidents av Chuck Wendig, er fra egen boksamling

 
 

 
 Bøker som ble lest i forrige uke:

Perfekt - Ingunn Røyset
Rovdyr - Erling Gangsøy Greftegreff
The Book of Accidents - Chuck Wendig

Antall leste sider:

710 sider

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

🖉 Midnattsbiblioteket - Matt Haig

Bøker som leses nå:

🕮 Paradisbyen - Zoë Beck
🕮 Nytt blikk på det gamle Egypt - Anders Bettum
🕮 Aldri - Ken Follett
🕮 Beinrester - Johan Theorin
🕮 Win - Harlan Coben

Planlagte bøker denne uka:

⃞   En konges ætt - Tonny Gulløv
⃞   Dr. Gisleson og hans pasienter - Torgrim Sørnes

Forrige mandag skrev jeg at jeg hadde som mål å bli ferdig med Perfekt av Ingunn Røyset, The Book of Accidents av Chuck Wendig, Rovdyr av Erling Gangsøy Greftegreff og Paradisbyen av Zoë Beck. Det gikk jo rett i vasken siden jeg ble bare ferdig med tre av fire. Den jeg ikke ble ferdig med var Paradisbyen. Jeg tok pause fra den i går for å bli ferdig med The Book of Accidents.

Fikk lest noe i hvert fall, da. Fredag leste jeg ut ungdomsromanen Perfekt av Ingunn Røyset. Den ble utgitt tidligere i år og er skrevet på nynorsk. Litt rusten når det gjelder å lese nynorsk, men det går bra så fort man kommer i gang. Den er om Pia som er usikker på seg selv og sliter både hjemme og på skolen. Grunnen er at hun ofte blir rammet av angst og ingen andre vet om det, ikke en gang hennes nærmeste venninne Nathalie. Forandringer skjer på skolen da Nathalie sakte, men sikkert av en eller annen grunn blir godkjent av de kule jentene og blir en av dem, mens Pia holdes utenfor. I tillegg har hun det faglige å konsentrere seg om og det er snakk om fremføring på juleball. På juleball er det om å ha den fineste kjolen, og se "penest" ut. Pia føler seg ikke pen siden hun har kort hår og prøver å unngå juleballet. Er hun nødt til å fortelle andre om angsten hennes, eller må hun alltid late som ingenting, og håpe på det beste?

Noe forutsigbart for oss voksne både når det gjelder skolemiljøet og forelskelsesbiten, men realistisk det meste av boka bortsett fra juleballet og avslutningen som ble noe hastverkaktig. Likevel en god bok å få med seg.

Natt til søndag ble jeg ferdig med Rovdyr av Erling Gangsøy Greftegreff. Brukte ikke så lang tid på denne siden boka bare var på 307 sider og inneholdt svært korte kapitler, men fengende var det. Det er forfatterens tredje bok av Greftegreff, men har ikke lest de andre bøkene om Wilhelm Gran. Den kunne fint leses som eneklstående, men spørs jo hvor nøye man er på slike ting selv.

Den er noe mørk og samtidig hverdagslik krim om en gammel dame som blir funnet død i sitt eget hjem. En gammel dame skal ha blitt observert i området. Gjelder dette gammelt nag, eller er det noe langt mer? Handlingen foregår i "nåtiden" som er 2017 i boka, og vi blir også tatt med fra 1959 og fremover i tid. Er det en seriemorder som har holdt på i flere tiår eller er det en gammel familiefeide? Politiet får eksperthjelp fra Tyskland. 

Enkel og noe åpenbar krimroman, men likte det nøytrale språket og mye tempo.

I går leste jeg ut The Bookf of Accidents av Chuck Wendig som jeg leste sammen med en annen bokblogger. Siden jeg har skrevet såpass mange ganger om hva boka handler om og mening, venter jeg med å srive mer om den til anmeldelse kommer. Vi må bare bli enig om en dato først. Det blir vel i løpet av sommeren, tenker jeg.

I natt begynte jeg å lese Nytt blikk på det gamle Egypt av Anders Bettum som ble utigtt i fjor. Er det land jeg er fascinert av så er det Egypt og Japan. Det er svært overtroiske land og de har også noen spennende vandrehistorier som jeg liker. Har ikke kommet så langt i boka ennå. Så langt har jeg lest om Nilen, og liker at Bettum har et "lett" språk.

Ved siden av disse bøkene, leser jeg Aldri av Ken Follett, Beinrester av Johan Theorin og Win av Harlan Coben. Skriver ikke om disse bøkene hver uke da jeg kommer til å bruke litt tid på dem og for å spare meg for gjentakelser. Innlegget blir fort unødvendig langt.

De neste bøkene på leselista er: En konges ætt av Tonny Gulløv, og Dr. Gisleson og hans pasienter av Torgrim Sørnes. En kongens ætt er andre bok i Tusenårsiket serien. Leste Tusenårsiket for en god stund siden som jeg likte veldig godt. Siden jeg allerede har En konges ætt og Bastarden liggende, og vet at bok nummer fire, Jernbyrd kommer ut i høst, blir det kjekt å få med seg bøkene uten at det blir altfor store gap mellom bøkene.

Jeg får lese videre i Paradisbyen av Zoë Beck, selv om jeg ikke klarer helt å leve meg inn i den. Jeg liker science fiction på skjerm, men i bokformat blir det vanskelig å leve seg inn i.

Den er om et samfunn der folk har en chip under huden som enkelte kjæledyr har og det er også en helseapp som følger med på hver enkelte. Høres litt hypokonderaktig ut, spør du meg. Ikke helt min type bok, men den er kort og overkommelig.

Jeg vil også få med meg litt true crime siden det er en god stund siden jeg leste det og da har jeg for det meste lest amerikansk true crime. På norsk har jeg tidligere lest Bøddel av samme forfatter som har skrevet Dr. Gisleson og hans pasienter. Så det blir litt variert lesestoff fremover.

Får prøve å sette meg noen mål i denne uka også da, for å lure meg selv til å bli mer produktiv. Håper på å få lest ut Paradisbyen av Zoë Beck, Nytt blikk på det gamle Egypt av av Anders Bettum og godt mulig Beinrester av Johan Theorin. Coben og Follett blir jeg ikke ferdig med i løpet av uka, for leser ikke fort, si. 😈


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar