17. januar 2022

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
The Midnight Lock av Jeffery Deaver og Wide Sargasso Sea av Jean Rhys,
er fra egen boksamling  

 
 

 
Bøker som ble lest i forrige uke:

Bjørnegap - Liz Hyder

Antall leste sider:

575 sider

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

 🖉 Alt som ble borte - Julia Phillips
 🖉 Bjørnegap - Liz Hyder

Bøker som leses nå:

🕮 Blod er tykkere enn vann - Espen Skjerven
🕮 De udødelige - Gareth P. Jones
🕮 Marka - Tove Braathen
🕮 Wide Sargasso Sea - Jean Rhys

Planlagte bøker denne uka:

⃞  En tid for å leve - Jan Kjærstad
⃞   The Midnight Lock - Jeffery Deaver

Bare en bok ble lest i forrige uke og det var en dystopi for ungdom som heter Bjørnegap av Liz Hyder. Leselysten er fremdeles noe laber, men jeg leser hver dag. Noen dager blir det hundre sider eller mer, andre dager mye mindre, men det er lettere å lese litt hver dag i stedet for å ta en pause.

Bjørnegap er en noe annerledes dystopi om gutter og menn som lever og jobber i en gruve. De kjenner ikke til verdenen utenfor. Mer sier jeg ikke siden jeg har skrevet flere innlegg og skrevet anmeldelse om den allerede. Det er ikke nødvendig med gjentakelser.

Tirsdag i forrige uke begynte jeg å lese Blod er tykkere enn vann av Espen Skjerven som er hans andre bok om Tom Grayston. Denne gang er det om barnevernsproblematikk som har har fått mye kritikk gjennom media de siste årene. Den er om Bashir som blir mistenkt for drapet på forsterforeldrene hans som blir funnet døde på soverommet i en blodig pøl. Han bor der sammen med andre fosterbarn. Han er mistenkt for drap, siden han stakk av til skogs før etterforskenre kom til åstedet, noe som gjør ham mistenkelig. Men er han virkelig mistenkt og vil flere mistenkte dukke opp, desto mer de graver i saken?

Fremdeles usikker på hvor godt jeg liker boka. Alltid vanskelig å være enig med seg selv. Spennende tematikk er det i hvert fall.

Natt til lørdag begynte jeg å lese nok en ungdomsbok: De udødelige av Gareth P. Jones. Det er en blanding av mysterie og fantasy, men det er heldigvis ikke så mye fantasy. Det er en sjanger jeg aldri har klart å leve meg inn i. Uansett er det om gatebrna Tom og Esther som får et ekte oppdrag av lord Ringmore da de blrir avslørt da de prøver å robbe ham. Han gir dem oppdrag å utføre mot betaling.

Ved en tilfeldighet kommer lord Ringmore over en bok. Det er ikke en vanlig bok, men den er magisk. Han inviterer svært forskjellige folk som han stoler på, i håp om at de kan skjønne denne boka som består av rart språk og tegn. På coveret har det tallet tretten. Da gatebarna får høre om denne boka, da hverken de eller andre egentlig vite om boka, får Tom en idè. Han gjør noe som skuffer Esther svært mye.

Både småhumoristisk og spennende bok. Kanskje ikke en av hans beste, men underholdende.

I helga tok jeg en pause fra Wide Sargasso Sea av Jean Rhys, og begynte på Tove Braathens nyeste roman: Marka. Den var en av de planlagte bøkene i desember som jeg ikke rakk til, men som jeg gjerne ville få med meg, så bedre sent enn aldri.

Det eneste jeg kan si om boka er at den er om Leon som lider av omsorgssvikt og som oppdager en gul hytte i skogen som han blir fascinert av. I boka dukker det også opp andre perspektiver, men de har jeg ikke blitt så godt kjent med ennå av de få sidene jeg har lest.

Har som mål å bli ferdig med Blod er tykkere enn vann, Marka, og De udødelige i løpet av uka. Wide Sargasso Sea trenger jeg mer tid på siden språket er noe tørt og skriften er liten. Er ikke spesielt glad i disse Penguin utgavene. De gir ikke særlig leselyst.

De neste bøkene på leselista er En tid for å leve av Jan Kjærstad, som jeg hadde tenkt å begynne på å forrige uke, men som dessverre ble litt utsatt, og The Midnight Lock av Jeffery Deaver. Har ikke lest noe av ham siden 2017 da jeg leste The Bone Collector. Er ikke nøye med å lese serien i rekkefølge for de kan fint leses som enkeltstående. Det er ikke horror, men mørk thriller/mysterie. Kjenner det er på tide med noe sånt nå selv om det ikke er Halloweensesong. Det er aldri for tidlig til å varme opp til det.😈

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar