10. desember 2021

Helgelektyre(416)

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
 The Stand av Stephen King, Wide Sargasso Sea av Jean Rhys, Skumringstimen av Maria Trolle, og Magiske eventyr av Johanna Basford, er fra egen boksamling   


 
 
Satans sommer - Kim Faber & Janni Pedersen

Ulven - Samuel Bjørk

The Stand - Stephen King 


Tirsdag leste jeg ut denne:

 
Snøballkrigen - Sigmund Løvåsen & Åshild Irgens
 
En koselig førjulsbok om Åsmund og hans trofaste venn, Margit, som ønsker å oppfylle hans oldemors siste drøm. Hun vil gjenoppleve snøballkrigen de hadde hver lille julaften før i tiden. Det er bare visse problemer de er nødt til å fikse. Det er ingen snø og Frisletta hvor den tradisjonelle snøballkrigen holdt til, er gjengrodd for lenge siden.Vil de få med seg flere på lag for å gjøre alt klart til den store dagen, eller vil de få bare nei?

En fin og humoristisk bok om å ta vare på de gamle, de nærmeste og få de rundt seg til å kanskje bli litt mer sosiale.

Anmeldelsen kan leses her.

Natt til torsdag leste jeg ut denne:

Boksen går - Therese Aasvik

En kvinne på randen bok. Er ikke en person som liker Bridget Jones Diary filmenene eller hysteriske kvinner humor, for det blir ofte heseblesende. Det var også Boksen går av Therese Aasvik.

Den er om Ruth som er samfunnslager på ungdomsskolen, og skolen hennes får en donasjon av en mystisk giver. Donasjonen går ut på at det skal brukes til installasjonskunst som skal stå på skolegården hele vårsemesteret. To lærere, Ruth og May skal komme opp med hver deres idé som de skal presentere for elevene, og det er elevene til slutt som skal bestemme hvilken installasjonskunst som får stå.

Ruth har tidligere vært hobbykunstner og alltid drømt om å bli kunstner. Dette er hennes store sjanse. På hjemmebanen merker hun så vidt at hun og mannen Alf får større og større avstand for hverandre, til tross for at de deler samme arbeidsplass. Sammen har de to barn.

En morsom og sær bok om kunst og avstand i en hektisk hverdag.

Likte deler i boka, spesielt at det handlet delvis om kunst, eksentrisk kunst, men syntes teksten var noe svevende. 

Anmeldelse kommer.

I dag leste jeg ut denne:

Ulykke - Gjøran Engen

En krimbok som ble utgitt i fjor og som bød på et godt og spennende konsept. Likte begynnelsen veldig godt, men så ble det litt som å lese en helt annen bok og språket var noe tungtrødd.

Boka er om en mann som er på jakt og vet ikke at det er en mann til i nærheten. Han tror han skyter et dyr, men treffer og dreper en mann ved et uhell. Han vurderer å varsle fra og gjøre det rette, men siden livet hans endelig er på stell, har han lite lyst til å ødelegge det. Derfor bestemmer han seg for å gjemme liket og all spor. Lik har jo en tendens til å dukke opp igjen flere år senere, både i bok og på film. I denne boka blir liket funnet tre år sienere. Blir den skyldige avslørt?
 
Anmeldelse kommer.
 
Ligger visst litt etter med anmeldelser i denne uka, men har  det ikke travelt. Det er heller ikke glemt.
 
Skriver ikke så mye om de andre bøkene i dette innlegget. Satans sommer skal jeg begynne på senere i kveld, Ulven begynte jeg på i natt og Wide Sargasso Sea begynte jeg så vidt på i går kveld, og som er en ny samlesing. Så har ikke så mye å si om disse bøkene, siden jeg ikke er kommet ordentlig i gang.
 
Jeg skal også lese videre i The Stand. Er gira på å bli ferdig med så mange bøker som mulig før 2021 er over. 

Siden sist helg har jeg fargelagt dette:
 


Motivene er fra denne boka:
 
Skumringstimen - Maria Trolle
 

 
Motivet er fra denne boka:

Magiske eventyr - Johanna Basford
 
 
God helg.

Ukas låt: Sky - Ra

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar