27. september 2021

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
House of Leaves av Mark Z. Danielewski, The Stand  og Billy Summers av Stephen King, Something Wicked This Way Comes av Ray Bradbury, The Homecoming av Andrew Pyper, er fra egen boksamling
 

 Bøker som ble lest i forrige uke:

Seksten hester - Greg Buchanan
Morfar pustet med havet - Trude Teige

Antall leste sider:

597 sider

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

🖉 Something Wicked This Way Comes - Ray Bradbury
🖉 Seksten hester - Greg Buchanan

Bøker som leses nå:

🕮 Billy Summers - Stephen King
🕮 The Homecoming - Andrew Pyper
🕮 House of Leaves - Mark Z. Danielewski
🕮 The Stand - Stephen King

Planlagte bøker denne uka:

⃞   Kolibri - Cecilia Samartin
⃞   Vargtimen - Geir Tangen

For en liten stund siden, fikk jeg en morsom oppgave av Augusta å lage en liste over fem horrorbøker. Det var litt vrient med bare fem som er svært begrenset, men fikk skrapet sammen en liste til slutt. Lista finner du på hennes blogg, her. Gjerne ta en titt, hvis det er av interesse. Det var en morsom oppgave å få.

To voksenbøker ble lest i forrige uke: en krim og en roman. Må si jeg likte krimboka best. Ikke bare fordi det er krim, for liker ikke alt av krim heller, men den hadde mer handling og mye dysterhet. Siden jeg allerede har skrevet anmeldelse om den, skriver jeg ikke mer hva jeg mener og synes om den. Må være måte på til gjentakelser. 
 
  I går leste jeg ut de siste sidene i Morfar pustet med havet av Trude Teige. Hadde litt over hundre sider igjen. Siden den besto av korte kapitler og var veldig lettlest, var det greit å lese den ferdig. Det er en krigsroman om brorskap, vennskap og kjærlighet. Brødrene Sverre og Konrad blir angrepet av japansk ubåt. Mannskapet splittes i kaoset. Sverre blir tatt som fange og Konrad og en annen mann til klarer å komme seg i en livbåt. Etter mange dager med lite mat og vann, er Kornad i svært dårlig tilstand da han ankommer Java. Der blir han tatt hånd om av sykepleieren Sigrid. Men rekker de å være lenge på sykehuset før det japanske regime overtar fullstendig?

Likte godt å lese om det japanske regime under andre verdensrkig som var brutalt og grotesk, og forholdene mellom fangene som støtter hverandre så godt de kan. Vil krigen noen gang ta slutt og blir livet etter krigen egentlig bedre?

Likte deler av boka, men dessverre ble språket for forutsigbart og pompøst for min del. Men er interessert i å lese mer om japansk regime under andreverdensrkig i et mer seriøst format.

Natt til torsdag begynte jeg å lese The Homecoming av Andrew Pyper. Det er en blanding av psykologisk thriller og horror, og ble utgitt i 2019. Den har dessverre ikke vært så synlig, for dette er en god bok. Den er om en mor, og hennes tre barn med noe store aldersforskjeller, som får beskjed om å komme til en hytte som er inngjerde. Området rundt består av stort areal av skog, skog og atter skog. Der skal de møte farens advokat for han skal lese testamentet for dem. De får beskjed om å oppholde seg i en hytte og innenfor gjerdet i tretti dager hvis de skal dele på arven. De som går tidligere får ikke noe. De må leve der uten mobil, data, interenett, tv, osv. De har bare hverandre og puslespill, enkle ting, som underholdning. De får ikke bevege seg utenfor gjerdet. Ved gjerdet vil det bli plassert mat og andre nødvendigheter som er gjort klart i testamtentet.

Barna kjente ikke faren sin så godt. Han var ofte fraværende på grunn av jobben og visste lite hva han drev med. Til og med kona hans gjennom 42 år kjente ham ikke bedre. Hva skjulte han, hva slags sted har de kommet til, og hva vil faren deres at de skal oppnå med dette?

Mystisk og oppslukende så langt.

Kom meg litt videre i House of Leaves av Mark Z. Danielewski i helga, men ikke i The Stand av Stephen King. Men har som mål å bli ferdig med den i løpet av året. Men som sagt har jeg det ikke noe travelt med disse to siden det er meningen at det skal være langtidsprosjekter som man leser i når man vil.

Godt mulig jeg blir ferdig med The Homecoming denne uka, siden den går ganske flytende. Usikker på hvor lang tid det går med Billy Summers. Med Kings bøker kan flyten variere veldig. Det eneste jeg vet om den er at det er en krimbok og er om en leiemorder. Stort mer vet jeg ikke.

Blir det tid til overs, blir neste bok på leselista Vargtimen av Geir Tangen. Det virker som det blir mørke bøker i denne uka også, noe som er tilfeldig.

Litt usikker på om det er jeg som jakter på mørket, eller om det er mørket som jakter på meg ...😈

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar