2. august 2021

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering...

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
The Queen of the Cicadas av V. Castro, House of Leaves av Mark Z. Danielewski, og The Stand av Stephen King, er fra egen boksamling  

 

 Bøker som ble lest i forrige uke:

Adam Fawley 4: Alt dette raseriet - Cara Hunter
The Queen of the Cicadas - V. Castro
Søstre: Min historie etter Utøya - Mariangela Di Fiore og Cathrine Trønnes Lie

Antall leste sider:

486 sider

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:


Bøker som leses nå:

🕮 Stesøster - Jennifer Donnelly
🕮 Ryktet går - Lesley Kara
🕮 House of Leaves - Mark Z. Danielewski
🕮 The Stand - Stephen King

Planlagte bøker denne uka:

⃞   Konfirmanten - Bernard Minier
⃞   Litt av en tid - Kiley Reid

Det er ikke ofte man fullførere tre bøker på en uke, selv om man ikke har begynt på alle samme uka. Jeg leste en krimbok, en horrorbok og en bok fra virkeligheten. Men har ikke lest så få antall sider siden uke 19. Så det føles nesten ut som jeg ikke har lest noe.

Det har vært en stødig leseuke, både når det gjelder sjangere og terningkast. Tirsdag ble jeg ferdig med Adam Fawley: Alt dette raseriet av Cara Hunter. Jeg har allerede skrevet om den i flere innlegg og skrevet anmeldelse, så har ikke tenkt å si så mye mer om boka. Det er jo begrenset hvor mange ganger man kan skrive om en bok uten å gjenta seg selv. Men likte den svært godt og kommer til å lese mer av Hunter. Det er i hvert fall sikkert.

Natt til lørdag leste jeg ut The Queen of the Cicadas av V. Castro. Personlig foretrekker jeg eldre horrorbøker, gjerne de fra 70-90 tallet, men det kommer noen gode og moderne horrorbøker også, heldigvis. The Queen of the Cicadas er en kort bok på bare 214 sider, men småtung å lese siden handlingen er mørk og skriften veldig liten. Men det var vel verdt å komme seg gjennom det siden det var boka jeg likte best i juli. Jeg kommer ikke til å si så mye om denne heller fordi anmeledelse av den kommer i en av de nærmeste dagene. Kort fortalt: En kvinnelig arbeier i en farm i Texas blir brutalt myrdet etter utestengelse og mobbing av andre kvinner på farmen. Hun reiste fra Mexico til USA for å tjene litt penger og pengene sender hun hjemme til sine nærmeste. Hun planlegger å komme seg vekk, men like før hun skal reise, blir hun drept på en brutal måte som de andre arbeiderne husker lenge. Det er da legenden The Queen of the Cicadas oppstår og året er 1952. I 2019 blir man kjent med Belinda som er på samme sted, men ikke for å jobbe der, men for å være i bryllupet til sin nærmeste venninne. Gjennom den nye eieren av farmen får hun vite om tragedien til Milagros, hun som døde i 1952. Siden hun ble urettferdig behandlet på grunn av klasseskille og rase, vil hun undersøke saken nærmere.

Ikke skremmende, men intenst og fascinerende historie med vakkert språk med mye atmosfære. Jeg kjedet meg ikke.

Boka jeg avsluttet uka med var Søstre: Min historie etter Utøya av Mariangela Di Fiore og Cathrine Trønnes Lie. Jeg ville lese minst en bok om Utøya siden det er ti år siden det tragiske skjedde. Cathrine skriver etterordet, Di Fiore skriver resten. Det er beundringsverdig alt det hun har gått gjennom fordi det er vanskelig for oss andre å forestille oss hvordan det var å oppleve den dagen for de det gjelder. Cathrine mistet søsteren Elisabeth etter mye overtalelse. Hun ville gjerne ha med seg Elisabeth for å oppleve Utøya sammen. Boka beskriver tiden før, når de ankommer Utøya og hvordan de tilbringer dagene der og tiden etter tragedien. Til tross for sterk historie og mye medfølelse, var det noe med fortellerstemmen jeg ikke likte. Den er veldig opphakket, noe som er forståelig siden det muligens skal forklare kaos og tankegang. Men det blir litt vel opphakket og foretrekker noe jevnere og flytende tekst. Men er glad for å ha lest den fordi man får en større forståelse for hva hun har gjennomgått.

I forrige uke tok jeg pause fra både House of Leaves av Mark Z. Danielewski og The Stand av Stephen King. House of Leaves leser jeg sammen med en annen bokblogger og vi tar oss tid siden vi begge leser i flere bøker. Og både House of Leaves og The Stand er noe upraktiske å lese i på grunn av formatet, men jeg kjeder meg ikke, og skal i hvert fall ta igjen The Stand i denne uka. 
 
I morgen kommer min forfatterhelt Stephen King ut med en ny bok som heter Billy Summers. Bokklubben har ikke fått den inn ennå gjennom sitt søkefelt. På bokklubbens nettside kommer ofte nye utgivelser tilgjengelige i søkefeltet ofte en måned eller to etter utgivelse, men det gjør ikke noe. Jeg er ikke nødt til å lese en bok på dagen den kommer ut og jeg vil ikke bestille på utenlandske nettsider for jeg er gammeldags, så det har ikke noe å si om jeg må vente lenger enn andre med å få tak i boka. Jeg får jo lest den før eller senere, uansett.

Jeg leser for tiden Stesøster av Jennifer Donnelly som er en ungdomsbok. En gjenfortelling av Askepott. Er ikke så glad i gjenfortellinger og foretrekker originalene, men denne fristet av en eller annen grunn. Den er om stesøstrene Ella, Isabelle og Octavia. Ella er den vakre, men går i fillete klær, bor på loftrommet og blir behandlet dårlig av de andre. Isabelle og Octavia, også kalt Tavi, er mindre pene, men moren deres Maman har store forventinger til dem og stiller harde krav. De må til og med skjære av seg deler av foten da prinsen kommer med glasskoen i håp om å finne den rette eieren som forsvant fra maskeradeballet. Ella klarer å flykte fra loftrommet etter å ha blitt låst inn, og Maman blir skuffet da døtrene hennes blir avslørt og Ella er den rette eiren og utkårede, for de visste ikke at hun var på ballet. I ettertid blir Maman, Isabelle og Octavia utfryst i den lille landsbyen. Vil Isabelle alltid føle seg stygg og "uverdig" og kommer de alltid til å bli utfryst fra landsbyen etter det de gjorde for å lure prinsen?

En noe treg handling, men liker at gjenfortellingen er fra et annet perspektiv, og den er veldig lettlest med korte kapitler. Liker den ikke så innmari godt, men synes den er interessant og småmorsom.

Natt til søndag begynte jeg å lese Ryktet går av Lesley Kara som jeg har hatt en stund og som har fristet lenge, men andre bøker har kommet foran i rekken. Sånn er det av og til. Skriver mer om den i helgelektyreinnlegget når jeg er blitt bedre kjent med boka, for akkurat nå har jeg ikke lest så langt, og det har ikke skjedd all verdens de sidene jeg har lest. Derfor venter jeg til jeg har lest mer og blitt mer kjent med boka.

Blir nok ferdig med Stesøster og Ryktet går i løpet av uka siden det ikke er så store bøker, og de neste bøkene på leselista er; Konfirmanten av Bernard Minier og Litt av en tid av Kiley Reid. Blir morsomt å lese noe av Minier siden det er en stund sist.

Håper på å få lest mer i denne uka. Får prøve å bli mer produktiv, for har så mange bøker som venter.

2 kommentarer:

 1. Jeg har også lest en Utøya- bok i sommer, tenkte jeg måtte det ifb 10-årsmarkeringen. Er en til jeg kunne har tenkt meg å lese, får se når det blir.
  Denne leste jeg: https://artemisiasverden.blogspot.com/2021/07/aldri-tie-aldri-glemme-om-en-bok-fra.html#more

  Konfirmanten har jeg lest, spent på hvordan du liker den:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tenkte det var på høy tid å lese en bok om Utøya hendelsen siden det er ti år iden og har ikke lest bøker om det tidligere, for har unngått det med vilje.

   Har sett en god del lese Aldri tie, aldri glemme. Usikker på om jeg skal lese den for liker å lese nonfiction, men det er annerledes når det er om noe som har skjedd i Norge. Fint at du også har lest en bok om Utøya i forbindelse med at det er ti år siden.

   Tenkte å lese Konfirmanten for mange måneder siden, men har ikke somlet meg til det før nå.

   Slett