16. april 2021

Helgelektyre(382)

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
The Other Emily av Dean Koontz, House of Leaves av Mark Z. Danielewski, The Stand og Later av Stephen King, er fra egen boksamling 


 
 Lyst mørke - Geir Jacobsen

Torsdagsmordklubben - Richard Osman

The Other Emily - Dean Koontz


Onsdag leste jeg ut denne:

Gjestelisten - Lucy Foley

Denne boka byr på et bryllup utenom det vanlige, både når det gjelder setting og gjester. Will og Jules skal gifte seg. De er unge, er fulle av ambisjoner og har ikke kjent hverandre så veldig lenge. Til tross for at Jules har fått en anonym lapp i posten, om å ikke gifte seg med Will av diverse grunner, bestemmer hun seg for å gifte seg med ham likevel. 
 
Brullypet foregår på en irsk øy som er utfordret av hardt vær og ofte strømbrudd. En borg er blitt gjort om til et overnattingssted. Det eies av bryllupsplanleggeren deres og mannen hennes. På gjestelisten til brudeparet er det kolleger, gamle skolekamerater, familie og mange andre. Men det viser seg at det er mye bitterhet og hemmeligheter samlet på et sted. Dette kan ikke gå bra ...
 
Tidlig i handlingen opplyses det om et lik funnet utendøres i løpet av feiringen, men det tar tid før man får vite hvem det er. Får vi vite hvek det er og hvem som har skylda?
 
Dette er en slags moderne versjon av Agatha Christie. Men vil helst ikke sammenligne Lucy Foley med Agatha Christie, til tross for at det er mord på et isolert sted. For synes Christie er en bedre skribent enn Foley. Denne boka er engasjerende og underholdende, men samtidig en bok man ikke klarer å ta helt seriøst. Så for min del regner jeg den som lett underholdning. Fint å lese der og da, men syntes mye ble for åpenbart og savnet mer mystikk. Likte skiftingen av perspektiv og stort persongalleri, men det hele blir for søkt og det blir litt vel for mange tilfeldigheter på et sted.
 
Natt til torsdag ble jeg ferdig med denne:
 
Later - Stephen King

Dette er bare en liten flis. Som regel skriver han store mursteiner. Han har skrevet noen tynne bøker før også, men denne er ikke en gang på 300 sider. Det er veldig ulikt ham. Boka tilhører serien Hard Case Crime. Det er ikke en kronologisk serie, men består av hardbarket krim av forskjellige forfattere. Denne boka kan også regnes som horror siden den også har en del horrorelementer i seg. King har utgitt to bøker i Hard Case Crime serien tidligere og det er Joyland og The Colorado Kid. Har ikke lest The Colorado Kid, og må si jeg likte Later bedre enn Joyland.
 
Den minner litt på The Sixth Sense som også King nevner i boka. Om en gutt som kan se og kommunisere med  de døde, men bortsett fra det, byr Later på en helt annen historie. Han har bare moren sin og etter at hun brøt forholdet med Liz Dutton, er det bare de to. De sliter økonomisk siden hun er en slags litteraturagent, og hun har gjort noen tabber som har ført dem til den situasjonen de er i. Liz dukker opp i Jamies liv da en bombemann som er død har gjemt bort en siste bombe, og hun trenger å vite hvor den er før den går av. De døde viser seg for Jamie, men blir svakere og innen en uke forsvinner de helt som regel. Men bombemannen er sterkere enn de andre spøkelsene. Han blir værende etter en uke. Jamie lurer på om han noen gang blir kvitt ham, og vil han bli dratt på flere politioppdrag med Liz?

Later er kanskje en uvanlig tittel på en bok, men den har sin betydning, og King leker seg litt med ordet underveis. Synes fortellerstemmen i denne boka er noe ulikt ham, men det beviser bare at han fremdeles har noe nytt å komme med. En mørk og underholdende bok. Syns også han blir bare bedre og bedre på å beskrive barn i bøkene sine. Det føles ikke tilgjort.

Etter disse bøkene, har jeg begynt på to nye bøker denne uka. Det er Lyst mørke av Geir Jacobsen og Torsdagsmordklubben av Richard Osman.
 
Har ikke kommet så langt i Lyst mørke siden jeg leser i flere bøker "samtidig" Den er om en familie på fire som etter hvert blir til tre, da faren i familien dør på grunn av en alvorlig sykdom. De kjenner på sorgen og savnet sammen og på hver deres måte. 

Usikker på hvordan jeg liker boka så langt, for syns ikke jeg har lest langt nok til å bli ordentlig kjent med den. Så trenger mer tid. Sånn er det med noen bøker.

I natt begynte jeg å lese Torsdagsmordklubben av Richard Osman. Jeg har hatt den en stund, men ville vente med å lese den til den fikk mindre oppmerksomhet. Trenger mer tid på å bli kjent med boka før jeg gir en oppsummering siden jeg ikke har kommet så langt i den, men liker tonefallet i den så langt.

Ved siden av hovedbøkene leser jeg disse bøkene: The Stand av Stephen King, House of Leaves av Mark Z. Danielewski og The Other Emily av Dean Koontz. House of Leaves og The Other Emily leser jeg sammen med to forskjellige bokbloggere. Disse oppsummerer jeg ikke hver uke siden det leses i forskjellige tempo. The Stand leses litt av og på. Heldigvis er den ikke så kompleks som jeg trodde kanskje den ville bli.
 
Siden sist helg har jeg fargelagt dette: 
 
(Noen av disse har jeg begynt på noen år tidligere, men som trenger mer finpussing og en siste finish)
 
 


Motivene er fra enne boka:

Dagdrømmer - Hanna Karlzon

God helg.

Ukas låt: I Refuse - Five Finger Death Punch

6 kommentarer:

 1. God helg, Ina
  Jeg hadde en heftig Five Finger Death Punch periode. Noen låter som Walk Away har jeg lyttet på 100vis av ganger. Jobbet en stund i en metallbar :) Digger stemmen til vokalisten (men den ene gangen jeg så bandet live hadde de vikarvokalist ...)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk og i lige måde. =) Det er ingen favorittband, men de har mange gode låter som man ofte vender tilbake. Liker stemmen hans jeg også. Både dyp og sårbar.
   Huff, det er jo surt. En vikarvokalist er jo ikke det samme. Sånn er det med både musikere og skuespillere syns jeg. Nightwish ble aldri det samme etter at Tarja Turunen fikk sparken, og The X-files, min favorittserie, ble ikke det samme, da de erstattet Agent Mulder med en annen. Alt ble forandret.

   Slett
  2. Konserten var verdt det. Dyktige msuikere. Spesielt sologitaristen skinner. Men jeg er enig med deg i at alle endringer ikke er bra. Noen ganger er endring bra. Gilmour bedre enn Barrett i PInk Floyd. Faith No More byttet til en bdre vokalist. Dickinson er bedre enn første vokalisten i Iron Maiden.Osv ..
   Men X- files byttet kan ikke tilgis :)

   Slett
  3. Godt å hørøe, for det er jo surt hvis en konsert ikke blir helt det samme. Tror du har lettere med forandringer enn meg. Er vel for gammeldags, men godt vi er enige om Agent Mulder. =)

   Slett
 2. Likte Agatha Christie i barndommen, men synes hun er litt tam nå. Noterer meg Foley, kanskje boken kan være en innfallsvinkel til å få lest mer av Christie nå i moden alder. En tynn Stephen King frister også...
  Nydelige tegninger, du har en stødig hånd :)
  Riktig god helg Ina!

  SvarSlett
  Svar
  1. Samme her. Hun er ingen storfavoritt her heller, men bøkene hennes er kjekke hvis man en gang i blant vil ha kosekrim. =)
   Håper du gir både Foley og King boka en sjanse. Har ikke sett så mange andre lese dem, og ser at begge bøkene har fått veldig mange tilbakemeldinger. Likte ikke Foley boka så godt, men den var småunderholdende på sitt vis. =)
   Tusen takk, og det hjelper mye med kvass blyantspisser. Fargegblyantene varer ikke så lenge siden de fleste fargeleggingsbøkene består av små detaljer, men koser meg med det.

   Tusen takk og i lige måde. Her er det sol og oppholds til motsetning til det påska var.

   Slett