5. mars 2021

Helgelektyre(376)

Reklame: Inneholder eksemplarer mottatt fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
House of Leaves av Mark Z. Danielewski, The Unwelcome av Jacob Steven Mohr, Hun "var" velkommen av Adele Parks, En verden av verdener av Kerby Rosanes og Historier fra Midnattsmaskeraden av Hanna Karlzon, er fra egen boksamling
Poppy - Kristine Getz

De andre - C.J. Tudor

House of Leaves - Mark Z. Danielewski


Natt til onsdag leste jeg denne:

Hun "var" velkommen - Adele Parks

Noen psykologiske thrillere er fengslende og gode, andre er fjollete. Denne var fjollete. 

Den er om et gammelt vennskap. Etter sytten års stillhet tar Abigail kontakt med Melanie. Siden Abigail skal skilles, ønsker hun ikke å være for seg selv, og sender en e-post til sin gamle venninne, Melanie. De var universitetsvenninner, men Melanie måtte slutte siden hun ble gravid. Hun er overrasket over å få høre fra sin gamle venninne etter så mange år. Hun inviterer henne hjem til seg og tilbyr henne å være hos henne så lenge hun vil. Melanie bor med mann og barn i England, mens Abigail er barnløs og i ferd med å skille seg. Hun bor i USA. 

Melanie og Abigail har ikke mye til felles. Melanie er en vanlig mamma med et vanlig liv, mens Abigail er veldig attraktiv, populær og er en slags C-kjendis. Men de finner fort tonen etter alle årene med taushet. Melanie er sjalu på Abigail fordi hun er pen, morsom og populær. Abigail er sjalu på Melanie fordi hun har en flott mann og fine barn. Men hvem er egentlig sjalu på hvem? Og hvorfor er Abigail der etter alle disse årene?

En småmorsom og underholdende bok der og da, som er mest beregnet som lett underholdning, og ikke noe mer enn det.
 
Tidligere i dag leste jeg ut denne:
 
The Unwelcome - Jacob Steven Mohr
 
En noe spesiell bok å forklare, men får prøve. Den er om en liten vennegjeng. Noen kjenner hverandre godt, andre ikke. De skal ligge over i en hytte i tre netter langt unna og som ligger øde til, så de kjører omkring i ti timer for å komme dit. Underveis tar de et stopp ved en bensinstasjon. Kait blir overrasket, men ikke av en positiv overrasket, over ekskjæresten Lutz, som dukker opp. Hvordan vet han hvor hun er? Etter det ublidte møtet, klarer de å komme seg videre uten ham. 

På hytta er ting noe anspent. Mye på grunn av at ikke alle kjenner hverandre like godt, og diverse ting som skjer. Under oppholdet skjer det underlige ting. De får blackouts og av og til gjør de ting de ikke husker/ikke er klar over. Kait, som egentlig heter Kaitlyn, mistenker at det er hennes ekskjæreste som står bak det hele. At det er en slags bodysnatcher greie som foregår. Men hvordan kan han styre dem uten å være der selv? Til slutt kommer de til et punkt hvor de mistenker hverandre for å være overtatt av ekskjæresten hennes. Vil marerittet noen gang ta slutt?
 
Dette er en bok blandet med horror og fantasy. For min del syntes jeg at det ble litt for mye fantasy enn horror. Liker fantasy av og til, men er ingen storfan av sjangeren. Syntes også at boka ble noe barnslig og tullete. Liker at horror ikke har grenser, men det var ikke den type horror jeg var ute etter denne gang.
 
Natt til torsdag begynte jeg å lese en ny bok, og denne gangen også en psykologisk thriller: De andre av C.J. Tudor. Den er om en far som kjører dag og natt på jakt etter en bil hvor han sist så datteren sin gjennom bakvinduet til en fremmed sjåfør. Bilen er gjenkjennelig siden den var gammel, med mange klistremerker som besto av mange forskjellige uttrykk. Men vil han finne bilen igjen?

Usikker på hvoran jeg liker den ennå. Den er spennende, har en av de bedre begynnelsene jeg har lest i en psykologisk thriller på en stund og er litt fengslende. Mange gode aspekter, men holder det mål mot slutten? Vi får se.

Senere i dag skal jeg begynne å lese Poppy av Kristin Getz, og jeg vet ikke noe om den foreløpig. Det er sånn jeg liker det før jeg begynner på en bok. Jeg vil vite så lite som mulig. Og ved siden av bøkene jeg leser nå, leser jeg videre i House of Leaves av Mark Z. Danielewski. Den leser jeg sammen med en annen bokblogger.

Siden sist helg har jeg lest dette:


Motivet er fra denne boka:

En verden av verdener - Kerby Rosanes

Motivene er fra denne boka:
 
Historier fra Midnattsmaskeraden - Hanna Karlzon

Ukas låt: Stronger - Through Fire

4 kommentarer:

 1. Ordet fjollete og psykologisk thriller, er det ikke ofte vi ser i samme setning :) men, det sier mye om boken. Jeg har også fått Poppy, ser at du begynner nå, kanskje jeg skal ta den frem jeg også.
  Riktig god helg Ina!

  SvarSlett
  Svar
  1. Sant det. =) Men det ble litt på grensen til komisk. Synes Poppy er litt bedre. Den tar influencere på kornet. Så er småspent på fortsettelsen.

   Tusen takk og i lige måde. Håper det er litt bedre vær der du bor. =)

   Slett
 2. Noen ganger er det helt greit med bøker som kun er underholdende :)
  Tenker fortsatt på å ta fram The House of Leaves. Men både The Stand og Faust som jeg skal starte på er så ... tjukke. Det er ikke alltid så lett å bestemme seg.
  Men - kult at du liker House of Leaves. Boka gjorde inntrykk på meg

  SvarSlett
  Svar
  1. Noen ganger trenger man noe lett og ikke noe galt i det. =)

   Har det samme problemet selv for å bestemme meg. Ofte er det mye som frister. Selv har jeg lettere for å leve meg inn i tykke bøker enn i de tynne. Vet ikke hvorfor. Men House of Leaves er kul. Ikke spesielt original historie, men liker formatet og måten det er gjort på. Kreativt av en debutant som våger å tenke utenfor boksen. =)

   Slett