8. mars 2021

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering

Reklame: Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
House of Leaves av Mark Z. Danielewski, The Unwelcome av Jacob Steven Mohr, Hun "var" velkommen av Adele Parks,  Bruddstykker av Karin Slaughter, The Unquiet House av Alison Littlewood, er fra egen boksamling
 

 

 Bøker jeg leste i forrige uke:

Hun "var" velkommen - Adele Parks
The Unwelcome - Jacob Steven Mohr

Antall leste sider:

471 sider

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

🖉 Bruddstykker - Karin Slaughter
🖉 The Unquiet House - Alison Littlewood

Bøker som leses nå:

🕮 Poppy - Kristine Getz
🕮 De andre - C.J. Tudor
🕮 House of Leaves - Mark Z. Danielewski

Planlagte bøker denne uka:

⃞   Friheten - Arne Dahl
⃞   Korrektur av et sorgens kapittel - Eivind Riise Hauge

Leselysten er fremdeles laber til tross for at en "ny" måned har startet. Men leser hver dag. Klarer ikke å ta lesefri dager for da tar det lenger tid å komme seg inn i det igjen. Da er det greit å lese jevnt uansett hvordan leselysten er.

To bøker ble lest i forrige uke. Litt forskjellige bøker også. En psykologisk thriller og en horror.

Likte ingen av bøkene noe særlig, fordi de begge var litt for typiske innen for sine sjangre. Men syntes ikke det gjorde noe, for av og til er det greit å ha noe lett.

Hun "var" velkommen var min første bok av Adele Parks. Syntes den var mer morsom enn spennende. Omslaget sammenligner den med Tv-serien Big Little Lies. En serie som er basert på en bok av Liane Moriarty. Har ikke sett Tv-serien, mne leste boka på norsk: Store hvite løgner, og syntes den var litt håpløs. Syntes Hun "var" velkommen minnet meg mer på Desperate Housewives, spesielt når det gjaldt dramatikken.

Uansett er det om et gledelig gjensyn mellom to venninner som ikke har sett hverandre på sytten år. Melanie sluttet utdanningen da hun fant ut at hun var gravid, og siden har de ikke hatt kontakt av en eller annen grunn. De var gode universitetsvenninner på den tiden. Melanie blir mildt sagt overrasket da hun blir kontaktet av Abigail gjennom e - post. Hun får vite at Abigail skal skilles og trenger et sted å være et sted gjennom den utfordrende tiden. Melanie nøler ikke og ber henne komme til henne, og bli så lenge hun vil. Det blir en lang reise på Abigail som bor i USA og må helt til England hvor Melanie bor. Mon skulle ikke tro at de var tidligere venninner siden de er så forskjellige. Abigail var alltid den populære jenta som de fleste likte og den morsomme, mens Melanie var helt "vanlig". Men hun bor sammen med en flott mann, har tre barn og er fornøyd med tilværelsen. TIl tross for Abigails popularitet og som en slags C-kjendis i USA, kjenner Abigail at statusen daler noe, nå som hun er i ferd med å skilles.

Selv om de er svært forskjellige, finner de raskt tonen etter alle årene. Begge er sjalu på hverandre for enkelte ting, og var det en god ide å invitere en venninne hjem til seg, som man ikke har sett på mange år?

Litt for mye drama enn spenning for min del, men morsom lesing der og da, og lett å bli revet med. Noen ganger trenger man lett underholdning.

The Unwelcome av Jacob Steven Mohr ble utgitt i februar i år. Det er horror blandet med fantasy, og er hittil en ukjent bok.

Boka ble noe barnsligere enn forventet og derfor jeg ikke likte den noe særlig. Den er om en ungdomsgjeng som er på vei til en hytte og skal overnatte i tre netter. Ikke alle kjenner hverandre like godt, og kjøreturen er veldig lang. Hytta ligger øde til med dårlig dekning. De tar derfor et stopp ved en bensinstasjon for å strekke på seg. Kaitlyn, som kalles Kait av vennene, blir ikke blid når ekskjæresten Lutz dukker opp. Hun har ikke sagt noe om hvor hun er eller hvor hun skal, og liker ikke at han bare dukker opp. Heldigvis klarer hun og vennne å komme seg dit de skal uten ham.

På hytta blir ikke ting roligere. Ikke bare på grunn av hennes ekskjæreste, men alle kjenner ikke hverandre like godt og ting oppstår. Ting blir verre da de får blackouts og gjør ting de ikke er klar over. Kait mistenker at det er ekskjæresten som står bak det hele, gjennom en bodysnatcher greie, men hvordan er det mulig når han selv ikke en gang er der? Bodysnatcher er heller ingen spoiler da det blir nevnt på baksideteksten.

Ikke helt en horror handling jeg liker. Det ble litt vel mye fantasy enn horror, og de fleste karakterene var irritererende, og det ble for humoristisk istedet for skremmende. Skuffende lesing.

Natt til onsdag begynte jeg å lese De andre av C.J. Tudor. Har lest en bok av henne tidlgiere og det var The Chalk Man som jeg ikkel ikte så godt. Syntes den var temmelig oppskrytt. Men det gjør ikke noe å gi forfattere flere forsøk.

De andre er om en mann som får seg litt av en ubehagelig overraskelse på veien. Foran seg kjører en gammel bil. Bakdelen av bilen har mange klistremerker med diverse utsagn, så det er en lett bil å kjenne igjen. Han blir rystet over at en jente dukker opp i bakruta som ser helt lik ut datteren hans. Men det kan da ikke være henne? Hvorfor skulle hun være i en bil hos en fremmed? Han ringer hjem og får en uventet telefonsamtale. Politiet er hjemme hos ham og har en dårlig nyhet angående hans kone og datter. Etter dette kjører han natt og dag i håp om å finne denne karakteristiske bilen i håp om å finne svar om hans datter.

Jeg likte begynnelsen som var noe spenstig og hadde mye action, men så ble det noe typisk, men likevel en interessant historie, så er fremdeles litt usikker på hvordan jeg liker den ennå.

Lørdag begynte jeg å lese norsk krim som er en stund siden sist: Poppy av Kristine Getz. Den er veldig aktuell med tanke på toppbloggere og eksponering av barn gjennom blogg og sosiale medier. Flotte Lotte er en av landets mest leste blogger. Lotte og hennes mann driver bloggen sammen. Poppy skal være hos farmor og farfar, mens foreldrene hennes er på spahotell. Men det tar ikke mange timer før Poppy er borte. Er hun kidnappet og hvorfor? Emer Murphy er egentlig sykemeldt, men blir tilfedigvis med på saken med makker Mons Tidemand. Kristine Getz har gitt ut bøker før, men dette er hennes første krimbok.

Boka tar for seg et interessant tema. Om hvor lett det er å finpusse ting som blir lagt ut på nett og folk som lever av det. Det er risky på mange måter. Men etterforskerne Emer og Mons virker ikke helt troverdige. Enda en bok jeg er litt usikker på hvordan jeg liker i skrivende stund.

Fremdeles leser jeg House of Leaves av Mark Z. Danielewski sammen med en annen annen bokblogger. Liker at den er så underlig. De neste bøkene på lista for denne uka er: Friheten av Arne Dahl og Korrektur av et sorgens kapittel av Eivind Riise Hauge. Har ikke lest noe av disse før. Den eneste jeg har lest noe av tidligere er C.J. Tudor. Denne uka ser ut til å by på litt krim og alvor.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar