26. februar 2021

Helgelektyre(375)

Reklame: Inneholder eksemplarer mottatt fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
The Ghost Hunters av Neil Spring, The Unquiet House av Alison Littlewood ,House of Leaves av Mark Z. Danielewski, The Unwelcome av Jacob Steven Mohr, Hun "var" velkommen av Adele Parks, En verden av verdener av Kerby Rosanes og Historier fra Midnattsmaskeraden av Hanna Karlzon, er fra egen boksamling The Unwelcome - Jacob Steven Mohr

Hun "var" velkommen - Adele Parks

The Unquiet House - Alison Littlewood


Natt til tirsdag leste jeg ut denne:


The Ghost Hunters - Neil Spring

Jeg brukte over fjorten netter på å lese ut denne og det var vel verdt det. Det er en av de bedre hjemsøkte hus bøkene jeg har lest. Stemningsfull og uten for mye overdrivelser.
 
Boka er inspirert av Harry Price, men resten av karakterene og handlingen er oppdiktet. Hva Harry Price skal ha opplevd i Borley Rectory, som var Englands mest hjemsøkte hus på den tiden. før 1944, da det ble revet ned, er med som snadder bakerst i boka. Selv om huset er revet etter en brann, skal folk som bor i området opplevd merkelige og creepy ting hvor huset sto og området rundt det. Neil Spring skal ha skrevet brev til alle i landsbyen for å høre om de har opplevd noe merkelig, men det ironiske var at han fikk ingen svar. Godt mulig ikke alle vil snakke om det, eller at det bare er en myte. Ikke godt å si.
 
Uansett, dette er en god bok med mye atmosfære og inneholder noen creepy scener. Neil Spring har også klart å skape realistiske personligheter. Den er som sagt løst basert på Harry Price som var en ghost hunter, som var ute etter å finne realsistiske forklaringer på det meste, både når det gjaldt overnaturlige hendelser og bruk av medium. Med seg på laget har han Sarah Grey, som ble hans assistent etter at de møtte hverandre på et event. De er et godt team til tross for at de har forskjellige meninger av og til.

Da de får invitasjon til å komme til Borley Rectory, blir Sarah Grey nysgjerrig, men vil hun klare å overbevise Harry til å dra dit?

Spennende, en bok med mye driv, spennende samtaler om hva man tror og ikke tror på, fin balanse og en god horrorbok uten overdrivelser, og hvem liker vel nonner? De er alltid creepy.

En bok jeg har lest siden sist søndag er,The Unwelcome av Jacob Steven Mohr. Det er en litt vanskelig bok å forklare på en fornuftig måte.  Den kom ut tidligere i februar. Har tenkt å bli flinkere til å lese nye utgivelser av horrorsjangeren og de gamle. Selv om jeg liker de gamle bøkene fra den sjangeren best, er det også spennende å følge med på hva som blir utgitt nå for tiden. Også er det greit å lese horrorbøker av ukjente navn, og ikke bare de kjente. Synes det er kjekt med litt variasjon.
 
The Unwelcome er en vennegjeng som kjører langt for å tilbringe tre netter i en hytte som ligger noe øde til. Ikke alle i vennegjengen kjenner hverandre like godt. Under et hvilestopp i kjøringen ved en bensinstasjon, blir Kait, som er forkortelse av Kaitlyn, oppsøkt av hennes ekskjæreste. Hun vet ikke hvordan han vet hvor hun er, men hun klarer å komme seg vekk. Fremme i hytta opplever vennegjengen rare ting, som om noe eller noen tar over kroppene deres og får dem til å gjøre ting de ikke ville ha gjort og får blackouts. Noen tror det er Kaits ekskjæreste som får dette til å skje, men hvordan er det mulig? En rar bok med en blanding av horror og fantasy. Den er mer komisk enn spennende. Det er en slags bodysnatcher bok, men aner ikke hva jeg skal kalle bodysnatcher på norsk?

Natt til onsdag begynte jeg å lese Hun "var" velkommen av Adele Parks, som jeg kjøpte i en dagligvarebutikk. Kjøper ofte bøker i dagligvarebutikker, nesten like ofte som jeg handler gjennom bokklubben.no. I dagligvarebutikker får man ofte øye på bøker som ikke er så kjent. Det er litt kjedelig å lese bøker "alle" andre leser og bøker som er godt synlige, så da er det greit å lese litt andre ting ved siden av.

Den er om et par venninner som var gode venninner i tenårene, men som mistet kontakten. Melanie ble tidlig mamma, men klarte å finne seg en god mann til slutt som hun senere fikk to jenter med. Mannen hennes ser på hennes sønn som sin egen. En dag får hun en uventet e - post av sin egen tidligere venninne. De har ikke møtt hverandre de siste sytten årene. Hun får vite at venninnen  skal skille seg, og trenger et sted å være gjennom den tunge tiden. Melanie inviterer henne hjem til seg, og mener at venninnen kan bli så lenge hun vil. Mannen er ikke begeistret over situasjonen, siden han aldri har hørt om henne. Vil de andre like Abigail, og kommer Melanie til å angre seg på invitasjonen?
 
Selv om jeg har lest over hundre sider, er den noe treg, noe jeg setter pris på. For det gir dybde i karakterene, man blir kjent med dem gjennom mange samtaler. Man får vite litt om fortiden og nåtiden. Det at en bok bruker lang tid, er med på å øke spenningen litt ekstra. Den er litt typisk om en kvinne som er sjalu på venninna og later som hun ikke er det, og man bare venter på at det ondskapsfulle skal skje. Er ikke helt begeistret, men greit med lett spenning av og til.
 
En bok jeg har lest snart i en hel måned er:The Unquiet House av Alison Littlewood, og det skal bli en lettelse å bli ferdig med denne. Grunnen at jeg sliter med denne, er at handlingen er fryktelig treg og historien er noe uengasjerende. Man leser og leser og leser, men det føles ut som ingenting skjer. Forlanger ikke action på hver side, men det blir vel stillestående.

Den er om typisk fjern slektning som man ikke har hørt om før som sender brev og ber Emma og å arve huset hans, hvis hun vil. Han har et voksent barnebarn, men mener at han ikke er rett man til å overta. Emma selv er ensom i verden. Hun har mistet begge foreldrene sine, er singel og barnløs. Hun bestemmer seg for å se på huset. Huset ligger øde til med en gammel kirke som nabo. Huset er ikke særlig nytt det heller, men stort og romslig. Hun føler seg på en måte hjemme der allerede. Etter om og men bestemmer hun seg for å overta det. Vil hun angre etter at hun ser skikkelser som ikke skal være der de første dagene?

Jeg liker hjemsøkte hus historier generelt, men synes denne er særdeles tam og ganske vanlig. En veldig seig bok å komme seg gjennom.

Hvis jeg blir ferdig med en av bøkene i helga, skal jeg begynne på De andre av C.J. Tudor. Leste The Chalk Man av henne for noen år siden, men likte den ikke så godt. Gir henne gjerne en sjanse til.

Siden sist helg har jeg fargelagt dette:


Motivet er fra denne boka:

En verden av verdener - Kerby Rosanes


Motivene er fra denne boka:
 
God helg.
 
Ukas låt: Dizzy - Missio

6 kommentarer:

 1. Moro med titlene som henger sammen.

  Kunne øsnke du klarte å legge bort bøker som ikke fenger

  SvarSlett
  Svar
  1. Tenkte det samme og morsomt at det var tilfeldig. =) Hvis jeg avbrøt bøker jeg ikke likte, måtte jeg ha gitt opp mange bøker og det ville blitt lite bøker å skrive om, haha. For min del synes jeg det er feil å skrive om bøker man avbrøt/lest halvhjertet. Hadde vært enklere å leve uten samvittighet. =)

   Slett
 2. Å leve uten samvittighet .. Da skulle jeg vært en skikkelig superskurk :)

  Men om du ikke fullførte de du ikke liker hadde du jo hatt mer tid til å lese bøker du liker ..

  SvarSlett
  Svar
  1. Aner ikke hva jeg skulle ha vært. Eier ikke fantasi. Tenker at amn ikke rekker å lese alle bøkene man vil/liker uansett. Det er for mange. =)

   Slett
  2. En superskurk som kan lese fort. Det hadde vært noe. Og bare tatt de bøkene jeg ville lese rett fra trykkeriet. Siden jeg ikke ville hatt samvittighet.

   Det er sant at vi ikke kan lese alle bøkene vi vil. Dessverre. Var nettopp på Platekompaniet på nett og puttet bøker i handlekurven. men måtte være streng og minne meg på at jeg allerede har 100 bøker i kø.

   Slett
  3. Den superevnen hadde jeg ikke sagt nei til. Tenk hvor produktiv man ville ha vært?

   Er sånn jeg også. Kjøper ofte bøker gjennom bokklubben og platekompaniet, gjerne grøssere man ikke finner i bokhandelen, også blir man sittende å trykke på kjøp knappen, selv om man har mange uleste bøker på hylla fra før. Man vet at bøkene som blir bestilt, ikke blir lest med en gang, men det er mye som frister. Så kjenner meg igjen i det problemet. =)

   Slett