19. februar 2021

Helgelektyre(374)

Reklame: Inneholder eksemplarer mottatt fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
The Ghost Hunters av Neil Spring, The Unquiet House av Alison Littlewood og House of Leaves av Mark Z. Danielewski, The Unwelcome av Jacob Steven Mohr, En verden av verdener av Kerby Rosanes, Historier fra Midnattsmaskeraden av Hanna Karlzo, er fra egen boksamling

 

Elskede barn - Romy Hausmann

The Ghost Hunters - Neil Spring

The Unquiet House - Alison Littlewood

 

Mandag leste jeg ut denne:

Mulanosaurus Rex - Øyvind Torseter

Dette er nyeste boka i Mulegutten tegneserien, men man trenger ikke å lese de andre bøkene for å få en sammenheng. Dette er min første bok om Mulegutten og den hadde sine festlige øyeblikk. Det er en bok på 100 sider, som er lett å lese siden det er mest bilder og svært lite tekst. 

Denne gang strever Mulegutten å få folk til å komme innom museet. Han prøver å lage en ny attraksjon for å få besøkende til å komme, men mislykkes. Presidenten får ikke tak i bensin, og han får høre fra noen andre at han kan få tak i bensin fra den siste gjenlevende dinosauren, og den finner man i jungelen. Mulegutten får et overraskende besøk av presidenten. Sammen legger de en plan å fange den siste levende dinosauren, slik at ordføreren kan skaffe bensin til folket, og Mulegutten en attraksjon han trenger, hvis ikke er han redd for å miste jobben. De to drar på en ekspidisjon sammen, men vil det hele være forgjeves?

Mulanosaurus Rex byr på en enkel historie med noen vittigheter. 

I den siste uka har jeg lest Elskede barn av Romy Hausmann. Det er en god psykologisk thriller så langt. De "overraskelses momentene" har ikke vært noen overrakselser for min del, men synes ikke det gjør noe, for her er det selve skrivingen som løfter opp boka. Det gir en annen vinkling når det gjelder kindappingssak, og måten historien er bygget opp på. Liker også ofte skiftende perspektiv. Boka har også en fin flyt.

Den er om en kvinne som har rømt fra en hytte hvor hun har blitt holdt fanget, og med seg har hun jenta Hannah. Hannah blir tatt vare på av en sykepleier mens moren er på Akutten. Sykepleieren prøver å få Hannah til å forstå at hun må kontakte noen pårørende. Men hvordan skal Hannah forklare sykepleieren at hun ikke kommer fra et "vanlig" hjem?

Blir nok ferdig med denne i dag eller i morgen. Ikke mange sider igjen nå.

EvighetsbokaThe Ghost Hunters av Neil Spring har vart en god stund, men det nærmer seg slutten nå. Var sikker på jeg ville bli ferdig med den i denne uka, men er høyst usikker, men det gjør ikke noe om jeg ikke blir det, for det gjør ikke meg noe at denne boka varer, for jeg liker stemningen så godt i denne. 

Boka er inspirert av Harry Price (1881 - 1948), som var en slags ghost hunter/psykisk forsker, og det var uvanlig den tiden rundt 1920-30 årene bokas handling foregår. Han er en skeptiker og han har sine metoder for å avsløre diverse medium og andre overnaturlige hendelser. Han kunne også til tider være noe ufin når han er sikker i sin sak. Noe Sarah Grey ofte vitner til. Hun er hans personlige assistent og en oppdiktet karakter. Men synes de har en fin kjemi. Det ene øyeblikket er de venner, i det andre er de skeptiske og har sine tvil om alt. Det er litt komisk. Boka er noe treg og bruker god tid, men det gjør ikke noe, for boka byr på mange interessante samtaler rundt det overnaturligge og andre ting. En dag blir de invitert til Borley Rectory, som var det mest hjemsøkte huset i England på den tiden, for å få dem til å undersøke ubehagelighetene som skjer der. Men er Price interessert nok til å dra?

En av de bedre bøkene jeg leser om hjemsøkte hus. Liker også de få notatene i slutten av omtrent hvert kapittel med fakta som gjør boka mer interessant. Boka ble også filmatisert i 2015, og tror den er en Tv-produsert film.

The Unquiet House av Alison Littlewood er også om et creepy hus, men dette er dessverre en bok jeg kjeder meg med, og noen ganger føles det ut som jeg aldri kommer meg gjennom boka, for den er veldig seig.

Den er Emma som lever et selvstendig liv uten mann og barn, og hun har mistet begge foreldrene sine. Hun får et overraskende brev om mulighet til å arve et hus av en ukjent slektning. Denne ukjente slektningen har et barnebarn, men han mener at han ikke er rett person til å overta huset, og velger å gi det til Emma. Emma bestemmer seg for å se på det først. Huset er gammelt og veldig stort, og ligger noe øde til med en kirke ved siden av. Men trenger hun egentlig all den plassen alene? Samtidig føles det ut som om huset lokker henne til seg og det blir likevel et lett valg. Men vil hun trives i huset når det allerede gir henne noen prøvelser de første dagene? Hun ser skikkelser som egentlig ikke er der, og en ting vender tilbake hele tiden. Hun får også møte barnebarnets tidligere eier. Er han til å stole på?

Underveis blir man også bragt tilbake i fortiden da huset allerede var beryktet og noen unger i strøket utfordrer hverandre til å gå i nærheten av huset og kanskje inn i det. Synes den delen er litt mer spennende å lese om enn nåværende delen om Emma. Synes boka mangler en god del atmosfære og karakterene er noe blasse. Får bare smøre meg med tålmodighet litt til. Jeg leser denne sammen med en annen bokblogger og hun er ferdig for lenge siden.

Ved siden av disse blir det videre lesing i House of Leaves av Mark Z. Danielewski som jeg liker mye bedre. Den er tridskrevende, men det gjør ikke noe med denne. Jeg leser denne sammen med en annen bokblogger. Sparer oppsummering og mening til anmeldelsen, siden denne mursteinen vil ta noen måneder å lese ferdig. Å gjenta omtrent det samme om en bok to ganger i uka i to-tre måneder, blir for mange gjentakelser for min del.

Er sikker på at jeg blir ferdig med Elskede barn i helga, og da blir neste bok The Unwelcome av Jacob Steven Mohr, som kom ut i begynnelsen av februar. Ukjent bok og forfatter, men liker å teste litt. Ofte bestiller jeg bøker som jeg ikke har hørt om før, eller vet hva innholdet er om. På Internett har det blitt en greie å lese horrorbøker av kvinnelige forfattere i februar. Jeg er omvendt og har lest av stort sett mannlige forfattere. Er alltid litt omvendt, men så foretrekker jeg mannlige forfattere. Synes det finnes mange gode kvinnelige forfattere også, men synes de mannlige ofte er rett på sak, og er flinkere til å dra meg med inn i bøkene mens man leser.

Siden sist helg har jeg fargelagt dette: 
Motivene er fra denne boka: 
 
En verden av verdener - Kerby Rosanes
Motivene er fra denne boka: 
 
Historier fra Midnattsmaskaraden - Hanna Karlzon

God helg.

Ukas låt: In the Middle of the Night - Within Temptation

12 kommentarer:

 1. Jeg leste ferdig The Unquiet House med en gang fordi den var treg. Ellers ville jeg ikke lest den ferdig - MEN det kommer en overraskelse :)

  Within Temptation kommer på Tons of Rock i år. Kommer du?

  Ønsker deg en fin helg, Ina

  SvarSlett
  Svar
  1. Skulle ønske jeg gjorde det samme, men det føles nesten som om sidene er limt sammen, men gjør mitt beste, og beklager på det sterkeste ventetiden. =) Håper overraskelsen er verdt strevet.

   Kommer nok ikke for har ikke en kropp som egner seg til frakting hit og dit. Er det en festival jeg kunne ha tenkt meg å dra til hvert år er det Tons of rock fordi de ofte har gode gjestelister. Vet de holdt til Halden før i tiden, men flyttet til Oslo. Ville gjerne delta i Tons of Rock i 2016 da både Sixx: A.M. var der og Alice Cooper. Within Tempation er veldig gode de også. De har vært flinke til å fornye seg med åra. Hvis du skal i vei, får du ta tons of bilder. =)

   Takk, det samme. =)

   Slett
  2. Haha. Jeg kan se for meg hvordan du fysisk må streve med å åpne sidene fordi boka er så treg. For meg kan du bruke så lang tid du vil (eller - bare for å prøve - ikke fullføre den :)

   Var på Tons alle årene den var iHalden for da bodde jeg jo der. Elsket den festivalen. Var ikke der i fjor eller forfjor.
   Har lyst i år - om smittevern blir opprettholdt. Skal ta bilder om vi drar.
   Alice Cooper i 2016 var intenst og snålt og fint :)
   Har du vært på Hell festivalen? Er den nær deg?

   Slett
  3. Det er akkurat slik jeg leser The Unquiet House boka. Sidene er ikke bare smurt inn med lim, men superlim. =) Men takk for tålmodigheten. Satser på å bli ferdig med den i neste uke, for er godt stykke inn i boka. Har ikke samvittighet til å bare legge den fra meg.

   Heldig du som bodde nær Tons of Rock festivalen. Og Tons of rock inviterer jo artister og band fra mine sjangre, heavy metal og rock. Det virker også som om de er flinke til å invitere kjente og ukjente artister.

   Ja, det spørs om det blir noen festivaler i det hele tatt i år med tanke på omstendighetene, men håper du får muligheten. =)

   Har ikke vært på Hell festivalen for har aldri hatt noen å dra dit med. Kjenner ingen andre som liker sær musikk, og så vil man jo ikke være raringen som møter opp alene. Hell er omtrent 45 minutter unna meg med bil.

   Slett
  4. Jepp, det var digg da både festivalen og jeg var i Halden. Å se konserter i 12 timer og så kunne gå hjem og sove i egen seng. Lykke. Selv om vi i år også er i samme by blir det trikk og buss og styr. Luksusproblemer, jeg vet :)

   To år siden jeg var I Hell? Tida går så fort - og da bestemte vi oss for en dag å dra på Hell festivalen. Deilig nærme flyplassen. Om jeg drar - blir du med? (du får starte allerede nå og samle opp unnskyldninger :)

   Det er noe spesielt fint med å kunne se mange artister samme helg. Men ikke for stort. Hadde ikke taklet Copenhell eller Wacken

   Jeg foretrekker alltid raringene alene enn de ikkerare i flokk !!!

   Slett
  5. Hadde ikke hatt noe i mot å være mer sosial, men med utmattelssykdom kan man ikke stå lenge eller være like på'n som før. Sier heller ikke dette for spille "offer" som noen kanskje også hevder. Ting er begrenset, og det kan man ikke noe for, si. =)

   Hadde foretrukket de mindre festivalene jeg også, fremfor de store. Det tror jeg blir mer ekte. Og skjønner ikke hvorfor Tons of Rock flyttet på seg med tanke på det fine området de hadde fra før.

   Ja, de ikke rare i flokk er noe for seg selv. =)

   Slett
  6. Aldri tenkt på deg som et offer. Kropper og hjerner virker ulikt hos oss alle :) Ja, kjipt at Tons flyttet. Festningen var et perfekt område. Stort og med mye luft/plass. Virket som om artistene likte det også.
   Ha en fin uke, Ina

   Slett
  7. Takk og jeg er enig. Psykisk er jeg 38 år, men har en kropp til 98 åring, så da blir det litt kræsj. =)

   Er enig at festningen var ypperlig sted for festival. Litt annerledes og kreativt. Det blir ikke det samme å flytte det på et helt vanlig sted som er lik mange andre steder hvor festivaler arrangeres. Du er heldig hvis du får sett Within Temptation i år!

   Takk og i lige måde. =)

   Slett
 2. Jeg fikk lyst til å lese Elskede barn, interessant tematikk! Det har vært lite lesing for meg denne uken, pga operasjon, men har planer om å få lest mye i løpet av kommende uke. Flotte fargelegginger, Ina :))

  SvarSlett
  Svar
  1. Gi Elskede barn gjerne et forsøk. Den er hverken sjokkerende eller overraskende, men fikk sansen for overlappingene, og hvordan handlinggen er oppbygd. Det er litt kreativt og det var heller ikke kjedelig! =)

   Takk! Og du har laget fine akvarellbilder i det siste på Insta. Du er flink. =)Håper at operasjonen var vellykket og at lesingen ikke føles for anstrengt.

   Slett
  2. Jeg setter den opp på skal-lese-listen :)

   Takk for fine ord, det er moro å øve på akvarellmaling! Jeg ser litt dobbelt, så det har ikke blitt noe lesing ennå, men regner med at det bedrer seg utover uken.

   Slett
  3. Spent på hva du synes om den til slutt. Synes den er litt annerledes.
   Og ikke stress med lesingen. Det tar jo litt tid at det justeres etter en operasjon og det er viktig å ikke anstrenge seg rett etterpå Så les når du er klar for det.

   Synes bildene dine er fine og koselige, så fortsett med det. =)

   Slett