22. februar 2021

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...

Reklame: Inneholder eksemplarer mottatt fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
The Ghost Hunters av Neil Spring, The Unquiet House av Alison Littlewood ,House of Leaves av Mark Z. Danielewski, The Unwelcome av Jacob Steven Mohr, Hun "var" velkommen av Adele Parks, er fra egen boksamling 

 

 
Bøker jeg leste i forrige uke:

✔ Mulanosaurus Rex - Øyvind Torseter
Elskede barn - Romy Hausmann 

Antall leste sider:
666 sider (the number of the beast =)

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:
🖉 Ta meg tilbake
- B.A. Paris
🖉 Mulanosaurus Rex - Øyvind Torseter

Bøker som leses nå:
🕮 The Unwelcome - Jacob Steven Mohr
🕮 The Ghost Hunters - Neil Spring
🕮 The Unquiet House - Alison Littlewood
🕮 House of Leaves - Mark Z. Danielewski

Planlagte bøker denne uka:
⃞   Hun "var" velkommen - Adele Parks
⃞   De andre - C.J. Tudor

Forrige mandag leste jeg ut Mulanosaurus Rex av Øyvind Torseter. Det var mitt første møte med Mulegutten, og det var et underholdende møte. Har nok ikke lest alfor mange tegneserier i det siste. Abonnerer på Donald Duck & Co, som har vært en trofast følgesvenn, men bortsett fra det har jeg ikke vært like flink til å utforske tegneserieverdenen.

Uansett er denne gang Mulegutten urolig for sin egen jobb siden ikke mange stikker innom museet. Han prøver å lage en attraksjon, men det går ikke så bra. Presidenten er på turné, men mangler bensin og det er ikke mer besin igjen. For å skaffe mer bensin til resten av landet, må han til jungelen for å finne den siste dinosaur. Han oppsøker Mulegutten på jobb. Han er dinosaurekspert, og blir foreslått om å dra på ekspedisjon til jungelen for å finne den siste dinosaur for å skaffe mer bensin. Underveis møter de mange utfordringer, skapninger og tvil.

En småmorsom, spennende og tvilsom historie.

Lørdag ble jeg ferdig med Elskede barn av Romy Hausmann. En av de få thrillerne jeg har likt i det siste. Syntes ikke den var sjokkerende eller overraskende. De såkalte "overraskelseselementene" var lett å gjette seg frem til, men syntes ikke det gjorde noe. Likte denne thrilleren, for det føltes ikke som en blåkopi av mange andre thrillere. Det jeg satt mest pris på boka var selve fortellerstemmen og oppbygningen av handlingen. Likte også de små overlappingene. Selve historien er ikke spesielt original, men det hele er likevel fortalt på en spennende og kreativ måte.

Den er om en kvinne som flykter fra en hytte og med seg har hun en jente. Kvinnen blir påkjørt på flukt, og dermed ender hun på Akutten. På sykehuset blir jenta, Hannah, tatt hånd om av en sykepleier mens moren blir behandlet. Hun vil vite hvem faren hennes er slik at de kan kontakte pårørende, men det ikke sykepleieren vet, er at Hannah kommer fra et noe uvanlig hjem, med en mørk bakgrunnshistorie. Kommer de pårørende til å skjønne at de har med en svært mørk sak å gjøre?

Dette er en svært vanskelig bok å forklare, fordi man kan ikke si så mye om den før noe blir avslørt. Det er en bok man helst bør lese selv, før man leser om den. Det er i hvert fall en interessant thriller.

Jeg nærmer meg nå de siste sidene av The Ghost Hunters av Neil Spring som jeg har lest i over fjorten dager. Kjeder meg fremdeles ikke og synes at Borley Rectory er et hus som er interessant å lese om, bare synd at det ble revet ned i 1944, etter en brann.

Har ikke lest noe av Neil Spring før, men synes han er god på å skape atmosfære uten å overdrive eller bruk av billige triks. Her er det litt historie, handling med dybde, og svært spennende karakterer å lese om.

Det jeg liker best med boka er at den er noe for alle. Den er for de som tror på det overnaturlige og de som ikke tror. Boka består også av mange samtaler som diskuterer dette. Harry Price, en karakter som er basert på en virkelig mann, var selv en skeptiker selv om han var en ghost hunter. Han ville gjerne avsløre overnaturlige triks. Han var også opptatt av å avsløre mediumer, de som påstår de kan se ting andre ikke ser og kan kommunisere med de døde. Vanlige ghost huntere, er ute etter å bevise at spøkelser finnes, mens Harry Price var opptatt av å bevise det motsatte. Med seg på laget har han Sarah Grey som er hans oppdiktede karakter i boka, og synes at de er morsomme. De er perlevenner og kan bli skikkelig uvenner på grunn av forskjellige meninger noen ganger. Ved en tilfeldighet ble hun hans assistent, og hun blir opptatt av et brev de får. En invitasjon til Borley Rectory som var Englands mest hjemsøkte hus på den tiden. Klarer hun å overtale Price til å dra dit?

Advarer om at boka er litt treg i begynnelsen, men til belønning får man en god historie, fargerike karakterer og en spennende historie.

I helga begynte jeg på en ny bok, og det var The Unwelcome av Jacob Steven Mohr. Jeg aner ikke så mye om den for ennå ikke lest baksideteksten. Ofte synes jeg at baksidetekster er for avslørende, og styrer unna dem når jeg kan.

I skrivende stund har jeg bare lest 43 sider, men synes det er interessant så langt. Den er om en vennegjeng som dra til en hytte. Hytta tilhører en slektning til en av vennene. Kait, som er forkortelse for Kaitlyn, er med vennegjengen til denne hytta etter at det er blitt slutt med kjæresten, og hun ikke føler seg helt som seg selv. Hun får også et ublidt møte med eksen et sted de gjør et stopp, for å å strekke litt på seg etter en lang kjøretur. Har han fulgt etter dem, hvis ikke, hvordan fant han henne? Usikker på om denne horror boka har noen overnaturlige elementer i seg etter hvert og i så fall, hva slags overnaturlige elementer det er snakk om, vet jeg ikke, for som nevnt, har jeg ikke lest langt nok for å bli ordentlig kjent med boka ennå.

Siden slutten av januar har jeg lest The Unquiet House av Alison Littlewood, som har mildt sagt vært et slit å komme seg gjennom. Den er engasjerer ikke noe særlig og er en smule tam, men blir nok ferdig med den i løpet av uka.

Den er om et hus som søker en ny eier og den nye eieren blir Emma. Hun fikk et brev av en ukjent slektning som ber henne om å overta det hvis hun har lyst. Huset er gammelt og ligger øde til med en kirke som nabo. Emma blir forelsket i huset, men det er kanskje stort for bare en person? Likevel bestemmer hun seg for å ta det. Hun har mistet begge foreldrene sine og trenger en ny start. Hun får også besøk av en annen fjern slektning. Barnebarnet av husets tidligere eier. Han som ville at Emma skulle overta det. Er han en fyr med planer, eller er han bare en hyggelig fyr? Emma føler seg ikke alene i huset da hun de første dagene ser skikkelser. Er det bare innbillning?

Jeg likere deler av boka. Det er både en nåtid og en fortid, og jeg liker den delen om fortiden best. Ellers sliter jeg litt med fortellerstemmen, som er svært monoton og har lite utvikling, så derfor er denne noe treg å lese. Så føler det blir en lettelse å bli ferdig til slutt. Jeg leser denne sammen med en annen bokblogger, som ikke brukte like lang tid som meg.

Sammen med en annen bokblogger leser jeg House of Leaves av Mark Z. Danielewski. Den kommer vi nok til å bruke en god tid på siden den er på over 700 sider. Men liker den veldig godt.

I løpet av uka blir jeg nok ferdig med både The Unwelcome, siden den er såpass kort, The Ghost Hunters og The Unquiet House. De neste bøkene på leselisten er Hun "var" velkommen av Adele Parks, og De andre av C.J. Tudor. Har ikke lest noe av Adele Parks før, men leste The Chalk Man (Krittmannen) av C.J. Tudor for noen år siden, og ble dessverre ikke begeistret, men liker å gi forfattere flere sjanser. Usikker på om jeg blir ferdig med flere bøker før uka er omme, for leser ikke så fort. Men fortsetter med litt horror og thrillere videre, ser det ut til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar