15. februar 2021

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...

Reklame: Inneholder eksemplarer mottatt fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
Red av Jack Ketchum, The Ghost Hunters av Neil Spring, The Unquiet House av Alison Littlewood og House of Leaves av Mark Z. Danielewski, The Unwelcome av Jacob Steven Mohr, er fra egen boksamling


 
 Bøker jeg leste i forrige uke:

✔ Red - Jack Ketchum

Antall sider:

435 sider

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

🖉 Alle fugler små - Hanne Gellein
🖉 Den fremmede - Harlan Coben
🖉 Red - Jack Ketchum

Bøker som leses nå:

🕮 Elskede barn - Romy Hausmann
🕮 The Ghost Hunters - Neil Spring
🕮 The House of Leaves - Mark Z. Danielewski
🕮 The Unquiet House - Alison Littlewood

Planlagte bøker denne uka:

⃞   The Unwelcome - Jacob Steven Mohr
⃞   Hun "var" velkommen - Adele Parks

Det ble ikke helt den store leseuka i forrige uke, for leselysten dalte noe i gulvet. Noen ganger er man fristet til å gjøre andre ting enn å lese bøker. Kan ikke lese i en bok en hel dag uten å gjøre andre ting. Får håpe jeg får skrapet opp leselysten opp fra gulvet i denne uka, for har både nye og gamle bøker som venter på å bli lest.

I forrige uke leste jeg Red av Jack Ketchum, og det er en av de råeste bøkene jeg har lest på en stund. En blanding av horror og thriller. Det blir ikke så lang avhandling om den nå, siden jeg skrev om boka i går. Kort fortalt er den om en hundeeier som mister hunden sin når han er på fisketur. Grunnen er at de blir oppsøkt tilfeldig av tre gutter i slutten av tenårene, hvor den ene er bevæpnet. Etter litt tørrsnakking, blir stemningen forandret da de prøver å robbe ham, men da han ikke har nok, skyter de hunden hans som straff og bare for å ha det "gøy". Mannen som er full av sorg, bestemmer seg for å oppsøke disse guttene, kreve en unnskyldning og muligens få litt empati, hvis de i det hele tatt har det, men vil alt han gjør være forgjeves? Å miste et kjæledyr er vondt, og man kan ikke annet enn å føle med denne mannen. En provoserende og mørk bok, men verdt å lese den.

Dagen etter begynte jeg å lese en annen bok som heller ikke er så verst, og det er Elskede barn av Romy Hausmann. Har alltid mine tvil til bestselgere, men noen ganger vinner nysgjerrigheten. Denne boka er om en kidnapppingssak med en litt annnen vinkling.

Den er om Hannah som sliter med å fortelle en sykepleier som tar seg av henne mens moren hennes er på akutten etter en ulykke. Hun prøver å forklare sykepleieren om hvor de bor, hvordan de bor og hvordan familielivet deres er, fordi den er noe absurd. Liker den ofte skiftingen av perspektiv og de forskjellige fortellerstemmene, som Hausmann får frem på en god måte. Så jeg er spent på hvordan dette fortsetter.

En bok jeg har lest som en sinke i den siste tiden er:The Ghost Hunters av Neil Spring. Jeg leser den ikke sakte fordi den er kjedelig, men leser tregere på engelsk, og jeg liker virkelig atmosfæren i denne. Det er en murstein på over fem hundre sider og det er en av de bedre hjemsøkte hus bøker jeg har lest i det siste. Boka er inspirert av Harry Price og Sir Arthur Conan Doyle, som har ulikt syn på det overnaturlige og var kanskje ikke bestevenner. Price er ivrig etter å avsløre diverse medium som svindlere og vise at det overnaturlige bare er oppspinn.

Under et event møter han Sarah Grey og ved en tilfeldighet blir hun hans assistent. De får et brev om invitasjon til Borley Rectory, som var det mest hjemsøkte huset i England på den tiden, rundt 1920 -30 årene. Men klarer hun å overbevise ham til å dra dit som den skeptikeren han er?

Noen vil nok oppleve denne boka som ganske treg og kanskje til og med kjedelig siden boka består av mange samtaler, men jeg synes at det gjør det hele mer spennende og troverdig. Er det noe jeg ikke liker i horrorsjangeren, så er det nonner. De er creepy.

En bok jeg sliter litt med å komme meg gjennom erThe Unquiet House av Alison Littlewood. Er ikke helt fan av fortellerstemmen, for den er ikke særlig overbevisende og den er noe treg. Den er om Emma som overtar et hus av en slektning hun ikke kjenner til. Før hun bestemmer seg for å overta, skal hun se nærmere på det. Det er et stort og gammelt hus med flere rom i og nærmeste nabo er en kirke. Vil hun som enslig trenge all plassen alene? Men noe drar henne mot huset. Hun føler seg hjemme der, som om hun alltid har vært der, men vil det forandres på når hun overtar huset? Hun føler seg ikke alene i huset i de nærmeste dagene.

Som sagt, ganske treg og rolig bok. Ikke mye som skjer og mange gjentakelser. Liker å lese om fortiden om barn som utfordret hverandre med huset, for det var et beryktet hus allerede da. Mer spennende å lese om den biten, enn å lese om Emma, og synes Emma er lite interessant å lese om. Jeg leser den sammen med en annen bokblogger og hun er ferdig med den. Jeg leser ikke fort, si.

Sammen med en annen bokblogger leser jegHouse of Leaves av Mark Z. Danielewsi, som jeg liker mye bedre, men har ikke tenkt å utdype om oppsummering. Kommer nok til å fortsette med denne i fire-fem nmåneder til, og vil ikke være et gnagssår og gjenta det samme plottet hver uke. Det blir hakk i plata. Så kommer ikke til å nevne denne hver uke, men synes den er kreativ og morsom bok å lese.

Godt mulig jeg blir ferdig med både Elskede barn ogThe Ghost Hunters i denne uka, siden jeg ikke har mye igjen, og de neste bøkene blir: The Unwelcome av Jacob Steven Mohr og Hun "var" velkommen av Adele Parks. The Unwelcome ble utgitt 1. februar, og jeg liker å lese både gammelt og moderne horror. Foretrekker gammeldags horror bøker, da bøkene hadde mer spenst og mer brutalitet, men liker også å lese de nye for å holde meg oppdatert. Hun "var" velkommen kjøpte jeg i en daglivarebutikk. Har jo bøker fra før av, men likevel klarer man ikke å gå forbi en bokhylle uten å kjøpe noe.

Det blir visst mørkt lesestoff i denne uka også, men sier ikke nei takk til det.👻

2 kommentarer:

 1. Red hørtes spennende ut. Jeg har også hund, så jeg kunne nok levd meg inn i den historien! Den fremmede er ikke den beste jeg har lest av Harland Coben, likte du den? Og elskede barn har jeg absolutt tenkt å lese.

  Resten av bøkene dine kjenner jeg ikke til, men jeg falt for coveret på House of Leavs. Jeg må få høre om den er bra :-)

  Jeg har akkurat lest Hittebarnet, men nå tenker jeg at jeg vil lese litt tegneserier. Det er lenge siden sist.

  SvarSlett
  Svar
  1. Håper du gir Red en sjanse. Vond for dyrevenner å lese, men synes hovedpersonen er rå å lese om. Har ikke hund selv, men det eldste tantebarnet mitt er hund, så er glad i både hunder, katter og all slags dyr.

   Ble ikke helt fan av Den fremmede nei. Syntes den ble litt enkel og slutten ble noe komisk. Ga den en svak firer.

   Jeg har en annen utgave av House of Leaves for dessverre hadde de ikke den med originalutgaven for er enig med deg at den er rå, og sjekk den gjerne ut. Det er ikke ren horror, men blanding av forskjellige sjangre. Historien består også av flere lag. Oppsette er også annerledes for man må vri og vende ofte på boka mens man leser, for plutselig er teksten skrevet som sirkel, eller på skrå, eller som spalte. Så synes at boka er fiffig. Tror også du vil like den. Den ene delen om boka er om et hus som er større på insiden enn utsiden og plutselig kan det dukke opp et ekstra rom. Hadde vært morsomt å bo i et slikt hus. =)

   Har sett litt på Hittebarnet. Er den verdt å lese?

   Slett