1. februar 2021

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...

Reklame: Inneholder eksemplarer mottatt fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
Ghost Hunters av Neil Spring, House of Leaves av Mark Z. Danielewski, The Unquiet House av Alison Littletood, og Red av Jack Ketchum, er fra egen boksamling

 
Bøker jeg leste i forrige uke:

Skjebnesteinen - Sven Petter Næss

Antall leste sider:
522 sider

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:
🖉 Mot mørket - Peter Serck
🖉 Skrekk og Gru: Pass deg for dukken - Mike Ford

Bøker som leses nå:

🕮 Alle fugler små - Hanne Gellein
  🕮 Hekseknuten 3: Skyggenes øy - Johan Rundberg
🕮 House of Leaves - Mark Z. Danielewski 
🕮 The Unquiet House - Alison Littlewood

Planlagte bøker denne uka:

⃞   Ghost Hunters - Neil Spring
⃞   Red - Jack Ketchum

Det ble ikke helt den store leseuka i forrige uke, for leselysten dalte noe. Det er typisk mot slutten av en måned, at man leser litt mindre enn til vanlig. Så dermed ble det bare en bok og det er helt ok.

Forrige uke leste jeg ut Skjebnesteinen av Sven Petter Næss som ble utgitt i fjor. Ikke bestandig man rekker å lese en bok samme året det kom ut, dessverre. Det begynte som en god bok, men så var det noen elementer som ødela litt synes jeg. Likte vekslingen mellom Oslo og Edinburgh. Man er litt frem og tilbake på grunn av forskjellige perspektiv. Den er om Harinder Singh som er en snartur innom Edinburgh siden niesen hans er blitt utsatt for noe tragisk. Hun ble kidnappet og etterlatt nesten livløs i en elv. Hvem står bak? Klarer Singh å være der som privatperson, og la de andre ta seg av saken, eller er han nødt til å blande seg inn? Som sagt, den hadde et godt driv, spennende peronligheter og et godt plot, men ble ikke helt fornøyd med utviklingen.

Samme natt som jeg leste ut Skjebnesteinen, begynte jeg på en ungdomsbok og det er: Hekseknuten 3: Skyggenes øy av Johan Rundberg. Keiserens grav er boka jeg likte minst i denne trilogien, og det er litt typisk når det gjelder mellombøker i en trilogi. Det er ofte enten eller, men ellers liker jeg denne trilogien veldig godt, og synes det er gode grøsserbøker for unge som vil prøve seg på sjangeren. Den tredje og siste boka er om Sebastian som plages noe veldig av mørket og hver natt har han det samme marerittet. Har det noen mening, eller er drømmene helt tilfeldige? Han prøver å snakke med Åke, lederen i en trylleklubbb Sebastian er med i. Hvorfor blir han så anspent når han prøver å snakke med ham? Er det noe han skjuler? Samtidig har Sebastian leiligheten alene for en uke. Han har lurt moren til å tro at han skal overnatte hos en venn i påska, mens hun er på filminnspilling. Klarer han å være i leiligheten uten å bli avslørt? I denne boka er også hans gode venner Max og Manda med. En fin grøsser med god bruk av humor.

I en stund nå har jeg lest Alle fugler små av Hanne Gellein, og den er noe lunken. Morsomt at handlingen er i Trondheim og det gjør det lettere å forestille seg gatene som blir blir nevnt, men synes kanskje selve historien er noe tørr?

Den er om to kvinner som ikke har noe med hverandre å gjøre. Den ene er Silje som har flyttet til Trondheim som om hun har flyktet fra noe eller noe, og håper hun får et tryggere liv der. Hun er patolog og jobben hennes blir ekstra trist da en lung gutt må obduseres. Noe hun finner skaper hodebry som hun gjerne vil vite hva det betyr. Den andre kvinnen er Ingeborg som er dommer, og hun jobber med en vanskelig sak. Selv mistet hun datteren sin for noen år siden som selvfølgelig fortsatt preger henne. Ikke alt er bra mellom henne og mannen hennes heller. Etter at hun får levert en mystisk pakke på jobb, vet hun at det er noe som ikke stemmer. Er det noe hun bør undersøke nærmere, og er det noen som vil henne noe vondt?

Høres ut som en spennende krimroman i grunn, men føler den er noe seig, og klarer ikke helt å leve meg inn i den.

Jeg leser ennå House of Leaves av Mark Z. Danielewski, og koser meg med den. Har ikke noe å si for meg at den er noe dryg og annerledes. Noen ganger er det forfriskende å lese bøker man må sette seg mer inn i og som utfrodrer. Det er ikke ren horror, men blandet litt av forskjellige sjangre. Den er om et hus, et ganske gammelt et som formerer seg som den vil. På utsiden ser det normalt ut, men innvendig virker det mye større, en ny dør som fører inn til en ny gang kan dukke opp. Ikke nok med det. Boka består av flere aspekter og lag på lag med forskjellige fortellerstemmer, så denne boka er noe vrien å oppsummere. Men god er den og fascinerende. Man vet ikke helt hvordan slutten blir. Jeg leser denne sammen med en annen bokblogger.

Sammen med en annen bokblogger leser jegThe Unquiet House av Alison Littlewood, som var en ukjent bok og forfatter før jeg bestilte den. Men liker å lese både eldre og ny horror, kjent og ukjent. Det som er litt morsomt er at uansett hvilken horror bok jeg velger å lese, så har Stephen King allerede lest og kommentert den. Han er ikke bare en mann som skriver mye, men som leser mye også. Boka er om en voksen kvinne som nettopp har arvet et hus fra en noe fjern slektning. Kommer hun til å trives der, eller er det noe mystisk med husset? For tidlig å si hvordan jeg liker boka ennå, siden jeg ikke har kommet langt i helga. Skal prioritere bedre denne uka.

Godt mulig jeg blir ferdig med Alle fugler små og Skyggenes øy i løpet av uka, og de neste bøkene på lista blir: Ghost Hunters av Neil Spring, og Red av Jack Ketchum. Virker veldig dystert, men passer bra i denne årstiden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar