17. april 2020

Helgelektyre(330)

Reklame: Eksemplarer mottatt fra forlag, mot en ærlig anmeldelse 
Jenta i isen av Robert Bryndza, The Institute av Stephen King, The Garden of Bewitchment av Catherine Cavendish og Geomorphia av Kerby Rosanes, er fra egen boksamling


Flaggermusmusikk - Tyra Teodora Tronstad
Jenta i isen - Robert Bryndza
The Institute - Stephen King

Natt til torsdag leste jeg ut denne:

The Garden of Bewitchment - Catherine Cavendish

Tvillingene Evelyn og Claire skriver sammen og håper å få utgitt en bok en gang i fremtiden. Imellomtiden hygger de seg med lesing og skriving som hobby.Det er bare synd at de ikke trives der de bor lenger. De er godt voksne, foreldreløse, men de sitter igjen med en pen sum. De klarer seg, og vil gjerne flytte for å slippe forunderlige og stygge blikk fra andre. Ingen av dem er gifte eller har barn, og siden de begynner å dra på årene, blir det sett på som rare av andre. Derfor ønsker de å flytte for å få mer privatliv. På sitt nye sted, blir Evelyn så smått kjent med Matthew, som er deres nye nabo. Han bor hos sin kusine. Han forteller Evelyn en svært interessant historie om et brettspill, som virker å ha noe ondt i seg eller med seg. Det er et brettspill med et lite hus, miniatyrer, hage og diverse utstyr for å dekorere hagen med. En dag han var liten kom han over dette spillet, men noe skremte ham og siden har han ikke sett det. Evelyns søster, Claire finner et akkurat slikt brettspill inne på sitt eget rom. Det var der ikke for noen dager siden. Er det naboen som spiller dem et puss, eller er det noe ondt og overnaturlig som styrer dette brettspillet? Det er vakkert brettspill, men bør de bruke det, eller helst kvitte seg med det?
 
En god grøsser med mye atmosfære og noe klaustrofobisk. Den var dessverre ikke noe skremmende, men bød på noen ekle scener. Jeg likte den godt og jeg har lyst til å lese mer av Cavendish etter denne. Likte også at handlingen foregikk i slutten av 1800-tallet. Det var godt å lese gotisk horror igjen.

Natt til fredag begynte jeg på en ny bok, en krimbok som heter Jenta i isen av Robert Bryndza. Har hverken hørt om boka eller forfatter tidligere, men kommer over noen bøker man har lyst til å lese i dagligvarebutikker også. Jeg har ikke kommet så langt i den for er i en periode hvor jeg er litt lei av å se bøker. Sånn er det når man stort sett har bøker overalt og leser mye. Men så langt har jeg lest om noen som er på vei til jobb, men går seg vill i en park med vann. Han går seg vill på grunn av kraftig snøvær. Han hører en mobiltelefon ringe i et naust. Han går for å undersøke og eventuelt ta den for å selge den. Men mens han prøver å få tak i mobiltelefonen, får han seg litt av et sjokk når han finner en død jente under isen. Jenta i isen er første bok om Erika Foster.

Usikker på hva jeg synes om den så langt. Det er for tidlig å si. Har ennå ikke en gang møtt Erika Foster.

Jeg leser fremdeles Flaggermusmusikk av Tyra Teodora Trondstad. Det er en kort bok på bare 235 sider, men den er såpass spesiell at jeg har det ikke travelt med å bli ferdig med den. Den er om en litt eksentrisk familie på tre som prøver å leve et normalt liv som mulig, som er lettere sagt enn gjort. Ellen får ansvaret for lillebroren Enon, for noen ganger drar deres moren deres bort uten å si i fra, for å hvile seg i noen uker. I mellomtiden får Ellen ansvaret for broren og alt annet. Hvor drar moren hennes og hvorfor? Ikke nok med det. Broren hennes får ofte anfall, og det eneste som roer ham ned er en barokkflaggermus som sitter på panna hans. Moren deres tar i mot skadde flaggermus og oppbevarer dem i uthuset. Klarer Ellen å late som om alt hjemme er normalt, få Enon i barnehagen, og få hennes eget liv til å fungere, mens moren deres er borte, uten at noen andre får mistanke om at det er noe galt hjemme hos dem?

Har en viss mistanke om hva som egentlig foregår, men er likevel spent på om jeg har rett eller ikke. En underlig og fengslende ungdomsbok så langt. 

I flere helger på rad har jeg lestThe Institute av Stephen King. Jeg leser tregt på engelsk, men foretrekker å lese King og horror på engelsk, og det gjør ikke noe at det tar en tid. Jeg liker boka mer og mer, spesielt Luke Ellis som er hovedpersonen i boka. Han og andre barn blir kidnappet. De blir flyttet til en slags institusjon som ligger øde til, rommene deres er likt deres egne hjemme, de har et lekeområde ute, og de får maten de trenger. Underveis i oppholdet må de gjennom noen rare tester. Det var andre barn der før Luke kom og det kommer noen nye, og andre forsvinner, og kommer aldri tilbake.Hvor er de blitt fraktet og vil de komme seg vekk derfra noen gang, og hva er det administrasjonen vil? Hvorfor er nettopp disse barna kidnappet?

En noe treg og tørr start, men heldigvis har det virkelig tatt seg opp, og som vanlig er King utrolig god på karakterbeskrivelser. Så er spent på hvordan dette ender.

Ved siden av disse bøkene leser jeg om Leonardo da Vinci som er skrevet av Walter Isaacson. Han skrev også om Steve Jobs for litt siden, og han skriver godt. Det er en murstein på nesten seks hundre sider, så derfor det går tregt, og litt nedprioritert av andre bøker fordi prioritering er ikke alltid like enkelt. Siden den er veldig informativ vil jeg gjerne bruke tid på den, og lære om alle ulike fasene i livet hans, bakgrunnen, kirkearkitektur han bidro med, verkene hans, oppfinnelsene og mye mer. Det er også mange bilder med av verkene hans og diverse notater. Han var en mann som var veldig glad i å notere alt mulig. Han er spennende å lese om.

Godt mulig at jeg blir ferdig med Flaggermusmusikk i løpet av helga, og da er neste bok: Mitt liv som rotte av Joyce Carol Oates, som jeg ikke vet så mye om, så jeg sier ikke noe om den før jeg er i det minste litt i gang i handlingen, før man tør å si så mye om en bok.

De andre bøkene jeg leser trenger jeg nok mer tid på.

Jeg har også fargelagt litt forskjellig i det siste for å få litt variasjon, og i det siste har jeg fargelagt dette:

Motivene er fra denne boka:

Geomorphia - Kerby Rosanes

God helg.

Ukas låt: Bimbo - Lambretta2 kommentarer:

 1. Virker som spennende lesning for helgen :) Jeg leser i en ernæringsbok, ikke fullt så spennnende hehe :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Haha. Man må ha litt spenning i hverdagen, så man ikke råtner helt opp. =)
   Ernæringsbok er kanskje ikke spennende, men forhåpentligvis lærerik? Er mest vant til at du leser mye horror, spesielt fra Casino Grøsser. Du er heldig som er har tilgang til de fleste av de bøkene fra den serien. =)

   Slett