3. februar 2020

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...

Reklame: Eksemplarer mottatt fra forlag, mot en ærlig anmeldelse  
The Cabin at the End of the World av Paul Tremblay, og Full spredning av Nina Lykke, er fra egen boksamling   Bøker jeg leste i forrige uke:

* #Kampklar - Nina Rossing
 
 Antall leste sider i forrige uke: 

  325 sider 

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

Farlig farvann - Viveca Sten

Bøker som leses nå:

* The Cabin at the End of the World - Paul Tremblay
*  Full spredning - Nina Lykke 
*  Leonardo da Vinci - Walter Isaacson

Planlagte bøker denne uken:

* The Cabin at the End of the World - Paul Tremblay
*  Full spredning - Nina Lykke 
*  Leonardo da Vinci - Walter Isaacson 
*  Definisjonen av umulig - Camilla Sandmo
* The Woman in the Dark - Vanessa Savage

I forrige uke ble jeg ferdig med boka #Kampklar av Nina Rossing. Den leste jeg ut natt til torsdag, og jeg likte den mye bedre enn forventet. Selve temaet og handling er ikke spesielt nyskapende, men aktuelt og ikke minst, viktig. Det er om hvor mye netthets kan ødelegge for noen, og hvor flaut det kan være å møte opp på skolen på grunn av det. Anja er dommer for en guttekamp gjennom et dommerkurs. Noen er uenig angående en avgjørelse hun tar, og det får hun betale dyrt for lenge etter kampen. Manipulerte bilder og mobbing på Internett tar over hennes hverdag. Heldigvis har hun hennes nærmeste, og to bestevenninner. Vil hun overleve denne alvorlige mobbingen hun må gå gjennom på Internett hver dag, bare på grunn av en fotballkamp?

Morsomt at handlingen foregår i Trondheim og persongalleriet er veldig realistiske. Slutten ble noe forutsigbart og litt søkt, men ellers en av de bedre ungdomsromanenen jeg har lest i det siste, selv om jeg ikke er interessert i fotball.

Samme natt begynte jeg å lese Full spredning av Nina Lykke, og er litt usikker hva jeg synes om den ennå. Jeg liker humoren. Det er noe tragikomisk over det hele, men samtidig er den litt tungtrødd. Den er om en lege som sliter når det gjelder privatlivet. Hun drikker for mye, og har blitt veldig asosial. Vil hun få livet sitt i rett spor igjen, eller blir ting verre?

Usikker på hvilken bok jeg blir først ferdig med. Uansett er neste bok Definisjonen av umulig av Camilla Sandmo. Jeg er for gammel til å lese barnebøker og ungdomsbøker, men synes ikke at det gjør noe, for bøker er bøker, og jeg er interessert i å se hva som blir gitt ut til alle målgruppene. Jeg har lest en bok av henne tidligere og det er; Kan vi bare late som. Den var helt grei. Definisjonen av umulig er en bok jeg ikke har sett mye av, så den er litt anonym. Jeg vet egentlig ikke hva den handler om siden jeg ikke har begynt å lese den, så oppsummering kommer senere. Jeg liker ikke å si så mye om bøker som jeg har lite kjennskap til.

Hvis det blir tid mot slutten av uka, skal jeg lese en psykologisk thriller blandet med litt skrekkelementer, og det er:The Woman in the Dark av Vanessa Savage. Litt komisk med alle titlene med woman i, den siste tiden. Fikk lyst til å lese den likevel fordi jeg var på utkikk etter noen horrorbøker, og endte da opp med den. Hvorfor, aner jeg ikke. Synes bare konseptet virker interessant. 

I dag skal jeg begynne å lese en bok ved siden av de andre bøkene, og det er Leonardo da Vinci av Walter Isaacson. Jeg er ikke spesielt glad i biografier generelt. Det spørs litt hvem det er om, og denne har jeg sett litt på i det siste, og tror den kan være fascinerende siden Leonardo da Vinci var en slags Petter Smart.  Har lest en god del om Leonardo da Vinci siden jeg har gått tegning, form og farge, og studert kunsthistorie, men kjenner ikke til bakgrunnshistorien hans så altfor godt. Det blir spennende å få mer kjennskap til.

Så det blir en del variert lesestoff fremover, og godt er det. Må si jeg er spent på slutten avThe Cabin at the End of the World. Ikke mange sider igjen nå.

2 kommentarer:

 1. Jeg lurer på hvor du i hovedsak får de engelske bøkene fra? Låner du dem eller kjøper du dem?
  Jeg bruker appen Libby til engelske e-bøker. Der kan man koble seg til et bibliotek og bruke Norgeslån-kortet. Det er veldig enkelt. Ellers så kjøper jeg bøker på The Book Depository. De er mye billigere enn bøker kjøpt i Norge og så har de gratis porto :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei. Jeg kjøper de engelske bøkene på bokklubben.no Har vært medlem der siden 2007. Synes de har godt utvalg til rimelig pris. Noen ganger må man vente litt ekstra siden de bestiller bøker fra et annet lager, men som regel får man bøkene i postkassa innen normal sendetid.

   Har hørt om The Book Depository, men er litt gammeldags og bestiller som regel fra nettsider hvor de sender ut faktura. Synes det er en trygg måte å handle online på. =)

   Slett