18. mars 2019

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...


  Bøker jeg leste i forrige uke:

* Glassvinge - Katrine Engberg

Antall leste sider i forrige uke:

  412 sider

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

Craven Manor - Darcy Coates 

Bøker som leses nå:

* Girls Night Out - Liz Fenton & Lisa Steinke
* The Favorite Sister - Jessica Knoll
* The Darkness Within - Lisa Stone
  
  Planlagte bøker denne uken:

* Girls Night Out - Liz Fenton & Lisa Steinke
* The Favorite Sister - Jessica Knoll
* The Darkness Within - Lisa Stone
* Drapet på kommandanten - Haruki Murakami
* The Thief of Always - Clive Barker

Det går mot lysere tider, noe jeg ikke er helt fan av. Selv foretrekker jeg høsten og mørketid. Synes mørketid er mer avslappende enn når det er lys hele dagen. Dessuten er jeg lyssky, men overlever nok månedene fremover også, selv om jeg ikke er noen sommermenneske.

Forrige fredag begynte jeg å lese Girls's Night Out av Liz Fenton og Lisa Steinke. Foreløpig er jeg usikker på hvordan jeg liker den, fordi jeg har ikke kommet så langt ennå. Helga gikk for det meste i gaming, og da kan jeg godt sitte med det hele natta og utover dagen. Sånt skjer ... Men jeg skal lese videre i den.

Er det en bok jeg virkelig sliter med erThe Favorite Sister av Jessica Knoll. Den er for fjollete til å være en "thriller", og det blir for mye om forfengelighet, kosthold, intriger og yoga for min del. Som nevnt tidligere ser jeg på realityserienThe Realhousewives of Beverly Hills. Selv om det også er veldig fjollete er det underholdende på en rar måte, og ser på programmet fordi det er en guilty pleasure, bare uskyldig moro. Så foretrekker den serien fremforThe Favorite Sister som har noen likhetstrekk med slik type setting og karakterer. Men synes langt i fra at det er en thriller. Det føles som om jeg aldri blir ferdig med boka, men alle bøker er overkommelige, så jeg får bare holde ut til siste side. Boka er for damete for meg og handler altfor mye om livsstil, noe jeg ikke er interessert i.

Jeg leser også videre iThe Darkness Within av Lisa Stone. Jeg har også brukt en del tid på den boka, men liker den mye bedre. Det er bare det at jeg leser tregere på engelsk, selv om jeg foretrekker å lese på engelsk. Synes at engelsk føles mer levende ut da enn når man leser på norsk. Vanskelig å forklare, men det er i hvert fall min mening. Boka er veldig spesiell, men også interessant. Tar opp et viktig tema om noen kan forandre seg personlighetsmessig etter en livstruende operasjon eller ikke. Kan man forandre seg til det verre personlighetsmesig? Jeg leser den sammen med en annen bokblogger og hun er nettopp ferdig med den. Jeg blir ferdig med den en gang i løpe av uka, tenker jeg.

Har som mål å bli ferdig medThe Favorite Sister i denne uka som jeg har brukt altfor lang tid på, og da skal jeg lese Drapet på kommandanten av Haruki Murakami. Jeg grugleder meg til å hive meg ut i hans forfatterskap for første gang til tross for at jeg har hatt Kafka på stranden ulest i flere år. Jeg fikk aldri motet til meg å begynne. Det er ikke størrelsen på boka Kafka på stranden som har skremt meg vekk, for jeg foretrekker store bøker. Det er bare det at jeg har hørt at bøkene hans er veldig surrealistiske og spesielle. Håper ikke at Drapet på kommandanten blir så surrealistisk at jeg ikke forstår det han mener og skriver. Jeg har sett mange surrealistiske skrekkfilmer, men tror det er noe helt annet å lese enn å se filmer som er surrealistiske, så vi får se om bøkene hans blir for spesielle for meg eller ikke. Av og til trenger jeg og søker etter utfordringer for moro skyld. Man må hele tiden utvide horisonten som leser.

På torsdag i forrige uke leste jeg ut Glassvinge av Katrine Engberg som jeg ikke likte noe særlig. Bombe ... Det ble for mye om morsrolle og småbarnsliv for min del. Ikke i hele boka, men foretrekker mer hardbarket krim. Så det var ikke helt min gate. Man kan ikke like alt, og jeg liker nesten ikke noe. Hvorfor, vet jeg ikke. Er bare kresen når det kommer til bøker. Sånn er det når man leser mye. I følge min profil på bokelskere.no er mitt gjennomsnittlig terningkast på 3,8 ... Det sjokkerer ikke meg. Jeg har gitt mange lave terningkast oppgjennom årene. Ikke for å være fæl, selvfølgelig, men liker å være ærlig og som sagt, det er mye jeg ikke liker.

I løpet av uka har jeg også lyst til å begynne på bok The Thief of Always av Clive Barker. Siden horror er min favorittsjanger både i bokformat og film, er det flaut at jeg ikke har lest noe av ham ennå selv om jeg har filmen Hellraiser i samlingen, og sett den mange ganger. Filmen ble både skrevet og regissert av Clive Barker. Også filmen Candyman var inspirert av en av hans noveller. Så det er på tide å utforske forfatterskapet hans litt. Stephen King er og blir min forfatterhelt, men vil gjerne lese flere horrorfattere også.

Målet mitt for denne uka er å bli ferdig med noen av bøkene jeg leser i, og rekke å starte på disse bøkene; Drapet på kommandanten ogThe Thief of Always. Så det blir litt variert lesestoff i denne uka også. 😊

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar