15. oktober 2018

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...


  Bøker jeg leste i forrige uke:

* Formørkelsen - Karin Fossum
* The Mothman Prophecies - John A. Keel
* You May Now Kill the Bride (Return to Fear Street,1) - R.L. Stine

   Antall leste sider i forrige uke:

  586 sider

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

Lasaruseffekten - Tom Egeland
Formørkelsen - Karin Fossum 

Bøker som leses nå:

* La meg ikke huske - Lisbeth Pettersen
* Kinderwhore - Maria Kjos Fonn
    * Really Easy Piano Disney Hits (20 Disney Favourites)
    * Last Time I Lied - Riley Sager
    * Everything Under - Daisy Johnson
 
Planlagte bøker denne uken:

* La meg ikke huske - Lisbeth Pettersen
* Kinderwhore - Maria Kjos Fonn
    * Really Easy Piano Disney Hits (20 Disney Favourites)
    * Last Time I Lied - Riley Sager
    * Everything Under - Daisy Johnson
 * All the Things You Are - Declan Hughes

Forrige mandag leste jeg ut Formørkelsen av Karin Fossum. Synes ikke det var en av hennes sterkeste. Henne tidligere bøker som Djevelen holder lyset og Elskede Poona er fantastiske gode, men med de senere bøkene virker det som om hun har mistet gnisten, noe som er synd. Spesielt siden hun var en av mine favoritt krimforfattere. Men liker etterforskeren hennes Konrad Sejer veldig godt ennå. Håper han får bedre saker å jobbe med etter hvert.

Natt til onsdag ble jeg ferdig medThe Mothman Prophecies av John A. Keel som er basert på virkelige hendelser, og som ble en film med Richard Gere i hovedrollen. Som regel synes jeg bøker er bedre enn filmatiseringene, men her synes jeg omvendt. Liker filmen hakket bedre enn boka for syntes boka var litt tamt formulert til å være dokumentar/sakprosa, dessverre. Selv om fenomenet The Mothman (Møllmannen) er interessant i seg selv.

I går leste jeg ut You May Now Kill the Bride som er første bok i Return to Fear Street serien av R.L. Stine og den var svært underholdende, selv om jeg er for "gammel" for slike bøker, men noen svakheter må man ha. Jeg har allerede bestilt neste bok i serien. Akkurat som Grøsserne (Goosebumps) av samme forfatter, trenger man ikke å lese bøkene i kronologisk rekkefølge da det er nye karakterer og hendelser i hver bok.  

Senere samme kveld begynte jeg på en annen bok som er en del av Halloweenlesingen, og det erLa meg ikke huske av Lisbeth Pettersen. Det er ikke akkurat en grøsser, men det skader jo ikke å lese litt thrillere også som en del av Halloweensesongen. Noen thrillere kan jo være svært mørke de også.

Jeg leser fremdeles videre i Kinderwhore av Maria Kjos Fonn, som er en svært populær bok for tiden. Selv er  jeg usikker på om det er en bok for meg. Tvilsomt. Blir ferdig med den enten i natt eller natt til onsdag, for har ikke mye igjen av boka. Jeg leser også videre i Last Time I Lied som jeg leser ved siden av hovedbøkene. 

I  går begynte en ny samleisng med en annen bokblogger, og denne gang er det boka Everything Under av Daisy Johnson. Har ikke kommet langt i den, så den skal jeg også konsentrere meg om videre.

Hvis jeg blir ferdig med en av bøkene i løpet av uka, blir neste bok All the Things You Are av Declan Hughes, som er en del av Halloweenlesingen. Jeg kom tilfeldigvis over boka da jeg søkte etter horrorbøker, så har ikke hørt om forfatteren eller boka tidligere, og det er alltid spennende å utforske ukjente forfatterskap. Ikke bare de man er kjent med. Ja takk, begge deler. 😊

2 kommentarer:

  1. Du leser spennende bøker! Jeg er spent på Everything Under, om det utvikles til en lang klage over oppveksten eller om forfatteren makter å formidle historien på en godt språk :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Det er jo snart Halloweensesong så da må man varme opp med litt spennede bøker. =) Har ikke kommet så veldig langt i Everything Under og er ikke helt begeistret i skrivende stund. Har likt noen tunge romaner før, men ikke mange, så håper ikke denne blir for tung å komme seg gjennom. =)

      Slett