5. mars 2018

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...


  Bøker jeg leste i forrige uke:

* En forutsigbar historie - Truls Hagbarth Grimstad

Antall leste sider i forrige uke:

559 sider

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:


Bøker som leses nå:

* Solitude - Terry Waite
* Kinder Than Solitude - Yiyun Li
* Single White Female - John Lutz

  Planlagte bøker denne uken:

* Solitude - Terry Waite
* Kinder Than Solitude - Yiyun Li
* Single White Female - John Lutz
* Mikael Persbrandt (Sånn jeg husker det) - Mikael Persbrandt & Carl-Johan Vallgren 
* The Wife Between Us - Greer Hendricks & Sarah Pekkanen

Bare en bok ble ferdiglest i forrige uke og det er lenge siden sist. Som regel leser jeg to - tre bøker i uka. Det varierer veldig. For meg har det ikke noe å si om hvor store eller små bøkene er, men om hvor interessante de er. Er de ikke interessante eller spennende, går det naturligvis tregere. Sånn er det i hvert fall for min del.

Lørdagskvelden ble jeg endelig ferdig med En forutsigbar historie av Truls Hagbarth Grimstad. Det er forferdelig å si endelig, men noen bøker klaffer man ikke med, og det gjorde jeg ikke med denne. Så av og til er det en lettelse å bli ferdig med en bok slik at man endelig kan begynne på en ny. Rett etterpå begynte jeg å lese Solitude av Terry Waite. Den er på bare 165 sider, men rakk likevel ikke å lese den ut innen helga var over. Jeg har andre hobbyer enn lesing også. Å lese fra morgen til kveld hver dag orker jeg ikke, og må dele det opp med andre fritidssysler. Det er slik jeg fungerer.

Jeg skal også lese videre i Kinder Than Solitude av Yiyun Li. Den har jeg brukt litt tid på. Ikke fordi jeg ikke liker den, men i begynnelsen var det litt styr på å holde tritt med karakterene, men nå begynner jeg å få oversikten og har fått en bedre flyt. Historien er spesiell og jeg liker fortellerstemmen godt så langt.

Jeg skal også komme meg videre i Single White Female av John Lutz som jeg skal bli flinkere å lese i for den har vært litt nedprioritert av andre bøker i det siste, og det er ikke meningen. Jeg liker mystikken i den så langt og er spent på fortsettelsen selv om jeg så filmen mange ganger for flere år siden. 

Hvis jeg blir ferdig med en av disse bøkene i løpet av uka, skal jeg begynne å lese Mikael Persbrandts biografi; Sånn jeg husker det. Den er jeg spent på for synes han er en veldig god skuespiller, spesielt som Gunvald Larsson i Tv-serien Beck. Jeg fulgte stadig med på Beck da det gikk på Tv og har sett noen av de nye episodene også, men syntes ikke at det ble det samme etter at han sluttet. Har ikke noe i mot Kristofer Hivju for han er en god skuespiller han også, men han kan bare ikke måle seg med Persbrandt. Har selvfølgelig sett Persbrandt i andre ting også, men det er Beck jeg forbinder han mest med.

Hvis det blir tid til overs, skal jeg begynne på denne boka;The Wife Between Us av Greer Hendricks og Sarah Pekkanen. Den har jeg sett mye både på YouTube og Goodreads i det siste. Jeg er fortsatt svak for psykologiske thrillere selv om den sjangeren har skuffet meg en del i de siste årene, for mye av det har vært mye av det samme. Samme plottet og samme stilen, på en måte, men har ikke gitt opp sjangeren ennå. Horror er min absolutte favorittsjanger, men psykolologisk thriller er en liten favoritt det også. Dessuten er det bare uskyldig moro.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar