7. juli 2017

Helgelektyre(200)


Atlas of Cursed Places (A Travel Guide to Dangerous and Frightful Destinations) - Olivier Le Carrer
In a Dark, Dark Wood - Ruth Ware 
The Dark Tower 7 (The Dark Tower) - Stephen King

 Skinnet bedrar - Agnes Lovise Matre

Forrige tirsdag leste jeg ut Skinnet bedrar av Agnes Lovise Matre, og begynte på en ny bok; Atlas of Cursed Places (A Travel Guide to Dangerous and Frightful Destinations) av Olivier Le Carrer. Litt spesielt innhold kanskje, men jeg liker slike ting. Temaer om det overnaturlige og slike ting, er noe jeg aldri går lei av, bare synd jeg ikke har opplevd noe overnaturlig selv. Har ikke en gang opplevd noe som er skummelt. 👻

Tirsdagsnatta i forrige uke begynte jeg på In a Dark, Dark Wood av Ruth Ware som jeg skal fortsette med. Foretrekker å lese på engelsk selv om det av og til går litt senere, men har det ikke noe travelt, så det går bra.

I helga blir det å lese videre i Atlas of Cursed Places (A Travel Guide to Dangerous and Frightful Destinations) og In a Dark, Dark Wood, og selvfølgelig også The Dark Tower av Stephen King.

Tidligere i denne uka så jeg en svært fascinerende dokumentar om ulver, om spesielt en ulv. Skaperne av denne dokumentaren brukte omtrent ti år på å lage denne dokumentaren, og å se oppveksten av denne ulven var svært spennende. Vel verdt å se. Når det ikke er noe å se på Tv, ser jeg ofte på en av dyrekanalene jeg har og heldigvis fant jeg dokumentaren på YouTube. Jeg har sett mange dyredokumentarer, og denne dokumentaren er en av mine favoritter. Det er en dokumentar man ikke glemmer med det første.God helg.

Ukas låt: Om alt går til helvete - Katastrofe (Er ikke spesielt glad i rap/hip-hop, men har sansen for Katastrofe for han skriver i det minste låter med mening. :-)4 kommentarer:

 1. Måtte bare trekke på smilebåndet av din beskrivelse av å (ikke) ha møtt noe skummelt og samtidig like nettopp det temaet :D
  Forøvrig tror jeg at jeg har sett nettopp den dokumentaren om ulven, jeg skal se den om igjen for å være sikker - men tenker at det var en av de flotteste jeg har sett. Den satte spor, for å si det slik. Vet du når den er fra?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe:) Vet ikke hvorfor jeg er så fascinert over det overnaturlige, men har alltid vært det og det irriterer meg at de fleste andre har "opplevd" noe overnaturlig, men ikke jeg. Nesten urettferdig. ;)

   Ja, det er en flott dokumentar om ulver som hjemsøker en lenge etterpå. Liker ikke at ulver får et dårlig stempel. Synes at de er flotte dyr og alle dyr har sine fordeler og ulemper. Så synes ikke at ulver er verre dyr enn andre.

   Er ikke helt sikker på når dokumentaren er fra. Tror det er mellom 1999 til 2009, fordi skaperne så The Black Wolf for siste gang i 2009, og er en av få ulver som har levd lengst. :)

   Slett
  2. Jeg er vel også slik, at jeg liker det overnaturlige - men kanskje mest fantasy-sjangeren - uten at jeg noensinne har opplevd noe i så henseende :D Helt enig i det at ulvene har fått et ufortjent rykte, de er rovdyr og når bøndene velger å la sauene sine gå fritt ute er det ikke noe merkelig i at ulven finner dem attraktive.

   Slett
  3. Ja, liker både grøss og fantasy jeg også. Det er spennende genre på hver sin måte. :)

   Er enig i nettopp det. Synes jo for all del synd på sauene som blir utsatt når det skjer, men bøndene har også ansvar når de vet at det er ulv i området. Ulv er rådyr og det nytter ikke å gi bare den ene skylda. Bøndene har også ansvar for sine dyr.

   Slett