2. desember 2016

Helgelektyre(170)


Mørke hjerter - Hanne Kristin Rohde
Sauebondens liv (Fortellinger fra den engelske landsbygda) - James Rebanks
Necronomicon (The Best Weird Tales of H.P. Lovecraft)  
11.22.63 - Stephen King
The Dark Tower (4) Wizard and Glass - Stephen King
Ville dyr i byen - Jan Chr. Næss & Jens Kristensen

Jeg har ikke blitt ferdig med noen bøker ennå denne uka og det gjør ikke noe. Jeg leser hver dag, men det blir mer tid til overs nå som sjakk VM er over. Ser hver sjakkturneringer som går på TV og da blir jeg fullstendig oppslukt. Da er det ikke noe annet som eksisterer:) Det er gøy å gjette seg frem til neste trekk og man lærer alltid noe nytt mens man hører på panelet. Skulle ønske det var VGTV som sendte alle sjakkturneringer, men det gjør de dessverre ikke. Det er det panelet jeg liker best.

Jeg er snart ferdig med Mørke hjerter og regner med at jeg blir ferdig med den i morgen eller på søndag. Og jeg har heller ikke så mye igjen av Sauebondens liv (Fortellinger fra den engelske landsbygda) av James Rebanks. Necronomicon (The Best Weird Tales of H.P. Lovecraft), 11.22.63, The Dark Tower (4) Wizard and Glass, de trenger jeg uansett mer tid på siden det er mursteiner. Jeg liker mursteiner, men trenger mer tid på dem også i og med at de er på engelsk. Da får man ikke samme flyten som da man leser på norsk, men foretrekker ofte å lese på engelsk. Spesielt når jeg leser bøker av Stephen King og fra horrorsjangeren uansett.

Når jeg blir ferdig med en av de nevnte bøkene skal jeg begynne på Ville dyr i byen av Jan Chr. Næss & Jens Kristensen.

Det har også blitt litt juleheftelesing noe jeg hadde planlagt å begynne med den 1. desember. Julehefter minner meg veldig om barndommen, spesielt Knoll og Tott. Det var saker og man blir veldig nostalgisk. Og hva er vel advent og jul uten julehefter?

Jeg begynte å lese Flåklypa i går og som jeg også ble ferdig med. Og i dag skal jeg lese Donald, på lørdag skal jeg lese Blondie og på søndag skal jeg lese Asterix & Obelix.

Har dere lest noen av disse bøkene/heftene og hva leser dere i helga?  

Ukas låt: Tennis Court - Lorde6 kommentarer:

 1. Utrolig gøy at Magnus vant sjakk-VM, og det med et trekk som alltid vil bli husket! Jeg har såvidt startet på fjerde boken om det mørke tårn, skikkelig medrivende fra første side synes jeg. Tenker det ikke tar altfor lang tid å lese den, men med flere andre bøker å lese samtidig spørs det...

  Ha en fin helg, Ina :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ikke sant? Det så mørkt ut lenge, men heldigvis klarte han å gjøre det genitrekket på slutten, så det var en nervepirrende avslutning:) Magnus vant med et brak for å si det sånn og han fikk heldigvis beholde verdensmestertittelen.

   Vet du likte åpningen i forrige bok godt i motsetning til meg som brukte mer tid på å komme inn i boka, men liker åpningen i bok fire langt bedre enn i bok tre. Skal sette av dagen i morgen til The Dark Tower boka for har ikke kommet så langt ennå jeg heller og leser andre bøker ved siden av. Av og til leser jeg altfor mange bøker samtidig. Men, shit au. Skal vel få til å prioritere og liker å være opptatt med noe så sånn sett går det greit. Jeg klarer ikke å holde meg til en bok for trenger variasjon:)

   Men skal lese bok fire jevnere enn forrige bok og holde flyten mer i gang:) Så kanskje slipper du å vente på meg for en gangs skyld, hehe. Vi får se;)

   Ha en fin helg du også Birthe og ønsker deg også en fin adventstid:)

   Slett
  2. Åpningen i fjerde boken er mer rett på, det er kanskje grunnen til at den var lettere å komme i gang med? Jeg har ikke så mange bøker å holde på med akkurat nå, men det er mange i køen for å si det sånn. Dermed blir det å måtte prioritere som du sier, men det er fint at vi ikke gjør noe stress ut av lesningen :)

   Slett
  3. Tror kanskje det. Har ikke i mot bøker som drøyer i begynnelsen heller, men det er alltid lettere når åpningen i en bok går rett på sak. Da er man mer med, hvis du skjønner?:)

   Har mange bøker i køen jeg også og er det noe jeg ikke er glad i så er det mengder. Men prøver å ikke tenke bøker på som mengder, men heller som en og en bok og det er alltid litt lettere når man kommer i gang med bøkene. Er ikke glad i mengder selv for da er det litt vanskelig å komme i gang, men når man først kommer i gang med mengden, bøkene som er i kø, så går det bra:)

   Godt at vi ikke stresser med samlesingen og tar det litt laidback. Det er mer min stil:) Skal sette av litt tid til Wizard and Glass i dag siden jeg ikke har kommet så langt i den, slik at det heller ikke stopper helt opp. Da er det vanskelig å begynne på igjen hvis man tar altfor lang pause fra en bok man leser:)

   Slett
  4. Ja, skjønner hva du mener - jeg har heller ikke imot bøker som er langsomme i starten, selv om en pangstart alltid gir en ekstra motivasjon til videre lesing. Men noen bøker er rett og slett langsomme :)

   Slett
  5. Skjønner hva du mener. Enkelte bøker kan drøye og drøye og drøye og ikke ha en eneste spenningskurv. Jeg gir aldri opp bøker og leser dem ferdig uansett om jeg liker dem eller ikke, men man blir ikke spesielt inspirert til bøker som bare føles langdryg og samtidig ikke har innhold:) Noen bøker oppleves i alle fall slik.

   Slett