5. desember 2016

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...


 Bøker jeg leste i forrige uke:

Sauebondens liv (Fortellinger fra den engelske landsbygda) - James Rebanks
* Mørke hjerter - Hanne Kristin Rohde

Antall leste sider i forrige uke:

674 sider

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

Ingen. 

Bøker som leses nå:

* Spring så fort du kan - Sofia Nordin
*  Fryktløs - Dean Koontz
* Necronomicon (The Best Weird Tales of H.P. Lovecraft) - H.P. Lovecraft
* 11.22.63 - Stephen King
*  The Dark Tower (4) Wizard and Glass - Stephen King

 Planlagte bøker denne uken:

* Spring så fort du kan - Sofia Nordin
* Fryktløs - Dean Koontz
* Necronomicon (The Best Weird Tales of H.P. Lovecraft) - H.P. Lovecraft
* 11.22.63 - Stephen King
* The Dark Tower (4) Wizard and Glass - Stephen King

Natt til søndag ble jeg ferdig med Sauebondens liv av James Rebanks som jeg likte godt, og samme natt begynte jeg så smått på Ville dyr i byen av Jan Chr. Næss & Jens Kristensen.

Natt til i dag, etter å ha lest ferdig Ville dyr i byen begynte jeg så vidt på Fryktløs av Dean Koontz. Det er lenge siden jeg har lest noe av ham, så fikk lyst til å lese noe av ham igjen. Ham omtales jo som Stephen Kings "lillebror". King omtales alltid som the king of horror, så i manges øyne er det ingen som kan måle seg med ham i horrorsjangeren. Siden Dean Koontz skriver fra samme sjanger og er nesten like kjent som King, omtales han som Kings "lillebror"på grunn av at han aldri kommer helt på hans nivå. Stephen King er og blir min forfatterhelt, men Dean Koontz er slett ikke verst han heller. Det er en stund siden jeg har lest noe av ham, og ville lese noe av ham igjen. Noen forfattere vender man alltid tilbake til:)

Fryktløs av Dean Koontz har jeg lest før for mange år siden. Og selv om jeg aldri glemmer handling i en bok uansett hvor mange år siden jeg har lest den og den boka, så skader det ikke med gjenlesing. Det er svært sjeldent jeg leser en bok om igjen, men fikk plutselig innmari lyst til å lese den igjen av en eller annen grunn, så hvorfor ikke?

Jeg skal også lese videre i Necronomicon av H.P. Lovecraft, 11.22.63 av Stephen King og Wizard and Glass av Stephen King. Mursteiner krever jo sin tid og noen bøker krever mer tid enn andre.

Hvis jeg blir ferdig med en av disse bøkene skal jeg begynne å lese Vetter i nordiske folkesagn og folketro av Jorg Aune & Georg M. Lorentzen

 Av julehefter denne uka skal jeg lese:
Mandag: Snøfte Smith
Tirsdag: Stomperud
Onsdag: Pusur
Torsdag: Lunch

Hvilke julehefter jeg skal lese fra fredag til søndag kommer i helgelektyreinnlegget.

4 kommentarer:

 1. Jeg har lest flere av bøkene til Dean Koontz. Den jeg husker best er en som heter "Sjelens sår", den likte jeg veldig godt. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, Koontz er en liten favoritt. Ikke bedre enn King selvfølgelig, men Koontz er god til å skrive han også. Min favorittbok av ham er Intensity. Innholdet i den boka levde virkelig opp til tittelen. Liker også De ukjente (Watchers) godt. Også Fryktløs da:) Skrev en topp fem beste av Dean Koontz liste på bloggen for en stund tilbake, så han har levert noen godbiter:) Så morsomt å lese noe av ham igjen. Har lest en god del andre Koontz bøker også, men ikke alle er like gode. Det er veldig opp og ned, men slik er det vel med fleste forfattere. De har sine oppturer og nedturer de også.

   Sjelens sår har jeg ikke lest, så den må jeg få med meg, så takk for at du nevnte den:)

   Slett
 2. Så mange bøker du holder på med, håper du får lest dem! Er spent på den fra Sofia Nordin, må få fullført serien. Så langt har jeg bare fått lest den første.
  Har også hørt mye bra om Stephen King's Dark Tower serie og H.P.Lovecraft men har ikke lest noen av dem selv :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Har en tendens å gape over litt for mye. Foretrekker å lese to av gangen, men noen bøker klarer man ikke å vente med:) Så får se hva jeg rekker;)

   Anbefaler virkelig Dark Tower serien. Det er en serie hvor King har blandet mange sjangere sammen og det er fascinerende lesing og Lovecraft er heller ikke så verst om du ikke har noe i mot litt dystert lesing:)

   Slett