29. februar 2016

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ... Bøker jeg leste i forrige uke:

Metro 2033 -  Dmitrij Glukhovskij
Fordi overlevelse ikke er nok - Emily St. John Mandel

Antall leste sider i forrige uke:

739 sider

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

Barneloven - Ian McEwan

Bøker som leses nå:

Linda - som i Lindadrapet - Leif G.W. Persson (krim/voksen)
Familieforbannelsen - Gareth P. Jones (mysterie, humor/barn,ungdom)

Planlagte bøker denne uken: 

Forrige torsdag leste jeg ut Metro 2033 av Dmitrij Glukhovskij, og samme dag begynte jeg på Linda - som i Lindadrapet av Leif G.W. Persson som jeg fremdeles leser. Jeg skal selvfølgelig fortsette med den. Og i natt leste jeg ferdig Fordi overlevelse ikke er nok av Emily St. John Mandel og før det rakk å bli morgen begynte jeg på en ny bok; Familieforbannelsen av Gareth P. Jones. Samme forfatter som skrev Arvingene som jeg leste i 2014. Håper på å starte på enda en bok før uka er over.

Ellers ved siden av lesingen har jeg sett veldig mange Lifetimefilmer. Før hadde jeg Lifetime kanalen (TV - kanalen), men den ble tatt vekk for ca. to år siden fordi de ville ikke samarbeide med Skandinavia lenger av en eller annen grunn. Lifetimefilmer er filmer beregnet for TV. Filmer som er produsert for TV istedet for kino. Selv om kanalen er tatt bort finner jeg mange av de Lifetimefilmene på youtube, heldigvis og jeg liker Lifetimefilmene fra 80 - 90 tallet best. Jeg ser selvfølgelig Hollywoodfilmer innimellom jeg også, både gamle og nye. Ja takk begge deler for både kjente og ukjente filmer samt gamle og nye filmer.

Og jeg er meget skuffet over at jeg ikke fikk se Oscarutdelingen i natt fordi ingen av de norske TV - kanalene orket å sende det i år. Litt synd. Helt siden 2009 - 2010 har de sendt det direkte og jeg har sett alle direktesendingene. Så det er skuffende at de ikke sendte det i år for det er sikkert flere enn meg som ville se det. Og har ikke noe i mot å sitte oppe hele natten for å se Oscarutdelingene for det gjorde jeg hver gang de sendte det direkte. Alt av sport blir jo sendt direkte uansett tid og sted, så hvorfor slutte å sende Oscarutdelingen nå plutselig?

I løpet av morgendagen, forhåpentligvis mot kveldstid kommer månedens bokanbefaling, så følg med:) Slike innlegg krever litt tid, men det har jeg ikke noe i mot:)

5 kommentarer:

 1. Ja, skikkelig irriterende med Oscarsendingen. Eldstemann satt oppe til klokka fire og streamet, men hadde problemer med nettet så til slutt ga han opp. Håper det blir sending igjen til neste år, for alle fans :) Ser ut som at du har hatt en fin leseuke. Jeg er enda ikke ferdig med boken jeg begynte på for litt over en uke siden,"Ved vannkanten" av Sara Gruen, men den er veldig bra så nå skal jeg intensivere lesingen litt :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er skikkelig irriterende. Foorskjellige kanaler har byttet på å sende Oscarutdelingen siden 2009-2010 og jeg har da sittet oppe om natten og sett alle. Så hvorfor sendte de ikke i år også? Å se på reprise og høydepunkter i forkortet versjon blir bare ikke det samme, Jeg fant en livestream fra hjemmesiden til Oscargallaen, men man måtte bo i USA for å koble seg til. De som har Get boks kunne innstallere dansktv2 siden de sendte det, men jeg har Canal Digital og jeg orker ikke å bytte bare for å se Oscarutdelingen selv hvor gjerne jeg ville se den. Så håper at norske tv kanaler får klager og at en av dem sender igjen neste år:)

   Noen bøker bruker jeg over litt en uke på å lese jeg også og av og mer og av og til mindre. Bøkene får ta den tiden det tar. Kos deg med boka og håper du får bedre tid til å lese:) Ha en fin uke:)

   Slett
 2. Hei Ina.
  Du svarte på kommentaren min om ensomme mennesker under boken på vegne av venner. Jeg svarte deg egentlig der, men så så jeg at det jeg skrev var langt over min personlige grense for hvor mye jeg forteller om meg selv på bloggen min. Så da tok jeg det vekk og tenkte at jeg heller kan svare deg her :-)

  Svaret ditt var: Vet ikke hva som er verst, jeg

  Og her er det jeg skrev:
  Nei. Det er et godt spørsmål.

  De som lever lenger enn sine nærmeste har hatt mennesker i livet sitt opp til et punkt. Min morfar døde 99 1/2 år gammel for 4 år siden. Han mistet konen sin (min mormor) 15 år før og alle søsknene hans og vennene hans var døde. Han uttrykte sorg over at livet ble så langt og sa "Er det ikke nok nå?" Så det var på en måte godt da han døde og fikk fred.

  Men noen av de menneskene vi leser om som blir funnet i leiligheten sin kanskje ett år etter at de døde. Der ingen har lagt merke til at de ikke er mer. Det synes jeg er så grusomt. At ikke en levende sjel savnet dem eller lurte på hvor de var.

  Jeg er en ensom person. Jeg er gift og har barn og barnebarn, og de sammen med familien min er mine nærmeste venner. Men jeg har ikke det du vil kalle gode venner (huff, dette ble personlig). Noe av grunnen er at jeg er syk og ikke kan stille opp på samme måte som en frisk person. Men mye er fordi jeg er en svært sensitiv person som blir sliten hvis det er for mye folk rundt meg. Det er lettere å ha venner på sosiale media. Og jeg regner deg som en av vennene mine der. Så har vi ihvertfall hverandre :-)
  Jeg har en haug diagnoser og fant nettopp ut at jeg har fått diabetes. Det fikk meg nesten til å le. Høres kanskje merkelig ut, men hva skal man gjøre da? Jeg kan ikke spise gluten og ikke melk. Nå er plutselig også sukker en fiende. Jeg er SUPERGLAD for at jeg er gift med en kokk :-D

  Stor venneklem! :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Du er ikke den eneste som blir lei av å folk rundt seg. Det blir jeg også. Det går bra med to-tre personer for en liten stund, men så blir man "lei". Og jeg ser på meg selv som en utrolig kjedelig person så skjønner at jeg ikke er en person folk "favoriserer", hehe, for jeg er en smule sær.

   Og ja, det høres hustre ut at noen blir funnet i leiligheten lenge etter de har dødd fordi ingen har savnet dem på jobb eller personen ikke har hatt noen nære. Hvor trist er ikke det? Jeg har foreldre og søsken, heldigvis, men ingen venner. Jeg sliter med å stole på folk fordi jeg har mine grunner til det. Jeg har ingen sans for drama og når man er venneløs så slipper man det, haha:)Men det er godt å ha dere bokbloggvenner til stede:)

   Selv prøver jeg også å ikke være personlig på bloggen, ikke nå lenger og heller konsentrere meg om bøkene. At de får et større fokus. Det er tryggere:)

   Kondolerer så mye på vegne av din morfar som mistet alle mens han levde. Noen mister bare noen og andre alle. Det er den harde delen av livet, dessverre.

   Og det er synd at du også strever sånn med formen. Jeg heller tåler ikke gluten. i 2013 fikk jeg bekreftet at jeg har glutenfri intoleranse, men jeg tåler melk. Det er bare så vanskelig å fine glutenfrie produkter av og til, men som regel er det tilgjengelig. Skulle ønske jeg hadde pollenallergi istedet for å være allergisk mot gluten, det hadde vært mye enklere. Så jeg har ikke min egen kokk, dessverre, så jeg lever på enkle produkter som det er bare å varme opp. Var ikke spesielt interessert i mat eller matlaging før jeg ble allergisk mot glutenallergi heller:) Så da er det greit med lette løsninger:) For det finnes heldigvis mange matprodukter som bare er å varme opp.

   Ta vare på deg selv og velkommen tilbake. Det er jo koselig å høre fra dere:)

   Slett
  2. Og klem tilbake:)

   Slett