1. april 2015

Månedens Bokanbefaling (mars)

Målet mitt i mars var å lese 12 bøker og det greide jeg sånn akkurat. I går ble jeg ferdig med den tolvte boka.
Bøkene jeg leste i mars er disse:Fossefall(55) Hånd i hånd - Jorunn Johansen
Undis Brekke - Gunnhild Øyehaug
Sju dager i september - Jørgen Gunnerud
Rebecca - Daphne du Maurier
Glassbarna - Kristina Ohlsson
Hammerkoden - Øyvind Hammer
Hei, jeg heter Lars - Lars Kittilsen
Anatomy of a haunting (The nightmare on Baxter Road) - Lee Strong
Good Omens - Terry Pratchett & Neil Gaiman
Vampire Academy - Richelle Mead
Krø - Didrik Morits Hallstrøm

(Ligger litt etter med noen anmeldelser, men det kommer etter hvert ...)

Jeg er litt (men bare litt, blir aldri helt fornøyd) med antall leste bøker i mars, men jeg er ikke særlig imponert over noen av bøkene jeg leste, dessverre. Ingen fikk høyere enn firere og jeg ga bort en del enere. Jeg ga bort tre enere og de gikk til; Undis Brekke, Anatomy of a haunting og Good Omens. Aldri morsomt å gi enere til bøker, men kan ikke like alt. Sånn er det bare.

I mars leste jeg bøker av sju mannlige forfattere, og seks kvinnelige. 3 engelske bøker og 1 klassiker. Og jeg har lest veldig mye variert. Har lest både romaner, romanserie, psykologisk thriller, urban fantasy, grøss, bok om alkoholisme og mental coaching, så har vel vært innom de fleste sjangrene.

I neste måned blir det mer krim, psykologiske thrillere og grøss siden påske og april generelt er "basert" på det. Det er tid for å lese litt sånt da. Litt mørk litteratur som jeg kaller det og det er en sjanger som jeg foretrekker. Grøss og psykologiske thrillere. Ja takk!

Og hvilken bok likte jeg best måneden som var? Helt ærlig ble det ingen favoritter, men siden jeg velger ut en bok hver måned, så velger jeg denne:

Rebecca - Daphne du Maurier

Selv om jeg ikke falt helt pladask for denne klassikeren, og jeg fikk aldri den store overraskelsen som jeg ventet på mens jeg leste for boka ble for min del litt for forutsigbar, likte jeg boka bedre enn forventet. Jeg likte godt at boka inneholdt sterke og forskjellige personligheter og jeg kommer aldri til å glemme atmosfæren i boka. Som sagt ingen favoritt, men det er denne jeg satte mest pris på for å ha lest i mars.

10 kommentarer:

 1. Av dine bøker i mars har jeg bare lest Krø. Siden jeg leste den som en grøsser ble jeg skuffet. Kanskje jeg kan anbefale deg "Lukk øynene", hvis du vil ha noe som er hakket kvassere enn Krø? Ønsker deg en fin påske Ina!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, jeg har samme oppfatning som deg av Krø. Selv om den er markert som grøss, nygotisk grøss til og med av forlaget, synes jeg at det blir helt feil. God historie for all del, men det var ingen grøsser. Så jeg sitter igjen med samme inntrykk som deg av den boka. Ble litt skuffet jeg også fordi den var ikke så grøssende som mange påsto at den var. Så syns det er helt feil.

   Takk for boktips. Den er notert. Grøss er min favorittsjanger både når det gjelder bøker og film. Det har vært min favorittsjanger helt siden jeg var lita:) Så jeg skal se nærmere på den boka du foreslo, så takk for tips:)

   God påske til deg også, Tine:)

   Slett
 2. Anbefaler Lukk øynene jeg også!
  Likte Krø også jeg da, selv om den ikke var så skummel akkurat.. likte stemningen likevel.
  Har du lest Stallo?
  Den har jeg kjøpt.
  Eller så er det jo ikke så værst at Rebecca er den beste.. det er jo en klassiker. Ønsker deg en fin påske.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, Lukk øynene er notert. Får bestille den over påske. Rekker det ikke før:/ Men boka er ikke glemt.
   Jeg har lest Stallo. Den leste jeg i fjor.Likte den litt, men savnet mer uhygge i den boka og syns til tider den var litt langdryg. Hadde vel for store forventninger igjen ... Spent på hvordan du vil like den.
   Og ja, selv om jeg ikke falt pladask for boka Rebecca var det i alle fall den boka jeg likte best av alle bøkene jeg leste i mars så likte den boka litt bedre enn forventet, og det er jo noe:)

   God påske til deg også:)

   Slett
 3. Ser frem til anmeldelsen av Good Omens, selv om du har gitt den en ener blir det interessant å lese akkurat hvorfor. Ønsker deg en GOD PÅSKE :-))

  SvarSlett
  Svar
  1. Beklager for sen kommentar. Tok påskeferie. Vet ikke om du eller andre vil lese hva jeg mener om Good Omens haha, tror ikke det kommer til å bli noe positivt. Men anmeldelse blir det. Vet bare ikke når. Håper du også orker å skrive litt om Good Omens selv om du avbrøt den. Skrive litt om hvorfor du gjorde det, hvorfor du ikke likte den osv. Det hadde vært spennende, men bare hvis du orker, altså:) Forsinket god påske til deg også:)

   Slett
 4. Jeg har ikke lest en eneste en av bøkene du har lest i mars holdt jeg på å skrive. Men jeg har selvfølgelig lest Good Omens. To ganger :-D
  Rebecca har jeg lyst til å lese, og det samme med Krø. Men Undis Brekke kastet jeg opp i boksen med bøker som skal til gjenbruken. Etter det du skriver gidder jeg ikke begynne på den en gang :-)
  Vi er på påskeferie hos svigerforeldrene mine så på den måten skiller påske seg ut fra de vanlige dagene mine (Vi gjør alltid det). Men det er ikke lenge til jeg skal hjem til hverdagen igjen og da blir jo ting slik som de alltid har vært :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Virker som du likte Good Omens:) Jeg var bare glad for å bli ferdig med den:/ Blæh.
   Syns det er morsomt at du nekter å lese Undis Brekke etter at jeg slaktet den, haha:) Men du gjør det riktige valget. Du slipper i alle fall å pine deg gjenno den boka for det var ikke noe å lese i det hele tatt. Ville selv bare pælme den i veggen, men holdt ut til siste side. Men forferdelig bok på mange måter. Så du går ikke glipp av noe.

   Jeg kan ikke fordra påske eller høytid ellers. Syns tiden går ekstra sakte. Aner ikke hvorfor. Men godt at du drar bort for å sette pris på hverdagen igjen. Håper du har og har hatt en fin påske og at du har fått lest litt:)

   Slett
 5. Har ikke lest noen av disse bøkene, men vil gjerne gi Vampire Academy en sjanse :)!
  Ga vel to seksere til de første bøkene i Game of Thrones og en femmer til "Jordmoren fra Hope River" , så jeg leste vel en del bøker som jeg var veldig fornyød med :)
  - Siri

  SvarSlett
  Svar
  1. Håper du gir Vampire Academy en sjanse selv om jeg ikke likte den og se om vi har samme mening eller ikke:) Jeg liker å sammenligne lesesmak:)
   Godt at du har vært fornøyd med bøkene du har lest:) Jeg er mer og mer nysgjerrig på Game of Thrones serien. Tror jeg skal begynne å lese den senere i år når ventebunkene har krympet litt.
   Håper du har hatt en fin påske:)

   Slett