25. september 2014

Halloweenlesing

Høsten er her for fullt (endelig). Den forbaska lange og intense sommeren er omsider over. Og godt er det. Nå er den beste årstiden her og håper den får vare en stund. Jeg liker mørke kvelder, regn, vind og fargerike løvblad. Og den beste måneden er oktober (selv om jeg ikke har bursdag,da. Hater bursdager, forresten.) Selv om det ikke er oktober riktig ennå, er det ikke mange dager igjen til den måneden kommer. Oktober er bare best. Sånn er det bare. Som kjent nærmer det seg også Halloween (31. oktober).

I neste måned har jeg tenkt å lese litt grøss (mørk litteratur). Jeg kommer også til å lese bøkene jeg får fra forlag, selvfølgelig, men har dette som et prosjekt ved siden av. Jeg er jo svak for grøss. Elsker grøss både i bokformat og på film. Har lest litt lite grøssere i det siste, så tenkte det var en ypperlig tid for å gjøre noe med det i neste måned og grøsserfilmer ser jeg jo året rundt.

Jeg rekker garantert ikke å lese alle disse bøkene i oktober, så kommer til å fortsette med Halloweenlesingen utover høsten. Tar det som det kommer. Bøkene jeg har planlagt for Halloween-prosjektet foreløpig er disse:

 Campfire ghost stories: The haunting tales - Gordie Telfer
Ghost stories - Susan Hill
Too good to be true: The colossal book of urban legends - Jan Harold Brunvand
Anatomy of a haunting - Lee Strong

Rebecca - Daphne du Maurier
Vampire Academy (bok nummer 1 i serien) - Richelle Mead
The Witches -  Roald Dahl
Spøkelsene på Frostøy: Bak dødsfjellet - Hilde Hagerup

The coldest girl in Coldtown - Holly Black
Red rain - R.L. Stine

Ikke alle bøkene er direkte grøsserbøker, men kan gjerne forbindes med høstmørket:) Kommer kanskje til å plotte inn flere bøker eller kanskje gjøre noen forandringer underveis. Vi får se. Jeg kommer garantert til å lese noen Stephen King bøker også. Han er min favoritt. Jeg har bare tatt meg en pause fra bøkene hans for det var en tid da jeg leste så mange bøker av ham at jeg trengte en liten pause. Av og til må man ta pause fra det man liker også.

Og jeg sier ikke så mye om hva alle disse bøkene handler om nå i dette innlegget. Sparer det heller til anmeldelsene mine, som vanlig.

Hva med dere? Er dere også lettet over at det er endelig høst? Liker dere Halloween og skal dere lese noe i forbindelse med det?

6 kommentarer:

 1. Et tøft prosjekt! Jeg håper du blir skremt :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det, og det håper jeg også:) Men tror dessverre ikke jeg blir skremt. Har lest så mange grøsserbøker og sett så mange skrekkfilmer gjennom livet at jeg tror jeg er "kurert":) Men blir aldri lei av den sjangeren likevel:)

   Slett
 2. Jeg synes også det er godt med høsten og lesetid inne. Selv om jeg også liker sommer , sol og varme.. Håper du grukoser deg med bøkene.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Godt at det er flere som syns at det er bra at høsten er her. Selv er jeg mektig lei av sommeren, og kommer nok aldri til å bli noen sommermenneske. Jeg er ingen solstråle, haha:)

   Takk for det:) Skal prøve å grukose meg så godt jeg kan:)

   Slett
 3. Dette innlegget likte jeg utrolig godt, så tusen takk for et morsomt og nyttig innlegg! Tror jeg skal bevege meg litt innenfor denne sjangeren selv, og håper jeg liker den! Skal prøve å lese The Shining av Stephen King i oktober og Vinterfolket :) Kan du ikke skrive to innlegg over dine topp favoritter fra forfatteren Stephen King og Dean Kontz? Hadde vært supert for min del :)

  - Siri

  SvarSlett
 4. Hei og så gøy at du likte innlegget og tusen takk for forslag til innlegg. Skal prøve å lage de innleggene i neste uke så følg med:) Tusen takk igjen for forslag:) skal bli gøy å følge med på hvordan du vil like SK bøkene og den sjangeren. Det blir spennende å høre:)

  SvarSlett