1. juni 2014

Månedens Bokanbefaling (mai). Halvparten av bøkene jeg leste i mai mangler på bildet. Håper det ikke gjør noe ...


Disse bøkene ble lest i mai:


Skyggefødt - Jan Tore Noreng
Et feilgrep - Wendy James
Bare en time til - Sanne Mathiassen
Ektemannens hemmelighet - Liane Moriarity Anmeldelse kommer!

Bøkene som ikke ble med på bildet:

Himmlers kokk - Franz - Olivier Giesbert
Min kamp 6 - Karl Ove Knausgård
Den 13 disippel - Tom Egeland
Mannen fra Primrose Lane - James Renner

8 bøker. Litt skuffende for blir ikke fornøyd før jeg leser i hvert fall 10 bøker i måneden.

Jeg har lest fra mange forskjellige sjangere; romaner, krim, psykologiske thrillere, prosa, konspirasjonsteori og en grøsser. Og boka jeg likte aller best i mai?


Mannen fra Primrose Lane - James Renner


Bakpå:

Tenk deg en episode av Dr. Who skrevet av Stephen King blandet med en del Dennis Lehane og en del Murakami.

På Primrose Lane bor den sære enstøingen som alltid går med ullvanter, uansett årstid. En varm dag i juli blir hannet myrdet i sitt eget hjem. Fingrene er kappet av og kjørt i en blender på kjøkkenet.
Politiet oppdager at huset er uten et eneste fingeravtrykk, til tross for at mannen har bodd der i uminnelige tider. Tennene kan heller ikke identifisere ham. Mysteriet virker uløselig. Spørsmålet om hvem som som drepte Mannen fra Primrose Lane, hvem offeret selv var, og hva motivet kunne være står ubesvart.

David Neff er en bestselgende forfatter og ekspert på å løse krimgåter.
Fire år etter drapet er saken fortsatt uløst, og David blir overtalt av sin forlegger til å prøve å oppklare mysteriet rundt Mannen fra Primrose Lane.
"
Etter hvert som David setter i gang sin egen etterforskning, avdekkes den ene ubehagelige overraskelsen etter den andre. Det viser seg at mannen fra Primrose Lane er direkte knyttet til personer og traumatiske hendelser fra Davids egen fortid, dype sår han har sirklet rundt i årevis. Og det er bare begynnelsen. Saken blir en altoppslukende besettelse for David, som trekker ham inn i et mareritt av en verden der ingenting er som man skulle tro.
Tror du at du kan løse Mannen fra Primrose Lane? Tro om igjen, for ingenting er sikkert i denne pageturneren av en krim.

En spennende krimbok om en fyr som lever av å skrive om og løse krimsaker. Ren fiksjon, men spennende likevel. Hele anmeldelsen kan dere lese her! Orker ikke å gjenta meg selv om hva jeg syns om boka osv ... til det kjedsommelige. Jeg skal spare dere for det:)

Noen flere som har lest den? Anbefaler den gjerne hvis dere liker krim/psykologiske thrillere med litt overraskende elementer ...

2 kommentarer:

  1. Jeg bestilte den etter å ha lest anmeldelsen din :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Så bra! Jeg er spent på å høre hva du syns om den!:)

      Slett