23. juli 2013

(Boken på vent) Djevelens fotspor av Amanda Stevens


Beathes Bokhylle arrangerer "Boken på vent" hver tirsdag hvor vi skal skrive om bøker som vi venter på skal bli publisert, ønsker oss eller bøker som vi allerede har og som bare venter på å bli lest.

Har nettopp opprettet en konto på harlequin.no hvor jeg fant en bok som jeg har vært på utkikk etter veldig lenge. Endelig fant jeg den! Boka jeg snakker om er Djevelens fotspor av Amanda Stevens. Av samme forfatter som jeg skrev om i forrige Boken på vent - innlegg. Det var vel samtidig som jeg så boktraileren av Dukkemakeren at jeg så boktraileren til Djevelens fotspor. Helt siden da har jeg hatt fryktelig lyst til å lese boka, men den var ikke lett å finne, gitt. Men nå er den funnet og bestilt. Det er ikke tung lektyre, men lettbeint kiosklitteratur, men man må jo lese det også av og til. Og jeg leser alt jeg kommer over når det gjelder grøss og krim. Da bryr jeg meg ikke hvem som lanserer bøkene. Det gjør jeg heller aldri ellers. Jeg leser det jeg selv vil. Så Djevelens fotspor skal leses i høst og jeg gleder meg!

Djevelens fotspor - Amanda Stevens

Dette handler boka om: (Teksten er hentet fra harlequin.no)

Sporene var synlige i snøen i flere mil fremover og fortsatte gjennom vegger og over elver. De var alltid der på den andre siden, som om ingenting kunne stoppe dem.

En kald vinternatt i 1922 våkner en mann opp av en lyd fra taket sitt - og i fullmånens skinn finner han snart tusenvis av klovavtrykk som dekker hele den snødekkede gården hans. Ryktet om "djevelens fotspor" sprer seg, men selve sporene smelter i takt med snøen ... for mye senere å dukke opp i nærheten av den livløse kroppen til Rachel DeLaune.

Mange år etter det uløste drapet på søsteren, plages tatovereren Sarah DeLaune fortsatt av mysteriet i fortiden. Hun har alltid trodd at hennes søster ble drept av en mann ved navn Ashe Cain. Men ingen andre enn hun har noen gang sett denne Ashe. Han dukket opp i Sarahs liv da hun som mest trengte en venn og forsvant sporløst samme kveld som hennes søster ble drept. Fortiden smelter nå sammen med nåtiden da to vansirede lik blir funnet i nærheten av Sarahs hjem. Og på åstedet har man igjen funnet "djevelens fotspor" ..
Det virker spennende, ikke sant?
Nei, nå skal jeg sette meg ute på verandaen. Drikke kaffe og begynne på Sirkelen av Mats Strandberg og Sara B. Elfgren. Ute skinner sole og det er 23 grader etter en uke med regn. Hvor ble det av høsten? Jeg syns det er ti grader for mye nå. Jeg har aldri vært noen fan av sommeren. Så jeg venter og lengter etter neste årstid, nemlig høsten som er den vakreste årstiden. Det mener nå jeg.

Dette er også siste ferieuke, noe jeg er glad for. Jeg har fått nok av ferie for lenge siden og det skal bli godt med litt dagligdagse rutiner igjen. Er lei av følelsen av å "råtne opp". Det er greit for noen dager, men fire uker er altfor lenge ...

Ha en fin tirsdag videre:) Tar med en boktrailer i dette innlegget også:)

Boktrailer

10 kommentarer:

 1. Mulig jeg "banner i kirken" nå,men kiosklitteratur kan være bra det også innimellom! Denne virker jo veldig spennende så jeg ser frem til hva du syntes om den når du har fått lest den. Her blir det også altan, sol og bøker nå og et deilig glass med kald pepsi max! Syntes aller årstidene har sin sjarm jeg og høsten kan absolutt være fin!

  SvarSlett
 2. Jeg har ikke noe i mot kiosklitteratur, jeg. Har lest noen serier fra Norske Serier og andre bøker som ligner litt på den sjangeren. Det jeg mente var at man trenger litt lettbeint underholdning midt i alt det andre jeg leser:)Av og til trenger man tung lektyre og av og til noe lettlest. Variasjon er viktig:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg tenkte ikke ovenfor deg,men vet at mange ikke "fordrar" kiosklitteratur. Jeg leser mye forskjellig og noe i de fleste sjangere selv om jeg selvfølgelig har noen sjangere jeg leser mer av enn andre igjen. Variasjon er viktig ja:) Sånn som nå så er det lenge siden jeg har lest krim så det savner jeg nå kjenner jeg, samt at jeg den siste tiden har lest en del rolige bøker.

   Slett
  2. Ja, ordet kiosklitteratur har det vel lenge vært en debatt om. Om hvor "seriøst" det skal taes. Syns ikke det er noe forskjell på kiosklitteratur enn vanlig litteratur, bortsett fra at det er raskere å lese. Men syns selv det er deilig med slike bøker. Noen ganger krever jeg bøker med motstand og av og til uten. Ja takk, begge deler:) Jeg har blitt flinkere til å lese rolige bøker i det site, men det er alltid krim og grøss som har vært favoritt hos meg og som jeg alltid vender tilbake til. Det er min komfortzonee, men samtidig er det godt å bevege seg litt i ukjent terreng også i litteraturens verden:)

   Slett
 3. Hvis man liker å lese litt lett kiosklitteratur nå og da, hva har vel det å si- nei, det velger man vel selv og andre trenger ikke bry seg med det..
  Selv foretrekker jeg annen type litteratur, men innimellom kan jeg lese slikt, og jeg har da også lest mine serier i løpe av livet.. noen ganger er det akkurat det man trenger.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Nettopp:) Jeg leser alt jeg kommer over. Både "seriøs" liiteratur og "useriøs". Alt etter humøret og tilfeldighet:)

   Slett
 4. Boken hørtes veldig spennende ut, så hvorfor ikke? Satt ved siden av en dame på flyet hjem i dag, og hun unnskyldte seg for "kiosklitteraturen" hun leste. Jeg måtte berolige henne med at jeg leser "Nattmannens datter", så hun trengte ikke være "flau".

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg også har begynt med Nattmannens datter, og nesten ferdig med Fossefall. Så det er jo ikke noe å unnskylde seg over:) Noen ganger trenger man noe lett å lese. Det gjør jeg siden jeg leser veldig tunge og litt tykke bøker ellers.Det er bare sunt med litt variasjon:)

   Slett
 5. Fint å lese litt variert synes jeg, og om sommeren er det spesielt godt med noe lettlest. Denne har jeg ikke vært bort i, men høres veldig spennende ut

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ikke sant? Jeg leser det jeg vil etter humøret og hva jeg orker der og da. Så mange av bokvalgene mine er ganske så tilfeldig:)

   Slett