9. februar 2013

Odd Thomas av Dean Koontz - forfriskende lesestoff, men forventet likevel noe mer

Although I'm unable to read faces to discover either a person's future or the secrets of her heart, I could not look a moment longer at Viola Peabody's face, for I imagined what I couldn't truly read, and in my mind's eye saw her motherless daughters standing at her grave.
Hva ville du ha gjort hvis du hadde evnen til å se døde mennesker?

Møt Odd Thomas. Han er ingen vanlig fyr. Han har en evne som få mennesker har. Han kan nemlig se døde mennesker og har et uvanlig tett samarbeid med politiet. Det er ikke mange som vet om den spesielle evnen hans, bare de nærmeste og lokalpolitiet. Han lever så og si et dobbeltliv. Han er opprinnelig gatekjøkkenkokk og ved siden av prøver han å løse saker sammen med politiet. Et ganske spesielt liv så og si ...

Det er vel denne boka som har blitt til en bokserie som har gjort Dean Koontz mest kjent. Det var da han virkelig slo gjennom som forfatter og fikk et bredt publikum. Tror serien skal være på syv bøker.

Før jeg begynte på boka hadde jeg virkelig store forventninger. Boka har blitt beskrevet som original og fengende av mange Koontz - lesere. Det jeg satt igjen med var ikke overbegeistring eller avhengighet, men nysgjerrig nok til å vite mer om Odd Thomas og hans liv. Jeg er nysgjerrig nok til å vite hva som skjer videre med ham etter de dramatiske hendelesene i første boka, og se hvordan han takler evnen videre. Han er tross alt bare 20 år og kommer til å oppleve mye overnaturlige ting senere i livet. Selv om han ter seg som om han er eldri enn sine 20 år, likte jeg holdningen hans godt og hvordan han takler å være "annerledes".

Odd Thomas var ikke helt den store overraskelsen som jeg hadde håpet på, men gir nok spenning til at jeg har lyst til å prøve meg på neste bok, også. En god begynnelse.
(Beskrivelse fra Goodreads)

Odd sees dead people and has a worryingly precise moral sense; the police chief of the small town of Pico Mundo--little world--believes him utterly.

Hardly has the book opened before a dead teenager leads Odd to her killer--and we are given to understand that this is the sort of thing that happens all the time. He does not just see the dead, however; he sees the thrill-seeking dark spirits that hang around unpleasant events, and he notices, on this particular day, that there are a lot more of them about than usual.

Odd is haunted by dreams of dead bowling-alley staff and he wonders whether this might just be the day when the bowling-alley massacre takes place.
Originaltittel: Odd Thomas
Norsk tittel: Besynderlige Odd
Forfatter(e)
: Dean Koontz
Sjanger: Spenning, overnaturlig, thriller
Målgruppe: Voksen
Antall sider: 399
Norsk Forlag:
Cappelen Damm  
Utgitt: 2003
Min utgave:
2003 (Innbudet)
Lest:
14.01 - 20.01, 2013
Kilde:
Kjøpt
Plot:
5 (Virker som herlig lesing).
Tittel:
4 (Ikke noe usedvanlig).
Omslag:
5 (Mystisk og vekker en nysgjerrighet).
Baksidetekst:
4 (Må jo bare lese denne boka).
Persongalleri:
4 (Mange spennende karakterer).
Skrivemåte:
4 (Forventet mer action siden det er førstebok).
Favorittkarakter:
Odd Thomas. En fyr som har mange fine sider.
Slutten:
4 (Ikke noe spesielt, men kunne ikke ha sluttet på en annen måte heller. Vanskelig å forklare).
Høydepunkt:
Hvordan Odd Thomas takler hverdagsproblmer med den uvanlige evnen han har.
Lavpunkt:
Savner å vite mer om hovedpersonens bakgrunn. Hans dårlige forhold til foreldrene og hvordan barndommen var. Vi får vite bare litt om det.
Terningkast:
4
Leseutfordring:
100 bøker i løpet av 2013 & Off the shelf 2013

2 kommentarer:

 1. Odd Thomas bøkene leste jeg for mange år siden. Jeg tror jeg leste de tre første i serien. Nå er jeg veldig glad i Koontz (har 25 bøker av ham, måtte rett og slett telle nå :) men syns igrunnen ikke Odd Thomas bøkene er de beste, selv om de er spesielle nok. Der minnet du meg på at jeg har ei bok og to av ham som ennå ikke er lest. Bør vurderes å få inn i leseplanen. Så takk for påminnelsen :o)
  Ser fram til bokomtalen din av Spiral som jeg ser du leser nå!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ingen årsak:) Liker Koontz og har lest mange bøker av ham jeg også. Men syns King er hakket bedre:) Hadde vel for store forventninger til Koontzs Odd Thomas. Men skal få med meg neste bok før jeg vurderer om jeg skal lese resten av serien eller ikke...
   Boka Spiral av K.Suzuki kommer jeg muligens å bli ferdig med i løpet av neste uke, så det er bare å følge med:) God helg!:)

   Slett