26. april 2024

Helgelektyre(640)

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
The Guide av Peter Heller, Hell House av Richard Matheson, En magisk verden av Melpomeni Chatzipanagiotou, Fargerike dyr av ukjent og Rooms of Wonder av Johanna Basford, er fra egen boksamling

 

Beistet - Johannes Kaasa

Spillet om Svalbard - Birger Amundsen

Hell House - Richard Matheson


Tirsdag leste jeg ut denne:


 
The Guide - Peter Heller
 
The Guide av Peter Heller. Thriller utgitt i 2021.
 
Jack tar en pause fra ranchen han driver sammen med faren for å være guide ved en eksklusiv fiskerhytte i et lukket område. Pandemien herjer, men det virker ikke som om viruset har nådd der han skal jobbe, og klientene som dukker opp ved denne fiskerhytten er svært velstående. Jack blir guide for Alison som er en kjent sanger. Han liker ikke hvordan noen av de ansatte er og de virker mistenksomme mot ham, nesten som om de skjuler noe. Nabogården letter heller ikke på stemningen, da det er strengt bevoktet og et varselskudd kan høres hvis man kommer for nærme. Hva er det de ansatteved fiskehytten skjuler og hvorfor oppfører noen av klientene seg merkelige, som om noe har skjedd? Jack er heller ikke begeistret over visse regler som de ansatte har satt opp, for noen av reglene virker merkelige. Hva er det som skjer, og hva er det de ansatte og eventuelt nabogården holder skjult? Hvorfor oppfører de seg som om de egentlig ikke vil ha ham i nærheten?
 

I helga skal jeg lese videre i disse:
 

Beistet av Johannes Kaasa. Krim utgitt i 2023.
 
Denne vet jeg ingenting om da jeg ikke har begynt på den. Skulle egentlig ha begynt på den tidligere i denne uka, men har lest i andre bøker i stedet. Skal dog begynne med den i kveld. Foretrekker å bli bedre kjent med en bok før jeg gir en oppsummering. Har ikke lest baksideteksten så nøye heller, for syns at baksidetekstene ofte forteller altfor mye. Vil helst vite så lite som mulig om en bok før jeg leser den. 

Spillet om Svalbard av Birger Amundsen. Sakprosa/historie utgitt i 2024.

Om interessen for Svalbard etter krigstiden. Både Russland og datidens Sovjetunionen var svært interesserte i Svalbard. Amundsen forteller om taushetsplikter som fremdeles gjelder den dag i dag, og man leser om KGB - agenter, spioner, ubåter,ambassadører og mye annet. Man leser om personer som ikke er så nøye på taushetsplikt og andre som er det. I boka er det også med bilder.


Hell House av Richard Matheson. Horror utgitt i 1971. 

Fysiker Dr. Barrett får et jobbtilbud av en svært rik mann. Barrett kan få 100.000 dollar hvis han klarer å bevise om det er et liv etter døden eller ikke, ved å gjøre visse undersøkelser i beryktede Hell House innen en uke. Hell House var tidligere eid av en okkultist som ofte arrangerte fester som ofte tok en mørk vending. Med seg har Barrett sin kone Edith, bare fordi hun ikke orker tanken på å være hjemme alene. Han har også med seg Fischer og Tanner. Begge har en grunn til å være der i motsetning til Edith. Fischer har blant annet vært i Hell House før og kom ut som den eneste overlevende. Mens de er i huset, må de motstå diverse krefter fordi det virker som om huset, eller kanskje huset tidligere eier har kapasitet til å få overtaket på dem. Tanner påstår at husets tidligere eier hadde en sønn, men kan hun bevise det?


Siden sist helg har jeg fargelagt dette:



Motivet er fra denne boka:


 
Enchanted Earth - Melpomeni Chatipanagiotou (Jeg har den norske utgaven som heter En magisk verden)
 
 


Motivene er fra denne boka:
 
 
Fargerike dyr - navnløs/ukjent
 
 


Motivene er fra denne boka:
 
 
Rooms of Wonder - Johanna Basford
 
 
God helg.
 
Ukas låt: I'm Alive - Shinedown


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar