20. august 2021

Helgeletyre(400)

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
The Final Girl Support Group av Grady Hendrix, Genesis av Karin Slaughter, Beauty of Horror av Alan Robert og Magiske eveentyr av Johanna Basford, er fra egen boksamling
Hesteguttene - Johan Ehn

Will Trent 3: Genesis - Karin Slaughter

The Final Girl Support Group - Grady Hendrix

 

Onsdag leste jeg ut denne: 

 

Litt av en tid
- Kiley Reid

En liten roman om rasisme og det å prøve og finne seg selv i arbeidslivet og voksenlivet. Den ene hovedkarakteren er Emira som jobber som barnevakt mens hun prøver å finne ut hva hun egentlig har lyst til å gjøre, mens andre virker å ha livet på stell. Alix, kvinnen hun jobber for, er selvstendig karrierekvinne, har to barn og en litt eldre ektemann. Vil arbeidsforholdet mellom Emira og Alix bli den samme igjen etter en rasistisk episode i en lokalbutikk mens Emira hadde med et av barna til Alix?

Likte utgangspunktet, begynnelsen, Emiras personlighet og humoren hennes, men det blir noe kavende og åpenbart med boka. Den ble litt langtekkelig til tross for at den er på under 400 sider.

Hele anmeldelsen kan leses her.

Tidligere i dag leste jeg ut denne:

Konfirmanten - Bernard Minier

Bok nummer fem om Martin Servaz som jeg har mer og mer sansen for. Har ikke lest helt fra begynnelsen. Begynte på bok tre, og likte ikke den så godt, men ble mer overbevist i fjor da jeg leste Natt. Liker dysterheten og at bøkene til Minier er full av tunghet.

Skriver ikke så mye om den nå siden det kommer en anmeldelse av den en av de nærmeste dagene.
 

Natt til torsdag begynte jeg å lese en ny bok, og det var på tide å lese noe av Karin Slaughter igjen. Genesis er bok nummer tre i Will Trent serien. Den er om et eldre par som får seg en overraskelse under en biltur. Noe treffer bilen deres ut av det blå, og de blir forbauset da det er en kvinne de har truffet, og ikke et dyr. Kvinnen er naken og ser ut til å være i dårlig stand. Hva har egentlig skjedd med henne før bilulykken og vil hun overleve?
 

Liker den godt så langt. Passe mørk og fascinerende karakterer, og jeg har fremdeles sansen for Will Trent som ofte blir stemplet som en slags underdog. Det er noe med bøkene til Slaughter. Hun er som Stephen King. Man kjeder seg ikke med bøkene deres.

I dag eller i morgen skal jeg begynne på Hesteguttene av Johan Ehn. Spørs på leselysten. Leser jevnt og har en fin flyt, men er ikke en leser som liker å lese hele dagen. Liker å bryte opp dagene med forskjellige hobbyer. Vet heller ikke all verdens om boka og det er sånn jeg foretrekker det før jeg begynner med en ny bok. Vil vite så lite som mulig. Det eneste jeg vet er at det er en ungdomsbok.

Hvis jeg blir ferdig med noen av disse bøkene i helga, noe jeg tviler på, blir neste bok uansett: The Final Girl Support Group av Grady Hendrix og glad jeg slipper å si den tittelen muntlig. Det hadde bare blitt rot. Det blir min første bok av Hendrix og har selvfølgelig hørt om ham lenge. Eneste grunnen til at jeg har holdt meg unna bøkene hans, er at det virker som mange leser dem, og har en følelse av at bøkene hans har en del humor. Har ikke noe i mot horrorbøker blandet med humor, men ikke så mye humor at det overgår det mørke, at det ødelegger skrekkstemningen. Men får se hva slags stil han har. Har lest noen av bøkene fra Paperbacks from Hell, som han og en annen fyr har utgitt gjennom et prosjekt med samme tittel. Gamle horrorbøker som ikke lenger er i trykk, men som blir utgitt på nytt og nå ut til nye lesere. Noe som gleder meg for selv foretrekker jeg gammeldags horror, for syntes den sjangeren var mer sprø og stemningsfull før i tiden enn det den er nå. Samtidig liker jeg å lese moderne horror for å følge med i utviklingen av horrorsjangeren, og man kommer over noen gode, også.

Forhåpentligvis blir det ingen kjedelig lesehelg.

Siden sist helg har jeg fargelagt dette:

Et bilde jeg er ferdig med ...

Illustrasjonen er inspirert av Friday the 13th (1980) 
 
Motivet er fra denne boka: 
 
Beauty of Horror 4: Creature Feature- Alan Robert 
 Motivene er fra denne boka:

Magiske eventyr - Johanna Basford

God helg.

Ukas låt: Creatures - Shinedown

4 kommentarer:

 1. Spent på Grady Hendrix boka. Jeg kommer til å lese den selv etterhvert, men moro å la deg testlese :)
  Bøkene til Slaughter er ofte god underholdning. Føler at hun er et trygt valg om jeg vil ha noe lettlest og småspennende.
  Johan Ehn boka har jeg ikke en gang hørt om. Følger for dårlig med på ny litteratur.
  Riley boka avsluttet jeg halvveis. Fortsatt ikke lest Minier? Anbefaler du han videre?
  Håper du har en fin helg, Ina :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Fint å høre fra deg igjen og håper du koser deg på tur!

   Ble lei av å se Hendrix bøkene overalt og er alltid en nøler når noe er populært, så tenkte å lese noe av ham når bøkene hans roet seg ned litt. Må være litt skeptisk, også.

   Synes at Slaughter er bedre enn lettlest og gjennomsnittlig underholdning. Hun er en av de bedre kvinnelige krimforfatterne, synes jeg da.

   Har lest tre bøker av Minier. Likte ikke Ikke slå av lyset, men Natt og Konfirmanten som jeg leste ut på fredag. Liker dysterheten i bøkene hans veldig godt og synes det er levende krim. Jeg anbefaler deg ikke bøkene hans, men tvinger deg til å lese dem. =)

   Tusen takk og i lige måde. Her har høsten endelig så smått begynt.

   Slett
 2. OK, jeg skal lese Minier. Da jeg sjekket Bookdepository kom jeg på at jeg har sett serien Glace basert på en av hans bøker. Liker når du tvinger meg :)
  Da vi kjørte gjennom Trøndelag i går var det begynt å bli gult i skogen. Så ikke lenge igjen til høst nå, Ina

  SvarSlett
  Svar
  1. Man må tvinge på andre noen leseprosjekter. =) Liker at bøkene hans er dystre og morbide. Det er ikke sjokkerende eller nytt, men har sansen for fortellerstemmen hans. Han skriver uten å overdrive helt. Så er spent på hvordan du liker den.

   Kjørte dere nyveien eller gamleveien? Dere kjørte nok nyveien som vi kaller det som er den raskeste veien. Begynte endelig å bli høstaktig fredag den 13 etter lang sommer siden mai. Håper på en lang høst fremfor sommerdager som sniker seg tilbake. =) Har vært nok sommer nå. Er dere på vei hjemover eller skal dere innom flere steder?

   Slett