22. mars 2021

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...

Reklame: Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
Knust av Karin Slaughter, In Darkness, Shadows Breathe, Catherine Cavendish, House of Leaves av Mark Z. Danielewski, The Spirit av Thomas Page, er fra egen boksamling
 
 

 
 Bøker jeg leste i forrige uke:

Friheten - Arne Dahl
Benny går igjen - Tom Erik Fure


Antall leste sider:

666 sider

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

🖉 The Spirit - Thomas Page
🖉  Poppy - Kristine Getz
🖉  Friheten - Arne Dahl

Bøker som leses nå:

🕮 Korrektur av et sorgens kapittel - Eivind Riise Hauge
🕮 Knust - Karin Slaughter
🕮 House of Leaves - Mark Z. Danielewski

Planlagte bøker denne uka:

⃞   In Darkness, Shadows Breathe - Catherine Cavendish
⃞   Heksejakt - Max Seeck


Natt til torsdag leste jeg ut Friheten av Arne Dahl. Det var ikke helt det store. Selv om jeg ikke hadde lest de tidligere bøkene i serien, følte jeg ikke at det gjorde noe. Man får med seg sammenhengene likevel og det er alltid en ny sak i en ny bok. Siden jeg nettopp har skrevet om boka, blir det nå bare en kort oppsummering: Sam Berger er i fortvilelse fordi Molly Blom er forduftet. Hun skal være gravid og han frykter at han aldri får se deres barn. En nær venn av ham ser at han sliter og tipser om noen han kan gå til, som hun tidligere har vært hos, som han kan snakke med. Gjennom terapeuten får han senere en sak om å finne en kvinne som heter Nadja som er i stor fare. Han må finne henne innen kort tid, hvis ikke går det veldig galt for henne. Men Berger er helt alene. Klarer han saken på egen hånd?

En helt grei krimbok, men det ble for mye familiedrama for min del. Det er ikke det jeg vil lese om når jeg skal lese krim.

I går leste jeg ut Benny går igjen av Tom Erik Fure som jeg snikleste i forrige uke. Var ikke oppgitt av noen av de nåværende bøkene jeg leser, men av og til får man plutselig lyst til å lese noe helt annet, så det ble litt spontant. Dette er bok to om Benny. Selv har jeg ikke lest den forrige noe, så de kan fint leses som frittstående.

Benny er veldig ung og usikker. Til jul fikk han en bok av sin mor som heter Du er homo, som han nekter å lese og vil slett ikke snakke om. Han får en romkamerat i jula siden foreldrene til Ken skal feire den i "Syden". Benny og familien hans skulle også egentig være med dem, men Benny vil ha en norsk jul og Ken vil ikke dra til "Syden" med bare voskne. Dermed ferier han den sammen med Bennys familie. Benny er for tiden lei seg for hans gode nabo Magda - Rose, er flyttet til gamlehjem. Hun har blitt stuet bort av Greta Greve. Greta var tidligere sammen med Magda - Roses sønn som nå er død. Greta har solgt Magda-Roses hjem. Benny er sur for han ser på Magda - Rose som sin bestemor. Men han besøker henne jevnlig på gamlehjem. Mens Ken sover over hos Benny, legger de en plan for å få andre med på å skremme vekk de nye naboene, slik at Magda - Rose kan få tilbake sitt hjem igjen, men klarer de å skremme vekk de nye naboene?

Men det er ikke det eneste problemet for Benny. Hvordan skal han dele rom med en fyr han alltid har vært forelsket i, uten å avsløre følelsene sine?

En småmorsom og underholdende bok om relasjoner, følelser og det å finne ut hvem man er. Forutsigbart for oss voksne, men en underholdende og fin lesestund.

Jeg trodde jeg ville bli ferdig med Korrektur av et sorgens kapittel av Eivind Riise Hauge i helga, siden den er kort, men det ble jeg latså ikke. Boka er kort, men innholdet er tungt, så det er en bok jeg må bruke litt tid på. Den er om en mann som har vært innsatt mange ganger. Han får beskjed om å skrive noen ord om seg selv. En slags fri forklaring. Men hva skal han skrive? Gjennom oppgaven får vi vite store deler om hans fortid, relasjoner, yrkesliv og forskjellige hendelser. Boka er interessant og inneholder tøft språk. Den er også noe masete siden det er skrevet som indre monolog, men det er også morsomt. Boka tar litt tid på grunn av indre monolog formatet. Jeg liker ikke boka like godt som mange andre, men den er slett ikke verst. Den er underholdende på godt og vondt.

Natt til fredag begynte jeg å lese Knust av Karin Slaughter, og det er min første bok om Will Trent. Hittil har jeg bare lest enkeltstående thrilere av henne. Knust er bok to om Will Trent. Føler ofte det er greit å lese bøkene som frittstående når det gjelder krimbøker, siden man som regel får gode bakgrunnshistorier, og det får man i denne. Så man blir ikke forvirret selv om man ikke har lest den første boka. Will Trent er upopulær i politimiljøet, og det merkes. Etter at han gjennomskuet en korrupsjonssak i forrige bok, er hann ¨nå en outsider, som både ham selv og andre får merke, spesielt på det nye åstedet som skal utforskes. En kvinne kom hjem etter en treningsøkt til en åpen dør. Noe som er rart siden hun og hennes mann bor i et lukssusstrøk med mye sikkerhet. I andre etasje blir hun vitne til noe grusomt, men er åstedet som hun ser, egentlig som hun oppfattet det? Komplisert forklart, men det er Karin Slaughter det er snakk om, og det er aldri slik som man tror, og denne boka er et godt eksempel på det, og det er vanskelig å ikke skrive noe uten å skape forvirrelse eller avsløre noe. Men en jente er drept i Abigails hus og hun tror først at det er datteren hennes, men er det det?

Spennende og engasjerende. Ikke alle liker detaljerte voldsbeskrivelser eller grusomheter, men det er det Karin Slaughters bøker er mest kjent for og hun beskriver det på en realistisk måte, så jeg kjeder meg ikke med denne. Synes også Will Trent er spennende å lese om, noe som er litt overraskende siden jeg trodde jeg var litt lei av krimserier for tiden, men tydeligvis ikke.

Ved siden av leser jeg videre i House of Leaves av Mark Z. Daniewlewski. Det går tregt siden den er litt utfordrende, men jeg liker den. Utdyper ikke hva den handler om hver uke, siden det er en bok på over 700 sider, og det sier seg jo selv at man kommer til å bruke lang tid på den. Det er bare kjedelig med gjentakelser.

De neste bøkene på leselista er disse: In Darkness, Shadows Breathe av Catherine Cavendish og Heksejakt av Max Seeck. Kommer kanskje til å snike inn en bok litt spontant underveis, men vi får se.

6 kommentarer:

 1. Jeg vil også lese mer Karin Slaughter!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hva venter du på? Kjappa på. =) Hun skriver godt og jeg kjeder meg ikke med henne.

   Slett
  2. Jeg skal! Lover :)
   Men først den nye Dean Koontz boka ...

   Slett
  3. Så på min side på bokklubben og min utgave ble sendt ut den 23. Vi får den nok enten i slutten av denne uka eller begynnelsen av neste uke. Husker aldri hvilke dager posten kommer lenger. =)

   Slett
  4. Fikk den i dag (bestilte den rett før helgen).
   Jeg har gitt opp å huske når posten kommer og sjekker kassa hver dag. Enda morsommere de dagene de er noe i postkassa :)
   Starter ikke på boka før neste uke. Leser for mange bøker samtidig nå

   Slett
  5. Haha, ikke dumt det. Må vente til jeg får min, da. Jeg har ikke tålmodighet til å se i postkassa hver dag og venter som regel til den er full. =)

   Slett