9. november 2020

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...

Reklame: Inneholder eksemplar fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
Mexican Gothic av Silvia Moreno-Garcia, The People Next Door av Christopher Ransom, The Spirit av Thomas Page, og The Patient av Jasper DeWitt, er fra egen boksamling

 
Bøker jeg leste i forrige uke:

* Frøydis Lykke har en ekte enhjørning - Morag Hood & Ella K. Okstad
* Mexican Gothic - Silvia Moreno-Garcia
 
Antall leste sider i forrige uke

 463 sider  
 
Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

Bakom synger døden - Karin Fossum

 Bøker som leses nå:

* Et liv forbi - Helga Flatland
* The People Next Door - Christopher Ransom
* The Spirit - Thomas Page

Planlagte bøker denne uken:

* The Patient - Jasper DeWitt
 * Kjæledyrmysteriet - Karina Yan Glaser
 
Det ble litt lest i forrige uke også. Leste hver dag, men ble ikke så mye siden leselysten var noe laber, så fant ikke noe flyt i det. Får dårlig leselyst omtrent tre-fire ganger i året. Men prøver å lese da også, selv om det blir få sider av gangen.
 
 Ble ferdig med to bøker i går. Det var Frøydis Lykke har en ekte enhjørning av Morag Hood & Ella K. Okstad. Jeg ville lese en barnebok siden jeg har mange av dem, og selv om man har dårlig leselyst, trenger man da noe ekstra lett, og det var denne. Denne var kanskje for lett med få sider og to setninger på hver side. En grei og sjarmerende historie om en jente som forandrer mange av tingene hennes om til enhjørninger, og som gir dem opplæring som enhjørninger og beskytter dem. En lettlest og sjarmerende barnebok, men ikke noe spesielt.

Litt senere leste jeg ut de siste sidene av Mexican Gothic av Silvia Moreno-Garcia, som er en del av Halloweenlesingen. Jeg leste den mens det var Halloween og trengte litt ekstra tid. Og selv om det er november, kommer jeg til å fortsette Halloweenlesingen. Det passer godt nå som det er kaldere ute og dagene kortere på grunn av mørketid.
 
 Siden jeg har nevnt noen ganger tidligere hva boka handler om, hopper jeg over det denne gang, for har et håp om å få til en anmeldelse av den senere i uka, slik at det ikke blir altfor mange gjentakelser i flere innlegg. Selv om jeg var skeptisk til å like den før jeg begynte å lese den, ble jeg positivt overrasket. Det er en veldig mørk horrorbok, og liker også bruken av det overnaturlige og litt psykologi. Noen trege partier, men for det meste består boka av spennende og formelle samtaler, og den ene sære og interessante karakteren dukker opp etter den andre. En god og stødig horrorbok. Den byr ikke på mye nytt, men en bok som blir skrevet litt annerledes enn andre hjemsøkte mansion bøker.

Jeg leser fremdelesThe People Next Door av Christopher Ransom. Den begynte jeg å lese natt til mandag i forrige uke. Den tar ikke tid for den er kjedelig, men leser litt tregere på engelsk enn på norsk. Samtidig foretrekker jeg å lese horror på engelsk. Den er fremdeles noe diffus, men fascinerende, for den har mange elementer som man blir nysgjerrig på. Den er om Mick og Amy som bor sammen med to barn. En dag får de nye naboer. De er underlige, men de vet ikke hva som gjør dem underlige. Noe er det. De virker ikke "normale".

Litt usikker på hva slags horrorbok dette er ennå, for som sagt er den fremdeles noe diffus, for historien bruker lang tid på å bygge seg opp, noe jeg setter pris på. Det gjør det hele mer engasjerende. 

Jeg ble ikke ferdig medThe Spirit av Thomas Page i helga, siden jeg hadde dårlig leselyst i hele forrige uke, og håper å få opp farten de kommende dagene, for har fremdeles bøker jeg skal lese og har lyst til å lese. Men jeg kom meg litt videre, og synes boka tar seg opp mer og mer. Den er svært underlig siden Bigfoot har en rolle.

Den er om to menn som er på jakt etter Bigfoot som flere har sett rundt et bestemt område. Disse mennene har ikke noe med hverandre å gjøre, og de er på jakt etter Bigfoot med hver deres hund. Kommer de til å møte hverandre underveis? Den ene er på jakt etter Bigfoot på grunn av hevn, og den andre er på jakt etter Bigfoot på grunn av religiøse årsaker. Som sagt, en underlig horrorbok, men samtidig underholdende og den har sine spennende øyeblikk. Jeg ble som nevnt ikke ferdig med den i forrige uke, men tror jeg blir ferdig med den i denne uka, siden jeg er kommet halvveis. Det er ikke noe galt med boka, er bare ikke helt fan av formatet. Formatet er veldig smalt og man må brette sidene godt ut for å få med seg hele setningene. Så selv om formatet er søtt, er det ikke spesielt praktisk. Derfor det tar litt tid å komme seg gjennom denne.

Tidligere dag begynte jeg å lese Et liv forbi av Helga Flatland. Rakk å komme et godt stykke, og det er min første bok av Flatland. De andre har ikke fristet noe, men det gjorde denne. Litt usikker på hvordan jeg liker den ennå. Den er om en kvinne som får vite at moren hennes har tykktarmkreft og drar hjem til henne for å være der en stund, og hjelpe til en periode. De har alltid hatt et noe anstrengt forhold. Det er alt jeg vet så langt om boka. Men liker stemningen og fortellerstemmen så langt. Det er noe nøktern over det hele. Den er også veldig lettlest til roman å være. Kommer nok ikke til å bruke så lang tid på denne, da den er veldig kort.

Neste bok blir horror medThe Patient av Jasper DeWitt som ble utgitt tidligere i år. Jeg vet ikke så mye om den, og jeg liker å gå blindt i en bok, for da rekker man ikke å ha forventninger. I løpet av uka skal jeg også lese en barnebok i serien Familien Vanderbeeker. Da skal jeg begynne på tredje bok i serien som heter: Kjæledyrmysteriet. Det er også en bok nummer fire i skrivende stund, men tror ikke den er oversatt ennå.

Flere bøker tror jeg ikke det blir frem mot helga. Man skal jo lese ut bøkene, også. 😃

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar