27. april 2020

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...

Reklame: Eksemplarer mottatt fra forlag, mot en ærlig anmeldelse  
Jente (16) meldt savnet av Emma Rowley, Jenta i isen av Robert Bryndza, og The Institute av Stephen King, er fra egen boksamling

 

  Bøker jeg leste i forrige uke:

Ingen.

Antall leste sider i forrige uke:

357 sider 

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

Jente (16) meldt savnet - Emma Rowley 

Bøker som leses nå:

* Mitt liv som rotte - Joyce Carol Oates
* Jenta i isen - Robert Bryndza
*  Leonardo da Vinci - Walter Isaacson
* The Institute - Stephen King

Planlagte bøker denne uken:

* Mitt liv som rotte - Joyce Carol Oates
* Jenta i isen - Robert Bryndza
*  Leonardo da Vinci - Walter Isaacson
* The Institute - Stephen King 
* Natt - Bernard Minier
 * Drapet på kommandanten bok 2 - Haruki Murakami

Ingen bøker ble ferdiglest i forrige uke, for de fleste bøkene jeg leser er noe store. Det får bare ta den tiden det tar.

I over en uke har jeg lest i bådeMitt liv som rotte av Joyce Carol Oates, og Jenta i isen av Robert Bryndza, og jeg ligger begge bøkene godt.

Mitt liv som rotte er om stakkars Violet som anklager to av sine brødre for drap. En tenåringsgutt er blitt påkjørt og etterpå fått mange kraftige, voldelige slag og han kom aldri til bevissthet igjen. Etter at hun forteller noen om brødrene sine, blir hun på en måte sett på som en rotte. En tyster. Vil hun noen gang bli akseptert av sin egen familie igjen? Et ganske interessant og dystert dilemma. Skal man gjøre det rette, eller forsvare familien sin til enhver pris? En god roman så langt.

Jenta i isen er en stor bok, men har rikelig med tempo. Det er første bok om førstebetjent Erika Foster som drar fra Manchester for å hjelpe Londonpolitiet med en mørk og alvorlig sak. Selv har hun sine indre demoner, spesielt etter at en sak gikk galt, og hennes mann døde. Hun skal hjelpe Londonpolitiet med å finne ut om hvorfor en jente som kommer fra en vellykket og kjent familie vanket i feil miljø, og blir funnet under isen i et naust. Senere finner Erika og hennes kollegaer ut at andre jenter er blitt drept på nesten samme måte tidligere. Har det en sammenheng? Og hvem er denne skikkelsen som holder øye med på det Erika gjør? Den ligner en bok man har lest en del ganger før, men jeg liker fortellerstemmen og stemningen veldig godt. Synes den er spennende, selv om man aner hvor dette fører.

Jeg er også snart ferdig medThe Institute av Stephen King. Jeg blir ferdig med den enten i denne uka eller den neste. Det er stor konstrast mellom hvordan den er nå og i starten, for i starten er den fryktelig treg, men etter å ha kommet over den kneika, er det som om boka lever sitt eget liv. Den er om Luke Ellis som blir kidnappet en natt mens han sover og fraktet til et ukjent sted som ligger svært øde til. Det er en slags institusjon, men de vet ikke helt hva slags institusjon det er, hvorfor de er der, og hvorfor de må settes ut for harde tester underveis. Barn før Luke har vært der en god stund, noen kommer etter ham og noen forsvinner. Hva er det administrasjonen vil dem? Får vi noen gang vite det? Spennende konsept og karakterer. Vet sånn sirka hvordan dette vil ende, men er fremdeles like nysgjerrig på om jeg har rett eller ikke, så kjeder meg ikke.

Leonardo da Vinci av Walter Isaacson trenger jeg ennå litt mer tid på siden den er veldig detaljert og informativ. Men liker å lære om ham, og han har en spennende bakgrunn. Deter kjekt å lære om ham, og ikke baredet han er mest kjent for.

Tror kanskje jeg blir ferdig med bådeMitt liv som rotte og Jenta i isen før uka er omme, og da blir de neste bøkene på lista: Natt av Bernard Minier og Drapet på kommandanten bok 2 av Haruki Murakami. Så har ikke så mye nytt å tilføye i dette innlegget med tanke på at jeg ikke ble ferdig med noen bøker i forrige uke.

Er også spent på hvor mye som blir lest nå, for det gjenstår en uke til medMagnus Carlsen Invitational, og jeg spiller Nintendo Switch tre-fire timer pr.dag. Kanskje ikke normalt for noen som nærmer seg førti, men det er bedre å late som man er opptatt med noe, selv om man ikke er det. 😊♞

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar