22. september 2017

Helgelektyre(211)


Feberdrøm - Samanta Schweblin
Rose Madder - Stephen King
The Wind Through the Keyhole - Stephen King

Forrige onsdag leste jeg ut Guden av Jørgen Jæger, og jeg likte den dessverre ikke like godt som de andre bøkene jeg har lest av Jæger, så det var en liten nedtur. Dagen etter begynte jeg på Feberdrøm av Samanta Schweblin. Den har jeg vært nysgjerrig på i noen måneder. Hørte om den først på youtube av noen booktubers. Feberdrøm virker å være i min sjanger, så det gjenstår om jeg liker den eller ikke. Prøver alltid å lese en bok uten noe særlig til forventninger for det ødelegger så mye.

Natt til søndag etter å ha lest ferdig Berge av Jan Kjærstad, begynte jeg å lese Rose Madder av Stephen King. Siden Stephen King fylte 70 år i går, har jeg planer om å lese en del bøker av ham igjen ut resten av året. Han er jo min store forfatterhelt og har lest mange av hans kjente titler i mine yngre år, men skal nå ta opp forfatterskapet hans igjen. Selv om jeg har lest mange bøker av ham oppgjennom oppveksten og senere årene, så er det en god del bøker jeg ikke har lest av ham fordi han skriver jo å så mye. Håper heller ikke han har planer om å pensjonere seg med det første. Det har han ikke lov til. :) Forfatteren Mary Higgins Clark fyller 90 år i desember og gir fremdeles ut bøker, og håper at Stephen King skriver så lenge han også.

Jeg skal også fortsette samlesingen avThe Wind Through the Keyhole av Stephen King. Jeg har samlest hele The Dark Tower serien sammen med en annen bokblogger, og hun og jeg leser nå den aller siste boka. Den kom ut åtte år etter siste bok i serien. Den kan leses som enkeltstående, og de som er hardcorefans av serien og som leser serien opptil flere ganger, leser den mellom bok fire og fem. Men som sagt, den kan også leses som enkeltstående. Det blir rart å snart være ferdig med The Dark Tower serien da vi har samlest den serien i godt over ett år. Blir nok ikke ferdig med den i helga da det er en bok man trenger litt tid på.

Kommer muligens til å bli ferdig med Feberdrøm i løpet av helga, siden jeg er godt i gang allerede og fordi den er såpass kort. Da skal jeg begynne å lese; The Room by the Lake av Emma Dibdin. Rose Madder kommer jeg ikke til å bli ferdig med i helga. Selv om jeg foretrekker å lese på engelsk, så trenger jeg mer tid når jeg leser engelsk enn norsk, men det er verdt det. Det er om  å finne flyten i det, så går det bra. Spesielt Stephen King og horrorsjangeren må jeg helst lese på engelsk for det blir ikke det samme på norsk. Stephen King må jeg lese på engelsk for han har en særegen fortellerstemme som ingen klarer å oversette. Det blir bare ikke det samme. Noen sære vaner må man ha.

Så dette er mine leseplaner for helga.

Det kommer vel heller ikke som en bombe at jeg har fargelagt litt denne uka også ...

 Mythomorphia - Kerby Rosanes

Motivet er fra boka Mythomorphia av Kerby Rosanes. Jeg har mange fargeleggingsbøker i samlingen min og han er min favoritt illustratør når det kommer til fargeleggingsbøker. For det første er han svært detaljert og motivene hans består ikke bare av blomster, trær og dyr. Jeg har ikke noe i mot å fargelegge det, men det er godt med en fargeleggingsbok som skiller seg ut fra de andre. Jeg liker også fargeleggingsbøkene til Johanna Basford, men av og til blir det litt for jentete. Men i denne boka er det mer motiv som er litt mer i min sjanger så derfor er denne fargeleggingsboka min favoritt så langt.
 Her er et bilde av hele motivet:


Det kommer til å ta meg en evighet å fullføre dette motivet, både fargelegging og skyggeleggingen. Men har rikelig av både tid og tålmodighet. Kan sitte med dette i timesvis, så det gjør ikke meg noe.

Det var vanskelig å få til et tydelig bilde og samtidig få med hele motivet fra begge sidene siden boka er såpass bred, og motivene så detaljerte. Men det er i hvert fall bilde av en blekksprut, et skipsvrak og mange ting som flyter rundt i vannet. Motivet er så detaljert at når man fargelegger, er det nesten vanskelig å se hva som er ting som flyter i vannet og hva som er bølger, for alt er så tett sammen. Men har funnet ut at det er best å fargelegge bølgene før tingene i vannet og skipsvraket for da blir det lettere å skille alt det andre etter hvert. Det er nesten så man blir blind mens man fargelegger for dette motivet og denne fargeleggingsboka er såpass detaljert.

God helg.

Ukas låt: You're Going Down - Sick Puppies2 kommentarer:

 1. Wow, for noen detaljer det var! Tror jeg også ville hatt problemer med å skille hva som var hva under fargeleggingen.

  Skal være nokså sosial i helgen med venner, men skal da alltid få tid til litt lesing av bøker. Håper du får en fin helg, og koser deg med bøkene og fargeleggingen :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Haha, ja, jeg strever fælt med å se hva som er bølger og hva som er andre objekter som flyter i vannet for alt er så tett sammen. Skjønner ikke at det går an å tegne så detaljert. :)

   Tusen takk og i lige måte. Kos deg med både venner og bøker. :)

   Slett