17. februar 2017

Helgelektyre(180)Dødsmerkene - Veronica Roth
Kvinnen ved jordas kant - Gunhild Haugnes
The Dark Tower 5 (Wolves of the Calla) - Stephen King

I forrige uke begynte jeg på Dødsmerkene av Veronica Roth som jeg skal fortsette med. Jeg holder fremdeles på å lese Kvinnen ved jordas kant av Gunhild Haugnes, og regner med at jeg blir ferdig med den i helga. Og i forrige helg begynte samlesingen av Wolves of the Calla av Stephen King så nå har vi kommet over halve serien og det er slett ikke verst. Wolves of the Calla er femte bok i The Dark Tower seriem, og dette er den stødigste og den mest spennende serien jeg har lest på mange år. Som regel hater jeg oppfølgere, fordi de har en tendens til å kjede meg eller de går det som regel downhill med, men disse oppfølgerne er veldig sterke.Var noe skeptisk før jeg leste serien da jeg trodde kanskje denne serien ville bli for mandig og for westernaktig for meg og kanskje er den det, men digger den likevel. Ikke bare fordi den er skrevet av min forfatterhelt Stephen King, men fordi jeg nettopp liker barkheten i serien.

Veronica Roth, som har skrevet Dødsmerkene er mest kjent for Divergent bøkene som jeg aldri leste, men som jeg hørte overalt om. Jeg vet ikke hvorfor jeg leste de bøkene, men er alltid svært skeptisk til bøker som får veldig mye positiv oppmerksomhet for som oftest når jeg leser bøker som får mye skryt, så føler jeg meg ofte alene om å ikke like de bøkene. Man blir ikke like bergtatt spm mange andre. Noen ganger har det hendt seg at jeg har likt populære bøker jeg også, men det er svært sjeldent, og ofte venter jeg til hysteriet har lagt seg til jeg leser dem, hvis jeg i det hele tatt bestemmer meg for å lese bøker som får svært mye oppmerksomhet. Det spørs hvor mye de fascinerer og interesserer.

Dødsmerkene ble først utgitt i år, og er en blanding av science fiction og fantasy. Den er om innbyggere på en planet som har hver sin gave (et spesielt talent), og disse evnene kan forandre på fremtiden. Det kan være en gave eller en forbannelse for noen da planeten deres rammes av krig.

Kvinnen ved jordas kant av Gunhild Haugnes ble også utgitt i år, og handler om Frøydis Eiriksdatter som lever i vikingtiden og får det ikke alltid som hun vil. Noe som er litt vanskelig for henne å akseptere da hun er temmelig sta og lengter etter en frihet som er vanskelig på den tiden å få.

Jeg skal også lese videre i Wolves of the Calla, men blir neppe ferdig med den da det er en bok på over 700 sider. Den ble utgitt i 2003. Det er fortsettelsen om Roland og hans spesielle følgesvenner på vei mot det mørke tårn.

Boka jeg regner å bli ferdig med i helga er Kvinnen ved jordas kant, for jeg har ikke mange sider igjen.

Ellers har jeg fargelagt en del i det siste som vanlig og fargelegger i flere forskjellige fargeleggingsbøker. Synes det er en grei avkobling fra lesingen, og fargelegging kan man fint gjøre mens man hører på musikk eller ser på tv. Har ikke helt troen på mindfulness, eller; det er i hvert fall ikke noe for meg. Fargelegging er en kjekk tidsfordriv og jeg liker å være kreativ. Jeg har fargelagt siden påska 2015. Ikke spesielt lenge, men det er en hobby jeg kommer til å fortsette med lenge fremover.Dette motivet begynte jeg å fargelegge for noen dager siden og er ikke ferdig, så skal fortsette med det i helga. Motivet er fra I jungelens indre av Johanna Basford. Jeg har rundt fem - seks fargeleggingsbøker som jeg veksler med å jobbe i. Så skal fortsette å fylle dette motivet med farger og jevne ut fargene enda litt mer i enkelte partier, ser jeg. Dette er noe jeg kan sitte og pirke med i flere timer uten å gå lei.

Har du lest noen av disse bøkene og hva leser du i helga?
God helg.

Ukas låt: Death and All His Friends - Coldplay6 kommentarer:

 1. Jeg har ikke lest de to andre bøkene du har på helgelektyre-listen, men koser meg med Tårnet da :) Fargelegging er noe jeg liker, og ser ofte med stor interesse på de fargeleggingsbøkene. Imidlertid har jeg ikke skaffet meg en ennå, noe min datter har og det er utrolig flotte bilder som farges frem! Bruker du tusj eller blyant? Var litt vanskelig å se på bildet.

  Ellers fortsetter jeg med Sigrid Undset og har lånt på biblioteket en bok av Ian McEwan som jeg satser på å begynne på snarest.

  SvarSlett
  Svar
  1. Prøvde å få til et godt bilde, men siden fotografering ikke er en stor interesse så blir det litt amatørmessig og trror jeg dro mobilen litt for fort vekk. Jeg bruker å blande både tusj og blyant alt ettersom, men på det bildet har jeg kun brukt vanlige fargeblyanter. Bruker å eksperimentere med tusj i de andre bøkene. Det kommer litt an på motivene:)

   Så det er bare å fargelegge i vei. Det er bøker som er veldig detaljrike, men det er bare å kvesse blyanten ofte og sette i gang. Man blir revet med:)

   Jeg har lest kun en bok av Ian McEwan og det er Barneloven. En annen bok jeg har lyst til å lese av ham er en bok som heter Lørdag som ble utgitt for en del år siden så den vil jeg gjerne få med meg. Så kos deg med Undset og McEwan. Og King så klart:) Gjerne hiv deg på fargelegging. Det er et fint tidsfordriv:)

   Slett
 2. Høres ut som en bra hobby, og jeg har alltid likt å tegne så dette skal jeg absolutt skaffe meg.

  Så artig at det er Lørdag du har lyst til å lese, det er nemlig den boken jeg har lånt, bare på engelsk. Har du den selv?

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, er tegner/maler selv og i og med at jeg tar pause fra det for tiden så er fargelegging en ypperlig erstatning og man får mulighet til å eksperimentere både med farger og forskjellige redskaper.

   Morsomt sammentreff at det var den du lånte. Jeg har den ikke, men har lyst til å skaffe meg den.Fikk lyst til å bestille meg den nå:)

   Slett
  2. Du har et godt poeng i det med å eksperimentere, og uten at det nødvendigvis trenger å bli så mye søl av det.

   Hvis du bestiller boken kan vi godt lese den sammen, sånn på siden av King. Ulike bokbloggere har skrevet så positivt om forfatteren, og på siste tvangslesekafé ble han omtalt av de andre på en slik måte at jeg tenkte jeg ble nødt til å få med meg hva det dreier seg om :))

   Slett
  3. Den er grei. Bestiller boka i kveld og håper jeg får den innen helga. Har hørt mye om Ewan og fikk et positivt inntrykk av ham etter å ha lest Barneloven. Tror jeg leste den i fjor? Så jeg er med:)

   Slett