2. august 2016

Månedens Bokanbefaling (juli)

     Bøkene jeg leste i juli var disse: 

 I kronologisk rekkefølge:

Tunneler - Rod Gordon & Brian Williams
The Mermaids Singing - Val McDermid
Rosemary's Baby - Ira Levin
Lykkejegeren - Jan - Erik Fjell
Den modige lille elefanten - Jan Sæterli
Eating Animals - Jonathan Safran Foer
I Am Number Four - Pittacus Lore
Huset ved innsjøen - Kate Morton
Stille som i graven - Mary Higgins Clark

Det ble ni bøker i juli og som vanlig er jeg ikke fornøyd med antallet, men det ble noen store bøker i forrige måned også og det krever mer tid. Sånn er det. Leste en del variert. Det ble både romaner, dokumentar, horror, thrillere og science fiction. Lesemåneden juli ble også jevnt bra for det var en del bøker som var både spennende og fengende. 

Hvilken bok likte jeg best i juli?

 Rosemary's Baby - Ira Levin

Forøvrig en kjent tittel for de fleste. Jeg har ikke tenkt å si så mye om hva boka handler om siden jeg har skrevet bokanmeldelse og den finner du her: Rosemary's Baby. Jeg jobber også med et innlegg hvor jeg sammenligner boka og filmen i eget innlegg. Jeg ble ikke ferdig med det innlegget i forrige uke, dessverre, og håper jeg blir ferdig med det innlegget til torsdag eller lørdag. Jeg jobber med saken. 

Samleste boka med en annen bokblogger og vi likte den like godt.

Andre bøker som jeg likte i juli er:

The Mermaids Singing av Val McDermid, Eating Animals av Jonathan Safran Foer, Lykkejegeren av Jan -  Erik Fjell, Huset ved innsjøen av Kate Morton og Stille som i graven av Mary Higgins Clark. Så det har vært en stødig lesemåned sånn sett, at innholdet i de fleste bøkene var over jevnt bra (selv om det var bare Rosemary's Baby og The Mermaids Singing som fikk femmere). Det er sjeldent jeg liker mange bøker i samme måned. Som regel bruker det å være en, knapt to som jeg har likt hele måneden.

De andre bøkene som ikke er nevnt likte jeg ikke noe særlig. Rett og slett. Man kan ikke like alt. Det gjør i hvert fall ikke jeg. Man må være litt kravstor og man vet jo hva man liker og ikke.

Hva alle bøkene handler om sparer jeg til bokanmeldelsene, enkelt og greit. Foretrekker å holde noen innlegg korte og skrive lange bokanmeldelser istedet. Det er den måten jeg foretrekker å gjøre det på.

Siden jeg likte Rosemary's Baby av Ira Levin så godt, har jeg lest litt om The Stepford Wives av samme forfatter og vurderer å skaffe meg den.

Nå må jeg ha kaffe. Ingen morgen uten. Jeg er slett ingen morgenperson, men foretrekker å stå opp tidlig om morgenen hver dag likevel. Jeg står opp kl. 04:30 hver morgen og av og til kl. 04:00.

6 kommentarer:

 1. Jeg har akkurat bestilt meg Kate Mortons bok på engelsk, ble nysgjerrig på den. Også må jeg nok bare lese Rosemary's Baby - Når jeg bare får tid ... :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Sett av tid. Rosemary's Baby er vel verdt det:) Og min utgave var på bare 229 sider så det klarer du:)

   Spent på hva hvordan du vil like Mortons bok. Synes En svunnen tid er fremdeles den beste av henne, men Huset ved innsjøen var ikke verst:)

   Slett
 2. Godt at du likte både Huset ved innsjøen og Lykkejegeren. Førstnevnet skal jeg lese, den andre har jeg lest og likt.:)
  Ønsker deg en fin august Ina.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Likte Lykkejegeren godt, men tror du og andre bokbloggere likte den et eller hakk to bedre enn meg. Jeg ga den en stødig firer, men det er jo over gjennomsnittet bra. Ble dessverre ikke femmer eller sekser, men god underholdning var det likevel:)

   Takk, og det samme til deg, Anita:) Får håpe vi får lest mye og treffe på bøker vi liker:)

   Slett
 3. Fin oppsummering av bokmåneden juli og jeg syns ikke du skal være så misfornøyd med å ha lest ni bøker, det er ganske bra. Ellers virker det som om du leste mye forskjellig, jeg ble litt nysgjerrig overfor "Den modige lille elefanten" siden elefant er yndlingsdyret mitt og jeg håper du får en fin august full av gode leseropplevelser :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det:) Er vel streng med meg selv, men er en person som aldri blir helt fornøyd med det jeg gjør. Sikkert en forbannelse det der:)
   Jeg liker elefanter jeg også, men liker haier bedre. De er mer mystiske. Jeg likte ikke Den modige elefanten noe særlig fordi den ble dessverre for enkel for meg, men kanskje du vil like den? Man vet jo aldri:) Og man kan jo ha forskjellig smak av og til:)

   Tusen takk for det og ønsker deg det samme, og takk for koselig kommentar:)

   Slett