31. juli 2015

Helgelektyre(103)

Monster - Jørgen Jæger
Needful Things - Stephen King
Apple Tree Yard - Louise Doughty

Torsdag kveld ble jeg ferdig med Blindgang av Jørn Lier Horst. Den var ikke så bra som de tidligere bøkene hans har vært. Den sistnevnte hadde ikke den samme spensten og intensiteten som de andre bøkene jeg har lest av ham, dessverre ... Men alle forfattere har jo sine oppturer og nedturer også.

I morgen skal jeg begynne på Monster av Jørgen Jæger. Det blir min første bok av ham, men er ikke redd for å lese bøker av forfattere jeg ikke har lest av før. Jeg er avhengig av variasjon. Stephen King er jo min store forfatterhelt, men kan jo ikke lese bare bøker av ham. Så må jo lese litt andre bøker ved siden av også for å få litt variasjon. Jeg er jo en nysgjerrig leser.

Og jeg skal selvfølgelig lese videre i Needful Things av Stephen King. Blir vel ikke ferdig med alle bøkene i helga. Needful Things er jo på 933 sider, men jeg har kommet godt i gang med den. Tror nok ikke jeg blir ferdig med den før neste uke. Monster skal jeg ikke begynne på før i morgen og den er på litt over 400 sider. Det spørs hvor spennende den er. Det gjenstår å se. Så kommer vel ikke til å begynne på Apple Tree Yard før neste uke.

Hva bøkene handler om sparer jeg alltid til anmeldelsene for jeg vil holde helgelektyreinnleggene kortfattet.

Jeg har også skrevet ned en liste over bøker jeg skal lese i neste måned (i en notatbok på den gammeldagse måten, liker ikke at alt skal være så digitalt). Jeg skriver slike leselister for hver ny måned. Det er den eneste strukturen jeg har for tiden.

 Har du lest noen av disse bøkene og hva leser du i helga?

2 kommentarer:

 1. Jeg leste Monster noen uker etter Blindgang og fikk meg en skikkelig opptur, så jeg lover deg du har noe å glede deg til. De andre bøkene har jeg ikke lest. I helgen skal jeg lese ferdig Ved vannkanten som jeg har kommet halvveis i, og mens jeg går tur skal jeg lytte til Drep ikke en sangfugl. Ønsker deg en super helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei og beklager for sent svar. Har ikke vært så mye online i helga. Har kommet godt i gang med Monster og hva jeg synes om den vil jeg ikke si helt ennå. Muligens jeg blir ferdig med den i kveld. Vi får se. Blindgang av Jørn Lier Horst var en nedtur med tanke på at han har skrevet bra bøker før. Så håper ikke den nedturen gjentar seg.

   Drep ikke en sangfugl har jeg også hatt lyst til å lese. Er bare redd for å ikke like en bok som er høyt elsket av mange andre. Det har skjedd mange ganger før at jeg ikke har likt en bok som andre er begeistret for. Men en dag skal jeg lese den boka for jeg har vært nysgjerrig på den klassikeren i flere år. Spent på din mening om den!
   Håper du har og har hatt en fin helg:)

   Slett