27. mars 2015

Helgelektyre(87)

Denne helga skal jeg lese videre i disse:
Anatomy of a haunting - Lee Strong
Vampire Academy - Richelle Mead
Good Omens - Terry Pratchett & Neil Gaiman

Hadde tenkt å bli ferdig med Anatomy of a haunting i går kveld, men det ble jeg ikke. Er ganske sikker på at jeg blir ferdig med den i løpet av fredagen siden jeg ikke har mange sider igjen. 

Og jeg skal lese videre i Vampire Academy. Hvordan jeg liker den er jeg ikke villig til å røpe ennå. Litt hemmelighetsfull må man være også. Skal fortsette å lese videre i den i natt.

Og i helga har jeg bestemt meg for å bli ferdig med Good Omens for jeg gidder ikke å ha den hengende over meg neste helg også som er påskehelga. Så i denne uka har jeg skikkelig pint meg gjennom boka for jeg vil ikke drøye den stort sett lenger, så i helga kommer jeg garantert til å bli ferdig med den. (Endelig!). For den har vært et mareritt å lese. Ikke min type bok i det hele tatt og samtidig har jeg ikke samvittighet til å avbryte bøker. Men heldigvis er jeg snart ferdig med den.

Når jeg blir ferdig med en av disse bøkene, kommer nok mest sannsynlig til å bli ferdig med Anatomy of a haunting først, skal jeg begynne på Krø av Didrik Morits Hallstrøm.

Hva bøkene handler om orker jeg egentlig ikke å nevne i helgelektyrene og heller spare det til anmeldelsene.

Har du lest noen av disse bøkene og hva leser du i helga?

God helg.

6 kommentarer:

 1. Hørt mye bra om Vampire Academy selv, men ikke lest bøkene. Så første filmen riktignok, men har hørt flere av bokfansen si at de gjorde den veldig teit...Litt for Mean Girl aktig, ikke usannsynlig når det var de samme produsentene.

  Ellers skal jeg lese videre i Game of Thrones og har begynt på Bok 1 del 2, kan trygt anbefale disse bøkene ja! Elsker tv-serien, og karakterene er fantastiske <3

  - Siri

  SvarSlett
  Svar
  1. For meg var det nok å se filmtraileren. Allerede da bestemte jeg meg for ikke å se filmen Vampire Academy fordi det så altfor dumt ut for å være helt ærlig ... Så dropper den, gitt.

   Kos deg med Game of Thrones. Har fryktelig lyst til å lese den bokserien selv. Har ikke sett noe fra tv-serien ennå (shocking!) fordi jeg vil helst lese bøkene først. Er bare litt skeptisk for at de kanskje er litt tunge å lese? Kanskje jeg skal gi bokserien en sjanse senere i år:)

   Slett
  2. Jeg leser de på norsk, og de var overraskende lette å lese! Jeg vil nesten si de er lettleste, bare at de er litt tjukke. Altså forfatteren har et nokså lett språk, og det er en fryd til å være fantasylitteratur! Ofte dette som er den store ulempen med å lese fantasy for min del. Så jeg ble utrolig positivt overrasket over dette, og det er frykten for det tunge språket som også har holdt meg igjen :)

   - Siri

   Slett
  3. Godt å høre at forfatteren bruker et lettvint språk for har ofte opplevd at fantasy for voksne har vært litt "kompliserte" og langtekkelige. At det er litt "vanskelig" å sette seg inn i det av og til. Men skal prøve Game of Thrones senere i år og da spørs det om jeg kommer til å lese på engelsk eller norsk. Vi får se. Jeg er i alle fall nysgjerrig på bokserien. Det har jeg lenge vært. Er ikke redd for tykke bøker for de er jeg vant til. Bare håpet at innholdet ikke var tidskrevende og komplisert å sette seg inn i når det blir mye navn og steder osv. Men tror kanskje jeg skal klare det. Takk for din vurdering så langt. Det virker positivt og jeg er fristet:)

   Slett
  4. Jeg har riktignok sett serien, så kanskje er det derfor jeg synes det er så lett å få oversikten? Usikker, men det kan være en virkning det altså- MEN språket er i alle fall ikke noe å bli skremt over :D

   Slett
  5. Godt å høre at språket er lett å forholde seg til. Når det blir mange navn og stedsnavn i fantasysjangeren så mister jeg lett konsentrasjonen og lysten, men er mer beroliget nå. Har ikke sett noen episoder av tv-serien for jeg vil i så fall lese bøkene først. Sånn er det når det gjelder serier og filmer som er basert på en bok/bøker da må jeg bare få lest det først. Litt sær sådan.

   Så er sikker på at jeg kommer til å starte på den bokserien senere i år etter å ha lest ned noen svære bokbunker først. Usikker på om jeg skal lese Game of Thrones på engelsk eller norsk. Kjenner jeg meg rett så blir det nok på engelsk. Så vi får se:)

   Slett