2. desember 2014

Månedens Bokanbefaling (november)

Bøkene jeg leste i november er disse:

Barfotdronningen - Ildefonso Falcones
Billie Ve - Julia Kahrs
Nøkkelen (Engelsfors, #3) - Mats Strandberg & Sara B. Elfgren
Nøkkelmakeren - Gert Nygårdshaug
Jeg sluttet å telle dager - Caterina Cattaneo
Rovdyret - Jan - Erik Fjell
Søt jente 13 - Liz Coley (Anmeldelse kommer!)

Jeg er langt i fra fornøyd med innsatsen. Jeg kunne ha lest så mye mer, men det ble en del fete bøker i forrige måned og en del bøker som ikke fenget helt, og da tar lesingen litt tid. Sånn er det bare. I november leste jeg 4 bøker av mannlige forfattere og 4 bøker av kvinnelige forfattere. Og det ble ingen engelske bøker, dessverre. Noe som er skuffende så der må jeg ta meg sammen.

Det ble som sagt ingen femmere eller seksere i november heller, og ingen favoritter, men siden jeg anbefaler en bok etter en måned er over er jeg nesten nødt til å gjøre det denne gangen også. Det er min plikt:) Den jeg vil anbefale selv om boka ikke nådde helt til topps er:


Jeg sluttet å telle dager - Caterina Cattaneo


Bakpå:

April, 1879. En føringsjekte ankommer Bergen. Ombord sitter en samling sjeler med spedalsk syke. Blant dem er også Berly Marie Olsdatter.

Berly er henvist til St. Jørgens hospital. Hun tror ikke hun skal være der så lenge, bare til hun blir bedre. Slik fortrenger hun virkeligheten hun møterp å hospitalet. Hun blir raskt innhentet av realitetene. I løpet av bare noen år av Berlys nye liv blir dr. Gerhard Armauer Hansen del av norsk rettshistorie når han fradømmes rettes til å behandle pasienter, etter å ha begått et overgrep mot Kari Spidsøen.

Historien om Berly Marie Olsdatter er diktet over en reell del av vår nære historie. Den handler om personer som har levd, om de som kan ha levd og den er så virkelig som en roman kan bli.

På. St. Jørgens hospital faller maskene. Bak alle knutene, de forvrengte ansiktene og kroppene, trer menneskene frem, på godt og ondt. Dag etter dag. Til det ikke er flere dager igjen å telle.

Selv om Jeg sluttet å telle dager ikke var noen favoritt for min del, var det likevel en god bok og en bok som er verdt å få med seg. Hva den handler om og hva jeg syns om den kan dere lese her!

Som sagt ble jeg ikke helt fornøyd med november generelt når det gjelder lesing. Liker ikke å være kravstor, men jeg kan ikke noe for det. Men skal lese mye i desember også. Skal lese enda mer enn det jeg har gjort de siste par månedene, og kanskje finner jeg en bok som kan ta meg med storm igjen? Det er altfor lenge siden sist.

6 kommentarer:

 1. Håper håper håper håper at du får en BRA leseopplevelse snart :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, takk for det. Jeg har sluttet å håpe, men jeg gir meg ikke:)

   Slett
  2. Bra du ikke gir deg! Mye lettere å få lest en bra bok når du leser :) Og tenk deg hvor kjedelig det hadde vært uten bøker (nei, ikke gjør det! tanken er for kjip)! :)

   Slett
  3. Jeg vet, jeg klarer ikke å leve uten bøker. Jeg prøvde en tid uten å lese noe som helst, men det gikk ikke. Et liv uten bøker er ingenting haha:) Så har ikke tenkt å gi meg. Mye bedre å være avhengig av bøker enn røyk osv osv:) Så jeg gir ikke opp og kommer til å lese til den dagen jeg dør:) Ikke meningen å virke morbid, men det er sånn jeg er:)

   Slett
 2. Jeg håper å få lest denne før jul. Eller noe sånt. :-) Jeg har en haug bøker jeg så fryktelig gjerne skulle lest før nomineringen. Mens siden jeg omtrent ikke leser for tiden skal det godt gjøres :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjenner den følelsen. For meg er det samme hvor ofte og mye jeg leser, så vokser ventebunken. Men et luksusproblem det der. Bokbunker som aldri slutter å vokse og som bare venter på å bli lest. Leser for harde livet, men tar jo tid til å lese alle, men de skal leses. Men det får bare ta den tiden det tar. Trøster meg selv med at jeg går i alle fall ikke tom for lesestoff:)
   Lykke til med bokbloggeprisen. Jeg orket ikke å være med i år heller. Har rett og slett ikke energi til det:/

   Spent på hva du mener om Jeg sluttet å telle dager når du har lest den:)

   Slett