19. juli 2013

Helgelektyre(3)

Da er det fredag igjen, og ferien er snart over. Takk og lov for det. En liten uke til så er det rett tilbake til den grå hverdag. Herlig! Har fått nok av ferien allerede. Ikke at jeg direkte jubler over å dra tilbake til jobb heller, men uten rutiner har jeg merket at jeg har lett for å "råtne opp". Jeg har ikke noen prosjekter på gang og formen er ikke helt der den skal være, så da blir det lett mye dødtid. Jeg setter pris på ferie og dødtid, men det blir litt drøyt i lengden. I alle fall for meg selv om jeg ikke har adhd. Jeg vil ikke og forventer ikke at noe skal skje med en gang, men det er godt å være opptatt med et eller annet en gang i blandt. Da går i hvert fall tiden. Men nok om det ...

Så langt har denne uka vært en laber leseuke. Grunnen er kanskje jeg leste litt vel mye forrige uke? Rakk å lese tre bøker og skrive omtaler til dem før uka var omme. Så langt har jeg bare lest ferdig en: Jeg kan se i mørket av Karin Fossum. Den var så som så. Ikke den beste av Fossum, men grei nok. Fort glemt i grunn.

Kanskje rekker jeg å lese mer i helga. Jeg har jo rikelig med tid til å lese nå som det er ferie så det er ikke tiden som er problemet, men det er ikke hver dag jeg får til å lese så mye som jeg skulle ønske likevel.

Brødrene fra Iron House - John Hart

Men i helga skal jeg lese og kommer garantert til å bli ferdig med Brødrene fra Iron House av John Hart. Det er en meget spennende og hardbarket bok. Har lest en bok av John Hart tidligere og jeg liker skrivestilen hans godt, så jeg kommer til å lese flere bøker om ham. Brødrene fra Iron House er om en fyr som heter Michael som prøver å bryte seg ut av mafiamiljøet og starte et normalt liv. Men det er visst ikke bare, bare ... Kommer han til å klare det eller må han bøte med livet? Det gjenstår å se ...


Det søte i bunnen av kaken - Alan Bradley

En bok som jeg ikke har kommet langt i ennå, men jeg liker det jeg har lest så langt. Krimbok med en liten dæsj humor. Handler om en 11-årig jente som bor på en herregård i England. Tiden er statt til 1950 - tallet. En dag finner hun en død fugl på trappen med et frimerke festet til nebbet (faren hennes er frimerkesamler), og ikke lenge etter finner hun liket av en mann på eiendommen. Hva er det som skjer? Hun føler seg pliktet til å løse dette mysteriet. Virker som en sær og spennende bok dette. En slags krimbok for ungdom, men som også passer som voksenlektyre. Hovedpersonen Flavia de Luce virker som å være en blanding av Nancy Drew og Miss Marple. En herlig blanding! Så dette tror jeg vil bli en underholdende krimbok!

Shiver - Maggie Stiefvater

Og hvis jeg får tid til overs, noe jeg sannsynligvis kommer til å få ettersom jeg er snart ferdig med boka av John Hart, skal jeg begynne på Shiver av Maggie Stiefvater. En bok som har stått ulest i hylla i en hel "evighet". Ungdomsfantasy er ikke direkte min favorittsjanger, men det går an å lese av og til som en avveksling av alt det andre jeg leser. Boka er om en gutt som er menneske om sommeren, men som forvandler seg til en ulv om vinteren. Selv når han er menneske og selv når han er ulv, har han følelser for en viss jente, Gracec og føler det er hans plikt å beskytte henne. Historien høres litt idiotisk ut, men samtidig også veldig fascinerende. Dessuten er jeg glad i ulver generelt. Syns det er mystiske og fine dyr. Jeg kommer nok ikke til å bli ferdig med denne i helga, men forhåpentligvis begynt å lese den. Så jeg går ikke tom for lesestoff denne helga heller. Phew!:)

Har du lest noen av disse bøkene og hva skal du lese i helga?

God helg!:)

8 kommentarer:

 1. flotte boktips her :) de to første har eg vanvittig lyst til å lese.
  kos deg med bøkene i helgen !
  eg holder på å lese merethe lindstrøm's "dager i stillhetens historie" og charles bukowski's "faktotum", samt gustave flaubert's "madame bovary" på ipad :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei og ingen årsak:) Bra at noen av innleggenne mine kommer til nytte:)
   Har ikke lest noen av bøkene du leser. Men jeg har hørt om Merethe Lindstrøn. Kos deg med bøkene dine i helga du også:)

   Slett
 2. Flavia de Luce har eg ført opp på leselista:-)

  I helga skal eg lese Dan Browns "Inferno" som eg begynte på i går, også får eg sjå kva anna eg finner:-) Eg skal begynne på jobb etter ferien på mandag, og kjenner det skal bli greit med ordentlige rutiner igjen. Dagane har ein tendens til å skli ut, men kjeda meg gjer eg ikkje. Det er alltid nok å finne på!

  God helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Fint, for Flavla de Luce er virkelig en herlig karakter. Forfriskende rett og slett:)

   Jeg finner alltids noe å gjøre jeg også. Sitter ikke direkte å glor i veggen. Leser jo masse bøker, ser dvd'er, hører på musikk osv ... men disse aktivitetene blir ikke så spesielt lenger når man kan gjøre det så ofte som man vil, hele dagen. Og dermed har dagene lett for å skli inn og ut i hverander. Det er ikke struktur. Så sånn sett skal det bli godt å komme på jobb igjen. Gi dagene litt mer innhold på en måte. Selv om det er en rutinemessig jobb. Har i hvert fall da en grunn til å våkne og stå opp om morgenen hehe ... Jeg kan godt ta jobben din for den første uka som vikar hihi:)

   Inferno har jeg ikke lest. Har ikke lest noe av Dan Brown siden Da Vinci-Koden og det er lenge siden. Kanskje jeg skal lese noe av ham igjen? Hvordan er Inferno så langt?

   God helg til deg også:) Og lykke til med første jobbuke etter ferien:)

   Slett
  2. Du må gjerne ta jobben min, men eg tviler på at ungane hadde syns det var noko særleg (jobber i barnehage) ;-)

   Så langt er "Inferno" travel, og eg leste 130 sider på rappen igår kveld:-O Det er delte meiningar om den, så langt syns eg at den er spennande, men er enig med andre at det er mykje fakta.

   Slett
  3. Tror ikke det har vært noe særlig for meg heller hvis jeg skulle ha tatt over jobben din for jeg liker ikke unger:) Så jeg hadde nok mistrivdes jobbe i barnehage, så den jobben skal du gjerne få beholde hihi:)

   130 på rappen er ikke så verst det nei. Et godt tegn om at det må være en spennende bok da:)

   Slett
 3. Anonym17:13

  Har ikke lest noen av disse selv, men det ser ut som du har en flott helg foran deg :) Min helgelektyre er Flink pike, av Gillian Flynn og litt Pride and Prejudice på iPaden på senga om kvelden :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei og takk for det:)
   Flink pike av Gillian Flynn (har jeg lest) og jeg likte den dessverre ikke like godt som "alle andre". Syns ikke den var så original som mange påsto at den var, så dermed ble jeg skuffet. Dessverre:( Håper du liker den bedre enn meg.
   Og je gskjemmes over å si at jeg har en stygg følelse over at jeg må være den eneste i verden som ikke har lest noe av Jane Austen ennå ... *kremt*. Kanskje jeg skal lese noe av henne neste år når lesebunken blir litt mindre? Vi får se:)
   Kos deg med bøkene og god helg:)

   Slett