1. januar 2013

Månedens Bokanbefaling (Desember)

En ny måned er over. Det samme gjelder 2012. Er det bare meg eller har 2012 gått fryktelig fort? Syns alle år går fort, men syns 2012 har gått spesielt fort unna. Vet ikke hvorfor. Skulle ønske at tiden kunne stoppe opp litt, i hvert fall en liten stund for ofte føles det ut som om jeg ikke klarer å holde med i svingene. Det er vel jeg som bare er treg.

De siste månedene har vært noen fryktelig dårlige lesemåneder for min del og bloggaktivitet. Det har jeg tenkt å gjøre noe med i 2012. Men mer om det senere.

I desember rakk jeg å lese litt også til tross for en hektisk måned. Det har vært mye overtid på jobb.

Denne måneden leste jeg disse bøkene:

The perks of being a wallflower - Stephen Chbosky
Fossefall(46) I fangenskap - Jorunn Johansen
The Ritual - Adam NevillBoka jeg likte aller best i desember var:

The Ritual - Adam Nevill


(Goodreads.com)


When four old University friends set off into the Scandinavian wilderness of the Arctic Circle, they aim to briefly escape the problems of their lives and reconnect with one another. But when Luke, the only man still single and living a precarious existence, finds he has little left in common with his well-heeled friends, tensions rise. With limited experience between them, a shortcut meant to ease their hike turns into a nightmare scenario that could cost them their lives. Lost, hungry, and surrounded by forest untouched for millennia, Luke figures things couldn’t possibly get any worse. But then they stumble across an old habitation. Ancient artefacts decorate the walls and there are bones scattered upon the dry floors. The residue of old rites and pagan sacrifice for something that still exists in the forest. Something responsible for the bestial presence that follows their every step. As the four friends stagger in the direction of salvation, they learn that death doesn’t come easy among these ancient trees . . .


Winner, August Derleth Fantasy Award (Best Novel), British Fantasy Awards 2012


Kanskje ikke så overraskende? Men jeg ble fullstendig dratt inn i denne grøsserromanen, spesielt den første halvdelen av boka. Vannvittig spennende! Og hvorfor jeg liker boka så godt kan du lese mer om her. Orker ikke å gjenta meg selv. 

Ellers fikk jeg ikke lest så mye som jeg skulle ønske. Desember kan jo være så ymse.

Men alt i alt håper jeg at 2013 blir et bedre leseår!

7 kommentarer:

 1. Godt nytt år! Vi får satse på at 2013 blir et bedre leseår, ja. :) Jeg har allerede lesemålene klare, så her er det bare å kjøre på!

  (Og forresten, tusen takk for awarden jeg fikk i november(?). Jeg hadde en bloggtørke akkurat da i flere uker av forskjellige årsaker, så gjorde ikke noe med den. Men setter pris på oppmerksomheten! Hadde du ikke allerede hatt den selv, så hadde den blitt sendt i retur også. :))

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Tone.
   Bare hyggelig:) Jeg har hatt litt bloggtørke her jeg også av og på i løpet av høsten. Man rekker ikke alt. Sånn er det bare:9 Vi får håpe at tiden strekker bedre til når det gjelder lesing i dette året. Har ikke alle leseplanene klare. Men skal prøve å klare å lese 100 bøker i året selv om jeg har mislyktes med det de to siste årene:) Man må jo bare prøve likevel:)

   Slett
  2. Og godt nytt år forresten:)

   Slett
 2. Godt nytt år:) Jeg føler det på samme måte, synes 2012 gikk forferdelig fort:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Godt nytt år til deg også, Elin:) J, 2012 gikk merkelig nok fort unna. Håper 2012 går litt saktere slik at vi rekker å henge med i svingene!

   Slett
 3. Anonym14:57

  Godt nytt år!
  Helt enig, 2012 forsvant som en vind! :-) Jeg har ikke så mange lesemål for 2013, men håper på mange gode leseopplevelser. Jeg må få gjort noe med den enorme skal-lese-hyllen min. (Strategisk plassert ved siden av hvor jeg sitter slik at jeg bare ser den om jeg snur hodet :-)) Jeg vil også prøve meg på flere klassikere og flere ebøker, men det kan jo kombineres :-)
  Jeg håper du får et flott nytt leseår!

  SvarSlett
  Svar
  1. Godt nytt år, Astrid Terese!
   Eneste målet jeg har dette året er at jeg også denne gang skal prøve å lese 100 bøker i løpet av året (noe som bare er barnemat for deg:). Selv har jeg mislyktes grundig to år på rad, men jeg prøver meg igjen og skal lese fra mange forskejllige sjangre:)

   Slett