13. juni 2022

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
Barnet av Fiona Barton og The Book of Accidents av Chuck Wendig, er fra egen boksamling

 

 
 Bøker som ble lest i forrige uke:

Falskt vitne - Karin Saughter
Barnet - Fiona Barton

Antall leste sider:

709 sider

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

🖉  Åndenød - Amy McCulloch
🖉  Rovhjerte - Ulrika Rolfsdotter

Bøker som leses nå:

🕮 Midnattsbiblioteket - Matt Haig
🕮 Åh, William! - Elizabeth Strout
🕮 Aldri - Ken Follett
🕮 The Book of Accidents - Chuck Wendig
🕮 Perfekt - Ingunn Røyset
🕮 Natteravnen - Johan Rundberg

Planlagte bøker denne uka:

⃞   Paradisbyen - Zoë Beck
⃞  Rovdyr - Erling Gangsøy Greftegreff

Hadde som mål å bli ferdig med tre bøker i helga, men ble bare ferdig med en av dem. Men siden jeg ble ferdig med en bok til like før helga, ble det på en måte en "produktiv" uke likevel. 😈

Hadde tenkt å bli ferdig med Midnattsbiblioteket av Matt Haig, Barnet av Fiona Barton og Natteravnen av Johan Rundberg, men ble bare ferdig med Barnet av Fiona Barton i løpet av helga. Bedre det en ingenting.

Falskt vitne av Karin Slaughter ble lest ut på fredag. Det tok noen uker å bli ferdig med den siden det er en stor bok, men Slaughter kan å skrive thrillere, og denne er frittstående.

Kommer ikke til å skrive noe om den nå siden det kommer en anmeldelse av den i en av de nærmeste dagene og jeg har skrevet litt om den før. Det er ikke gøy med gjentakelser. Men jeg er glad jeg leste den og jeg vil lese enda mer av Slaughter.

Natt til søndag rundt halv fire leste jeg ut Barnet av Fiona Barton. Den drøyde noe siden den ikke engasjerte noe særlig og det er en stor bok på over fire hundre sider. Den var grei nok som krim, men det ble litt for damete for meg med mye følelser og slikt. Foretrekker mer hardbarket krim.Syntes heller ikke saken var voldsomt spennende.

Den er om Kate Waters som er journalist og hun blir nysgjerrig på spedbarnet som blir funnet død på en byggeplass. Det viser seg at spedbarnet har vært død i flere tiår. Hvem er det og i tilegg får hun en samarbeidspartner som er under opplæring. Noe hun ikke er begeistret for, men skjønner at hun ikke har noe valg. Vil de finne ut hvem barnet er og hva som har skjedd? Samtidig er Kate nødt til å sortere folk som står frem med historiene sine, for noen gjør hva som helst for å bli synlig i media.

Som sagt ble jeg ikke ferdig med Midnattsbiblioteket av Matt Haig, så den blir med meg noen dager til. Har det ikke travelt. Det er om en kvinne som har fått nok av seg selv og livet. Hun velger å gjøre noe med det på en brutal måte, men i stedet for å dø, havner hun på en slags mellomstasjon kalt Midnattsbiblioteket. Der møter hun Mrs. Elm hun kjenner fra barnskolen som var bibliotekkar. Hun forklarer hva Midnattsbiblioteket går ut på. Nora kan velge bøker, og gjennom de bøkene kan hun velge å leve gjennom valg hun angrer på og se om hun liker utviklingen bedre eller ikke, hvis ikke havner hun tilbake på Midnattsbiblioteket. Ønsker hun virkelig å dø eller kommer hun til å finne et valg hun kan gjøre om og trives med?

Interessant konsept og tankegang, men er ikke glad i selve handligen. Jeg liker Midnattsbiblioteket, men er ikke interessert i handlingen som foregår utenfor Midnattsbiblioteket. Får ikke helt connection med hovedkarakteren Nora.

I natt begynte jeg å lese Åh, William! av Elizabeth Strout. Hva den handler om og mening venter jeg med til anmeldelsen. Det samme gjelder Aldri av Ken Follett, The Book of Accidents av Chuck Wendig, Perfekt av Ingunn Røyset og Natteravnen av Johan Rundberg. Jeg velger å gjøre dette da mandagsinnleggene har en tendens til å bli unødvendig lange, og vil heller konsentrere meg om å skrive om hovedbøkene som er stuelektyre og nattlektyre i mandagsinnleggene og helgelektyreinnleggene. Det er en grei løsning siden jeg bruker noe tid på bøkene jeg leser, og for å unngå mange gjentakelser før jeg blir ferdig med bøkene.

Håper å bli ferdig med Midnattsbiblioteket, Åh, William!, Perfekt og Natteravnen før uka er over, siden jeg er godt i gang med noen av dem og noen er korte. Det burde være overkommelig. Neste bok på leselista er Paradisbyen av Zoë Beck som ble utgitt på norsk i fjor, så det er på tide å lese den, også.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar