13. mai 2022

Helgelektyre(438)

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
The Book of Accidents av Chuck Wendig, Tarot fargelegging av Alexis E. Thomson, Summer Nights av Hanna Karlzon og En verden av verdener av Kerby Rosanes, er fra egen boksamling


 
Dalen - Bernard Minier

En nasjon i sjakk - Johan Høst

The Book of Accidents - Chuck Wendig


Det ser ikke ut som jeg har lest noe som helst siden forrige helg, men har det altså. Leser ikke fort, si. Noen må lese i helt vanlig tempo, også. Bøkene er noe store, noe jeg ikke har noe i mot. Foretrekker store bøker fremfor de tynne. Synes ofte at de tynne bøkene er tyngre å lese.

Har mer og mer sansen for bøkene av Minier. Noe som erlitt festlig for den første boka jeg leste av ham var Ikke slå av lyset som jeg ikke likte så godt. Derfor jeg ofte gir forfattere flere sjanser. Man kan bli overrasket. 

Har også mer og mer sansen for Martin Servaz som er Miniers hovedkarakter i bøkene hans, og dette er sjette bok om Servaz. Selv har jeg ikke lest Hvis helvete var av is og En sang for druknede sjeler ennå, men synes ikke at det gjør noe. Noen må lese kirmserier i kronologisk rekkefølge, men ikke jeg, for føler at krimserier er lett å følge med uansett.

Denne gang gjelder det et spøkelse fra fortiden som Servaz ikke har hørt fra på åtte år. Midt på natten får han en telefon fra denne personen som ber ham om hjelp før linjen blir avbrutt, men han har fått med seg noen hint hvor denne personen eventuelt prøvde å beskrive, og han drar dit uten å nøle. Men som vanlig er ikke Martins liv kjedelig. Et drap har skjedd i samme område, og det blir ikke det eneste, og noe annet skjer som gjør til at han må oppholde seg der han er, lenger enn planalgt. Vil han finne det han har kommet dit for? Han kan ikke hjelpe til de andre med etterforskningene ettersom han er suspendert.

Gjør ikke noe at denne er noe stor for det er alltid noe som skjer.

Den andre boka jeg leser som godt kunne ha vært noe forkortet er En nasjon i sjakk av Johan Høst. Jeg liker sjakk og synes konseptet er noe artig, men utførelsen og sjakk i bokformat er ikke like spennende som sjakk på skjerm. Så sliter litt med å komme gjennom denne. Det føles mer ut som en komedie til tross for at det er en thriller. Det blir for røveraktig.

Den er om en gruppe mennesker som er utsatt for å miste sine liv og det på grunn av et sjakkparti. Sjakkpartiet består ikke bare tap av brikker, men tap av menneskeliv. Terroristen har kidnappet statsministeren og den ene livvaktene hans, men det er ikke bare deres liv som står i fare. En profesjonell sjakkspiller blir hyret inn for et noe uvanlig sjakkparti, men vil det være til hjelp?

Som sagt, er interessert i og følger med på sjakkturneringer på Tv, men i bokformat blir det ikke den samme innevelsen, og boka blir noe mer ufrivillig morsom enn spennende.

I helga skal jeg også lese videre i The Book of Accidents av Chuck Wendig. Det er en horror bok som ble utgitt i fjor. Den er ganske underholdende og stemningsfull så langt. Den er om en familie på tre som er noe kompleks. Det er faren Nate, moren Maddie og tenåringssønnen Oliver, også kalt Olly. Nate har alltid hatt et anstrengt forhold til faren sin og han nøler når han får kjøpe farens hus for en dollar. Etter farens død har ikke Nate forandret mening om ham, men med påvirkning fra familien, bestemmer de seg for å flytte fra byen og til et roligere liv med skoglige områder. Nate strever med å føle seg som hjemme og føler at huset ikke er hans ennå, Maddie opplever rare ting med kunstverkene sine, og Oliver får en tøff start på en ny skole. Var det å flytte egentlig et godt valg?

Spennende og kryptisk så langt, og liker at boka tar seg god tid. Jeg leser den sammen med en annen bokblogger, og vi bruker god tid på samlesingene vår, siden begge leser i flere bøker.

Har som mål å bli ferdig med Dalen og En nasjon i sjakk i løpet av helga, hvis det er overkommelig. Lesing er ikke så traurig lenger da leselysten er så smått på vei tilbake. 😈

 

 
Jason Takes Manhattan

Siden det er fredag den 13. i dag, har jeg som tradisjon å se en av Friday the 13th filmene, og denne gang blir det Jason Takes Manhattan. Synes den filmen er undervurdert. Mine favorittkarakterer innen filmverdenen er og blir Jason Voorhees (fra Friday the 13th filmene og Mick Taylor (fra Wolf Creek filmene). 

 

Siden sist helg har jeg fargelagt dette:

 


 Motivet er fra denne boka:

 
Tarot fargelegging - Alexis E. Thomson (Jeg har den norske utgaven)
 


Motivet er fra denne boka:

 
Summer Nights - Hanna Karlzon
 
 

 
 
 Motivet er fra denne boka:
 
 
En verden av verdener - Kerby Rosanes

Hater virkelig å ta bilder. Enten blir det brukt for mye lys eller for lite. Liker ikke finpussingsopplegg.😈
 
God helg.

Ukas låt: I'm Sorry, Paul, I'm So Sorry - Victor Reyes

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar