20. september 2021

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
House of Leaves av Mark Z. Danielewski, The Stand  og Billy Summers av Stephen King, Something Wicked This Way Comes av Ray Bradbury, The Homecoming av Andrew Pyper, er fra egen boksamling
 

 Bøker som ble lest i forrige uke:

Edward Rubikons mysterier 6: Draugens vrede - Aleksander Kirkwood Brown & Andreas Iversen
Green Town 2: Something Wicked This Way Comes - Ray Bradbury

Antall leste sider:

436 sider

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

🖉 Edward Rubikons mysterier 6: Draugens vrede - Aleksander Kirkwood Brown & Andreas Iversen

Bøker som leses nå:

🕮 Morfar pustet med havet - Trude Teige
🕮 Seksten hester - Greg Buchanan
🕮 House of Leaves - Mark Z. Danielewski
🕮 The Stand - Stephen King

Planlagte bøker denne uka:

⃞   The Homecoming - Andrew Pyper
⃞   Billy Summers - Stephen King

I forrige uke ble det mindre innlegg enn til vanlig. Grunnen er tregere lesing enn til vanlig og har slitt med tekniske problemer. Gamle html koder som henger seg opp her og der på denne siden, av og til bare når man skal legge ut noe lite, og det har jeg ikke tålmodighet til. Hater pirkejobber, men håper det retter seg opp etter hvert, slik at ting legges ut på enkel måte, i stedet for at man må rette opp ting her og der før man kan legge ut noe. Det er kjipt når det skjer, når man har noe klart til å legges ut, men så er det noe som henger seg opp. Liker det bedre når ting fungerer som det skal. Har alltid vært småtull med kontrollpanelet mitt etter noen endringer blogger gjorde i august i fjor. Skjønner ikke at de må gjøre endringer når det allerede var ting som fungerte.

Men to bøker ble lest i forrige uke også. En barnebok og en horror, klassiker. Likte begge to like godt, merkelig nok. Draugens vrede skriver jeg ikke mer om siden jeg har skrevet en anmeldelse om den, så da trenger den ikke mer påfyll av gjentakende tilbakemelding.

I går leste jeg ut Something Wicked This Way Comes. Hadde en god del sider igjen, men siden kapitlene var svært korte, gikk lesingen nesten av seg selv. Det er en av de bedre horrorbøkene jeg har lest så langt i år, og den holder seg godt etter alle disse årene. Den ble utgitt i 1962, men hverken språket eller handlingen føles ikke "gammelt".

Den er om to unge gutter i begynnelsen av tenårene. De bor ved siden av hverandre og er veldig gode venner. En dag kommer de over en invitasjon til et carnival. Det er ikke et rent karneval hvor man kler seg ut, men en blanding av karneval og tivoli. Midt på natten klokka tre hører de toget kommet og guttene blir nysgjerrige nok til å dra ut, og se på at det hele bli satt opp. Men de føler alt annet enn glede. Nesten alt er mørkt og svart, nærmest dystert. Det ligner ikke på en attraksjon de er vant til fra før. Er det grunn til bekymring?

Kryptisk, levende fortalt og snikende uhygge. Noen har markert denne som en ungdomsbok, men synes ikke det er det. Det føltes mer som en oppvekstroman blandet med horror og fantasy.

I dag begynte jeg på Morfar pustet med havet av Trude Teige som jeg har hatt en god stund nå. Har ikke lest noe av henne før, bare sett noe av henne på Tv før i tiden da hun var en kjent tv-skikkelse. Så det blir spennende å se hva hun skriver. Vet at hun skriver både romaner og krim. Sier ikke mer om bøka, før i helgelektyreinnlegget når jeg har blitt bedre kjent med den.

Helt fra natt til 10. september har jeg lest Seksten hester av Greg Buchanan. Det har ikke gått lang tid fordi den er kjedelig, men lesingen har generelt gått noe trått. Men jeg liker den selv om den er noe hard å lese siden den omhandler dyreplageri. Men jeg liker fortellerstemmen. Den er ikke for alle, for han hopper en del fra person til person og tid, og skrivestilen er kanskje noe hakkete, så det er ikke en bok for alle, men jeg liker den fordi den er noe annerledes.

Den er om deler av seksten hester som er funnet på et jorde. Kriminaletterforsker Alec Nichols blir satt på saken og han får hjelp av veterinærpatolog Cooper Allen. De har kort tid på seg og må utnytte tiden gått. Hva har skjedd med hestene? Er det satanister som står bak, virus, et ukjent fenomen, og er det trygt for dem selv å undersøke hestene?

Mørk og dyster krimbok så langt og har ikke mange sider igjen.

I forrige uke rørte jeg ikke House of Leaves av Mark Z. Danielewski eller The Stand av Stephen King. Det har det ikke vært noen grunn til, men som nevnt var leselysten i forrige uke var temmelig laber. Så det var ikke annen grunn enn det, for liker begge av bøkene. Men det er langtidsprosjekter som jeg leser når jeg vil i. De andre bøkene jeg leser i, leser jeg som normalt.

Neste bok på leselista hvis jeg blir ferdig med noen, er: The Homecoming av Andrew Pyper. Tenkte å lese den i september i fjor, men så langt kom jeg ikke, men har fremdeles veldig lyst til å lese den, så bruker den som Halloweenoppvarming. Har lest noen horrorbøker til oppvarming allerede. Har ikke sett noen andre lese den og ukjent forfatter for min del, men det er alltid spennende. Har alltid noen faste forfattere jeg leser mye av, men kjekt å undersøke andre forfatterskap også.

Siden det er september og bursdagsmåneden til min forfatterhelt, Stephen King, som fyller 74 år i morgen, skal jeg lese en bok av ham, selv om jeg ennå ikke er ferdig med The Stand. I fjor feiret jeg med Dolores Claiborne. Denne gangen feirer jeg med Billy Summers som er hans nyeste som ble utgitt i august. Det er ikke horror, men heller en krimbok. King er mest kjent for sine horrorbøker, men han skriver mye annet også som han mestrer godt.

Tviler på at jeg blir ferdig med så mange bøker i denne uka, heller, men håper på en mer produktiv uke enn det den forrige var ...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar