6. september 2021

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
House of Leaves av Mark Z. Danielewski, The Stand av Stephen King og Genesis av Karin Slaughter, The Final Girl Support Group av Grady Hendrixer, Something Wicked This Way Comes av Ray Bradbury, er fra egen boksamling
 

 
  Bøker som ble lest i forrige uke:

Will Trent 3: Genesis - Karin Slaughter
Nelly Rapp og ånden i flasken - Martin Widmark & Christina Alvner

Antall leste sider:

515 sider

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

🖉 Hesteguttene - Johan Ehn
🖉 Will Trent 3: Genesis - Karin Slaughter

Bøker som leses nå:

🕮 The Final Girl Support Group - Grady Hendrix
🕮 Når alle klokker har stanset - Ninni Schulman
🕮 House of Leaves - Mark Z. Danielewski
🕮 The Stand - Stephen King

Planlagte bøker denne uka:

⃞   Seksten hester - Greg Buchanan
⃞   Something Wicked This Way Comes - Ray Bradbury

Ikke all verdens ble lest i forrige uke, hverken når det gjelder antall bøker eller sideantall, men noe ble da lest. En krimbok og en barnebok ble lest.

Genesis av Karin Slaughter har jeg skrevet en del ganger om allerede, og har også skrevet en anmeldelse av den, så da trenger jeg egentlig ikke å si så mye mer om den. Ikke annet enn at jeg fikk veldig sansen for den, og sier ikke nei til å lese flere bøker om Will Trent. Har lest både seriebøker og enkelstående bøker av Slaughter, og hun er god på begge deler.

Tirsdag leste jeg ut Nelly Rapp og ånden i flasken av Martin Widmark og Christina Alvner. Usikker på hvilken nummer i rekken boka tilhører for kunne ikke finne en numerert liste på norske eller svenske nettsider. Men det er heller ikke så nøye, for boka fungerer også fint som fristtående.

Etter å ha lest noen traurige bøker, var det befriende å lese om Nelly Rapp. Boka er veldig lettlest, har stor skrift og er på bare 92 sider. Det er en serie/bok som passer fint for unge lesere som nettopp har lært seg å lese eller som høytlesning. Den er om en lærer som skal pensjonere seg og det er noe hun gleder seg til. Hun skal bruke tiden til å lage ny drivstoff for å redde verden. Men før det ber hun Nelly og Valle om å gå opp på loftet for å hente noe, så skal hun vise noe for hele klassen. Besøket på loftet blir noe overraskende da Nelly og Valle møter en mann som kommer ut av en flaske, som har falt over ende. Han gråter. Han er lei seg for at han ikke kan skru tiden tilbake. Hvem er han og kommer Nelly til å gjøre noe med saken?

Morsomt og lettlest, også for oss som ikke tilhører målgruppen boka er beregnet for.

I en uke har jeg lest The Final Girl Support Group av Grady Hendrix. Jeg liker den delvis, men er ikke helt solgt. Er ikke helt engasjert i formidlingen eller hovedkarakteren. Begrepet final girl er jenter som har opplevd en forferdelig massakre og som står igjen som den eneste overlevende. Det er et kjent begrep i filmserier innen horror og slasher sjangeren. Da er det som oftest en jente som har overlevd en seriemorder. Hun har enten klart å drepe seriemorderen eller han har flyktet for så å komme tilbake senere. Godt mulig et oppbrukt konsept, men jeg synes det er fascinerende. I denen boka møter vi Lynnette som har i flere år gått til en fast gruppesamtale med Dr. Carlol Elliott og de faste jentene. Det er de eneste gangene Lynnette forlater leiligheten sin. Når man er final girl og har opplevd noe traumatisk, blir livene deres aldri det samme igjen. De er konstant på vakt og frykter at det samme skal skje igjen. Derfor er leiligheten hennes svært bevoktet av henne. Bestevennen hennes er en plante som heter Fine som hun snakker og steller med som et husdyr. Uansett hvor mye man er på vakt, er det noe i gruppa som skjer. Noe skjer med en av de andre jentene, og Lynnette frykter det verste, som gjør at hun er nødt til å flykte. Eller er det hele bare en overdrivelse?

Liker at designet i boka er veldig gjennomført med svart papir før neste kapittel og inneholder dokumentasjoner, artikler om fiktive slashere og diverse. Selv om jeg ikke er helt fan av boka, er jeg likevel spent på fortsettelsen.

Om natta leser jeg Ninni Schulmans Når alle klokker har stanset. Er ikke helt begeistret, men den er ikke så verst. Den er om et bygdeteater som begynner å få et dårlig rykte da en skuespiller forsvinner like før premierekvelden. Har det noe med bygdeteateret å gjøre, når folk i bygda forsvinner og senere funnet myrdet? Eller er det noe annet som står bak? Hannes, sønnen til Petra jobber ved campingplassen og i huset han og moren leier etter foreldrenes skilsmisse, skjer det ting. Et gulvur som ikke har fungert på mange år, begynner plutselig å slå på rare og tilfeldige tider. Spøker det?

Grei svensk krim så langt. Er ikke fullstendig oppslukt, men liker konseptet.

Jeg skal lese videre i langtidsprosjektene House of Leaves av Mark Z. Danielewski og The Stand av Stephen King. Det er store bøker som jeg leser når jeg vil, og som jeg bruker ekstra lang tid på. The Stand har jeg kommet over halvveis i. Det morsomme med The Stand er uansett hvor mye jeg leser i den, ser det ikke ut som man har vært produktiv i det hele tatt.

Godt mulig jeg blir ferdig med både The Final Girl Support Group og Når alle klokker har stanset i løpet av uka, og da er neste bøkene på lista: Seksten hester av Greg Buchanan og Something Wicked This Way Comes av Ray Bradbury. Jeg ville lese Seksten hester fordi den virker veldig dyster, og Ray Bradbury boka har jeg hatt lyst til å lese i flere år. Passer bra nå når det er høst og som oppvarming mot Halloween.
 
Det blir en variert leseuke og håper bøkene er litt uhyggelige, også. Savner noe uhyggelig og provoserende lesestoff.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar