27. januar 2020

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...

Reklame: Eksemplarer mottatt fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
Forsvunnet av Kendra Elliot, The Blind Assassin av Margaret Atwood, The Cabin at the End of the World av Paul Tremblay, og Full spredning av Nina Lykke, er fra egen boksamling 


  Bøker jeg leste i forrige uke:

* Farlig farvann - Viveca Sten
* The Blind Assassin - Margaret Atwood
 
 Antall leste sider i forrige uke: 

  302 sider 

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

Forsvunnet - Kendra Elliot
Helvete - Erlend Loe 

Bøker som leses nå:

* The Cabin at the End of the World - Paul Tremblay
*  #Kampklar - Nina Rossing

Planlagte bøker denne uken:

* The Cabin at the End of the World - Paul Tremblay
* #Kampklar - Nina Rossing
*  Full spredning - Nina Lykke
* Definisjonen av umulig - Camilla Sandmo

 Jeg ligger litt etter leseplanene mine, men jeg leser. 😊

To bøker ble "spist opp" i forrige uke. Jeg spiser ikke opp bøkene mine så veldig fort, men i vanlig tempo, vil jeg si. Den første jeg ble ferdig med var Farlig farvann av Viveca Sten.  Den var helt ok, men noe skuffende til svensk krim å være for jeg er stort sett glad i svensk krim. Men denne ble for hverdagslig og spenningen uteble. Den er om et lik som blir funnet i et fiskegarn. Var det en ulykke eller noe mer? Thomas Andreasson blir satt på saken siden han vil jobbe, og de fleste av folkene i politiet må jobbe selv om det er ferie da flere lik dukker opp på ulike steder. Samtidig blir vi godt kjent med Nora, som er god venn av Thomas og hun er gift med en lege. Hun er advokat, men mistrives på arbeidsplassen siden sjefen er en drittsekk. Men en dag får hun tilbud om å snakke med noen om et mulig jobbtilbud. Ulempen er at de må kanskje flytte. Vil Nora møte opp på intervjuet?

Helt ok hverdagskrim, men altfor lite spenning og undertoner til å være en bok på over fire hundre sider. Det ble litt for langsomt.

 Jeg er også godt i gang med #Kampklar av Nina Rossing. Hun har tidligere gitt ut ungdomsbøker på engelsk, og #Kampklar er en ungdomsroman som foregår i Trondheim. Den tar opp et skremmende og aktuell tema om netthets. Om netthets som går altfor langt og netthets er ikke greit i det hele tatt. Anja er dommer under en guttekamp, og noen av dem føler seg urettferdig behandlet av henne, og det får konsekvenser utenfor banen. Heldigvis har Anja nære venner som er sammen henne på godt og vondt. Er de sterke nok til å takle at Anja blir gjort narr av på en grov måte på Internett?

Engasjerende og spennende bok så langt og man blir nesten stressa av å lese det. Er glad det ikke var sosiale medier eller særlig mye Internett da jeg gikk på skole. Jeg bruker ikke Internett spesielt mye nå heller. Synes Internett er stort sett kjedelig og masete.

 Forrige onsdag ble jeg ferdig medThe Blind Assassin av Margaret Atwood, og hva jeg synes om den og oppsummering, sparer jeg til anmeldelsen for syntes den var noe komplisert å komme seg gjennom. Det er ikke det enkleste konseptet å forklare heller, så sparer det til da. Jeg leste den sammen med en annen bokblogger.

Har også kommet et godt stykke iThe Cabin at the End of the World av Paul Tremblay, og den skuffer ikke ennå. Den er kanskje litt langsom, men det gjør ikke noe da det bidrar til mer undertoner, intensitet og spennende karakterer å lese om. Så selv om handlingen går litt tregt, kjeder jeg meg ikke. Så er spent på hvilken retning det tar. Om det er noe apokalyptisk eller noe annet.

Hvis jeg blir ferdig med noen av bøkene jeg leser, skal jeg begynne på disse bøkene: Full spredning av Nina Lykke. Ser den har fått veldig blandede tilbakemeldinger. Og jeg skal lese ungdomsromanen Definisjonen av umulig av Camilla Sandmo. Jeg har lest en bok tidlgere av henne, og det er: Kan vi bare late som. Jeg liker å lese bøker som er ment for forskjellige målgrupper. Holde meg oppdatert om både dagens og eldre bøker.

Siden det ikke er mer sjakk på en stund ... Siste dag i Tata Steel Chess var i går, får jeg drukne meg i bøker, fargelegging og gaming mens jeg venter på Farmenkjendis eller noe annet enn sport og debatt på tv. Det er det for mye av. Venter på at Super Bowl som bruker å være i februar. Ski, håndball og fotball orker jeg ikke å se på. Synes at dagene blir veldig lange når det ikker er programmer på tv å dele opp dagene med.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar