10. desember 2018

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...


  Bøker jeg leste i forrige uke:

* Trick or Treat - Jackson Sharp

  Antall leste sider i forrige uke:

718  sider

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

Ingen, men det ble noen julehefteanmeldelser:
 Julehefter 2018 - del 4
Julehefter 2018 - del 5

Bøker som leses nå:

* The After Wife - Cass Hunter
* Husdyret - Camilla Grebe
* The Stranger Diaries - Elly Griffiths
  
  Planlagte bøker denne uken:

* The After Wife - Cass Hunter
* Husdyret - Camilla Grebe
* The Stranger Diaries - Elly Griffiths 
  * Picnic at Hanging Rock - Joan Lindsay
  * Eleanor Oliphant har det helt fint - Gail Honeyman

Selv om jeg leste ferdig bare en bok i forrige uke, leser jeg stadig mer og mer etter flere uker med lesetørke. Så føler at flyten endelig kommer mer på plass, både når det gjelder lesing av bøker og julehefter. Jeg havner i lesetørke minst tre-fire ganger i året, og leser da også, men det blir så stykkevis og delt.

Natt til tirsdag leste jeg ferdigTrick or Treat av Jackson Sharp. Den likte jeg godt. Det er en del kjefting, og boka er litt grotesk, så det er absolutt ikke en bok for alle. Jeg syntes den var både spennende og interessant.

Samme natt begynte jeg å lese Husdyret av Camillia Grebe, som jeg ikke er ferdig med. Er litt usikker på hvordan jeg liker den, selv om jeg har kommet langt. Jeg liker språket fordi det er veldig flytende og jevnt, men samtidig er konseptet en del forutsigbart. Så er spent på selv hva jeg lander på til slutt, for føler meg litt delt om denne boka i skrivende stund.

 Forrige helg startet en ny samlesing med en annen bokblogger, og denne gang leser viThe Stranger Diaries av Elly Griffiths. Liker den godt så langt, både språket og atmosfæren.Spennende også.

Jeg leser også fremdelesThe After Wife som jeg har lest en god stund, og synes ikke det er helt min type bok. Det er altfor mye om følelser, og jeg er ikke interessert i å lese om sexlivet til godt voksne folk. Er ikke helt glad i såkalte "følelsesbøker". Ville lese den fordi romanen har en del science fiction elementer, men det blir likevel for mye om romantikk, følelser, tap, og savn for min del. Jeg får holde ut boka litt til, for avbryter ikke bøker. 

Blir nok ferdig med bådeThe After Wife og Husdyret i løpet av uka. Da skal jeg begynne på disse bøkene: Picnic at Hanging Rock av Joan Lindsay, som er en bok jeg har hatt lenge lyst til å lese, så nå er det på tide. Og den andre boka jeg skal lese er Eleanor Oliphant har det helt fint av Gail Honeyman, som er en veldig kjent tittel. Oppdaget at nesten alle på Goodreads leste den rundt årskifte 2017/2018. Så den har vært godt synlig over lengre tid. Har litt anstrengt forhold til bøker som er populære, og som får gode anmeldelser. Er skeptisk til bestselgere av mange grunner, men skal gi den en sjanse. Det skader jo ikke. 😊

Tviler på at det blir flere bøker siden jeg leser julehefter ved siden av. Jeg har ikke mye igjen av juleheftene heller. Leser ferdig tegneseriene først, som jeg ikke har mange igjen av, og sparer juleheftene med tekster helt til slutt. Lesing blir det uansett, og forhåpentligvis blir det mer av bokanmeldelser og ikke bare julehefteanmeldelser, også fremover. Men ville komme meg gjennom flest mulig julehefter så tidlig som mulig, og det kommer bokanmeldelser underveis, også. Det er ikke glemt. Tar det litt som det kommer. 😊

2 kommentarer:

 1. Heisann! Her var det mange spennende lesetips. Min lesetørke har vart i nesten 1,5 år, og det har ikke vært noe gøy. Men nå tror jeg at jeg er i siget igjen og har tørket støv av bloggen. Håper 2019 blir et flott leseår for både deg og meg :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei. Hyggelig å se deg her igjen. =) Lenge siden sist.

   Den lengste lesetørken jeg har hatt var fra omtrent 2015 - 2018. Jeg leste likevel i den periodeb, men er den verste lesetørken jeg har hatt. Leste selv når jeg ikke hadde lyst, og det gikk veldig trått. =) Så håper vi unngår lesetørke på en god stund, og godt å høre at bloggen din er i live igjen for har merket at den har stått stille en god stund. Så håper det er noe du fortsetter med. =)

   Tusen takk og i lige måde. Og ha en fin uke. =)

   Slett