4. november 2017

Månedens Bokanbefaling (oktober)

I oktober leste jeg disse bøkene:


Lest i kronologisk rekkefølge:

Rose Madder - Stephen King
Velkommen hjem - Ninni Schulman
The Doll's House - Tania Carver
Ankomst - Gøhril Gabrielsen
De døde dukkenes sommer - Antonio Hill
The Wind Through the Keyhole - Stephen King
I'm Watching You - Mary Burton
Bobla - Siri Pettersen
Sleeping Beauties - Stephen King & Owen King
Dukken - Josh Webster
Two Sentence Scary Stories - Jack Thomas
Hendig mann søkes - Jöns Hellsing
Favorite Scary Stories of American Children - Judy Dockrey Young & Richard Young

Da er favorittmåneden oktober over, og det er synd. November er bare en kjedelig måned. En måned man venter på at jula skal komme bare for å ha det overstått. 😊 Det er dessverre ikke VM i sjakk heller, det er det ikke før neste år. Så det blir ingenting å følge med på.

Fikk lest en del i oktober også. Tror ikke jeg har lest så mye siden april, da med ti bøker, tror jeg det var? Det varierer så mye fra måned til måned hvor mye man leser og jeg leser en del store bøker i tillegg. Jeg kom over noen gode bøker denne måneden også, så oktober var ikke så verst.

Og hvilken bok likte jeg best i oktober?

De døde dukkenes sommer - Antonio Hill

Jeg trodde jeg var lei av politikrimserier, men tydeligvis ikke siden jeg likte denne boka så godt. Etter en voldsepisode som bidrar til at politimannen Héctor Salgado blir suspendert, drar han på ferie for å komme seg vekk fra alt og alle, og når han kommer hjem igjen blir han satt på en ny sak. Saken gjelder en tenåringsgutt som har falt ut av et takvindu, og spørsmålet er: Var det selvmord eller var det noen som sørget for at han falt ut av takvinduet? Og er det en større sak enn det man først tror? Dette er første bok om politimannen Héctor Salgado.

Grunnen til at jeg likte boka så godt var et den besto av et spennende og fascinerende persongalleri. Salgado var spesielt fascinerende å lese om fordi det var noe fresht over ham. Han er ikke som mange andre politimenn og etterforskere som jeg har lest om tidligere. Handlingen er spennende, dyster og man får lyst til å lese mer av Antonio Hill! Jeg har dessverre ikke skrevet anmeldelse av denne ennå, men det blir etter hvert. Det er ikke glemt.

Andre bøker jeg likte veldig godt og som jeg gjerne anbefaler videre er Ankomst av Gøhril Gabrielsen. Den var både kryptisk og intens. Nesten litt grøsseraktig. Jeg leste noen andre godbiter også, og det er Rose Madder av Stephen King. Kanksje ingen typisk grøsserbok fra hans side, men spennende var det likevel. Om en kvinne som rømmer fra sin voldelige ektemann og som attpåtil er politimann. Andre bøker som jeg også likte godt var Velkommen hjem av Ninni Schulman og I'm Watching you av Mary Burton selv om de" bare" fikk firere. Velkommen hjem var en underlig og spennende krim og I'm Watching You er fiksjon om et interessant og ekkelt tema, nemlig stalking. Bobla av Siri Pettersen var både underlig og sær, en fin kombinasjon. Noe festlig også. Jeg vil også føye inn The Doll's House av Tania Carver som hadde sine creepy øyeblikk.

Bøkene jeg ble mest skuffet over erTwo Sentence Scary Story av Jack Thomas, Sleeping Beauties av Stephen King og Owen King,The Wind Through the Keyhole av Stephen King (han er fremdeles min forfatterhelt selv om noen av bøkene hans skuffer av og til), Dukken av Josh Webster, og Hendig mann søkes av Jöns Hellsing. Disse bøkene var ikke helt det store.

Det ble en veldig mørk måned med mye horror og thrillere, noe som var meningen. Leser jo mye horror året rundt, men når det nærmerer seg Halloween og rundt Halloweentiden ellers også, leser jeg litt ekstra av det. Det har sin sjarm, og det er jo ingen hemmelighet at jeg liker Halloween. I oktober var det både Fredag den 13, og Halloween i en og samme måned og som tradisjon, bruker jeg hver Fredag den 13 å se originalfilmen Fredag den 13 fra 1980. Og hver Halloween ser jeg Halloween, originalfilmen fra 1978. Disse tradisjonene har jeg hatt i mange år. Rundt Halloweentiden så jeg også en del andre horrorfilmer jeg hadde spart på ved siden av Halloween filmen. Hver 1. april ser jeg originalfilmen April Fool's Day fra 1986. Jeg har kanskje noen rare og sære tradisjoner, men det må man ha.

Mye annet er det ikke så mye å oppsummere om. Det morsomme er at jeg skriver og leser, og uansett hvor mye jeg skriver og leser, så ligger jeg litt etter med det ene og det andre, egentlig. Ligger litt etter med en del anmeldelser, men det blir når det blir. Jeg stresser ikke noe med det og tar det heller som det kommer.

Ryggperspektiv av bøkene:


Oktober var over gjennomsnittet en bra lesemåned, både med tanke på antall bøker og innhold. Så håper at november blir like bra! 😊

4 kommentarer:

 1. Har kun lest Ankomst av "dine" og den likte jeg også godt. Jeg er glad oktober er over for da betyr det at det næermer seg sesongstart for langrenn/skiskyting som jeg er så glad i! Men jeg håper at du får en fin november med mange fine lesestunder!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei og hyggelig å se deg her. :)

   Ja, jeg trodde først at Ankomst ikke var min type bok, men den virkelig overrasket. Likte den på grunn av det kryptiske og alle undertonene. Så godt at du likte den du også, og det virker som det er mange flere som liker den. :)

   For meg er det ikke sport før neste år både med VM i sjakk og Super Bowl. Annet sport er jeg litt fjerne i, men det blir nok mye skisport for deg å følge med på fremover.

   Tusen takk, Beathe og i lige måde. Håper du også får tid til noen fine lesestunder mellom sportsendingene. :) Selv skal jeg sette på en ny kanne med kaffe før neste leseøkt. Det er et must. :)

   Slett
  2. Er av og til innom,men lite flink til å legge igjen spor etter meg. Er generelt blitt dårlig å besøke blogger og har ambisjoner om å bli noe flinkere til det. Hvordan liker du Tiller så langt? Jeg har den klar på Kindle..jeg har begynt på så mange bøker for det er så mye som frister og det har resultert i en hel haug med påbegynte bøker som jeg la rett i TBR-bunken igjen for ikke å miste motet aldeles. Har nødvendigvis ikke noe med bøkene å gjøre, bare meg som er lite strukturert om dagene.

   Ja, det blir mye sport fremover for min del, men lesestunder skal jeg få til innimellom likevel.

   Slett
  3. Ja, det har lett for å bli sånn. I en periode besøker jeg ofte andres blogger, så dabber man av og så tar man seg en runde igjen senere. Det er vanskelig å holde kontakt med alle, men må bli flinkere til det jeg også. Det er så lett å dabbe av.

   Jeg liker Begynnelser av Tiller veldig godt. Leste Skråninga for lenge siden og bøkene hans virker å være sterke og realistiske. Boka Begynnelser er både mørk og veldig sterk. Jeg vet du leser mange romaner,i hvert fall flere enn jeg, og tror du vil like den. Synes han er litt Knausgårdaktig og det er et pluss. Jeg har første bok i Innsirkling trilogien av ham og ser ikke bort i fra at jeg kommer til å lese den også i november.

   PS: Jeg kjenner meg igjen i den problematikken, spesielt angående å finne de riktige bøkene. Det er ikke lett. :D Men gjerne gi Tiller et forsøk. :)

   Slett