31. juli 2017

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...


  Bøker jeg leste i forrige uke:

* Bjørnstad - Fredrik Backman
* Pig Island - Mo Hayder

Antall leste sider i forrige uke:

 568 sider

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

The Wrong Train - Jeremy de Quidt
Mitt hemmelige liv - Caitlyn Jenner

Bøker som leses nå:

* Not Without My Daughter - Betty Mahmoody
* Myrkongens datter - Karen Dionne
* The Dark Tower 7 (The Dark Tower) - Stephen King  

Planlagte bøker denne uken:

* Not Without My Daughter - Betty Mahmoody
* Myrkongens datter - Karen Dionne
* The Dark Tower 7 (The Dark Tower) - Stephen King
* Wes Craven (The Man and His Nightmares) - John Wooley

Forrige onsdag leste jeg ut Bjørnstad av Fredrik Backman. Selv om tonen og konflikter både på banen og utenfor banen, minnet meg litt om Tv-serien Friday Night Lights, likte jeg boka godt. I Friday Night Lights er det amerikansk fotball det dreier seg, men i boka Bjørnstad, er det hockey som gjelder. Jeg likte hockey før i tiden, men de eneste sportsgrenene jeg liker nå for tiden er sjakk og amerikansk fotball. 

Samme dag som jeg leste ut Bjørnstad, begynte jeg på en ny bok. Jeg begynte å lese Not Without My Daughter av Betty Mahmoody, som er basert på en sann historie, og som det også har blitt film av. Filmen ble produsert i 1991. Har sett den mange ganger, men aldri lest boka. I flere år har jeg hatt lyst til å lese den, så nå er det på tide.

Natt til søndag leste jeg ut Pig Island av Mo Hayder og den likte jeg ikke i det hele tatt, og er den dårligste jeg har lest av Hayder, selv om hun er en av mine favoritter. Jeg likte Fuglemannen, Kuren og Tokyo svært godt av henne. Jeg likte historien i Pig Island. Det var ikke det som var problemet, men selve fortellerstemmen/skrivemåten. Den funket ikke for meg denne gang.

Samme natt som jeg leste ut Pig Island, begynte jeg å lese Myrkongens datter av Karen Dionne. Så det blir litt forskjellig lesestoff denne uka også.

Jeg har også kommet meg videre i og skal fortsette medThe Dark Tower av min forfatterhelt, Stephen King. Jeg har satt som mål å bli ferdig med den boka i denne uka, for hun jeg samleser den med har lest ferdig sin utgave. Jeg har ikke mange sider igjen, så jeg regner med at jeg enten blir ferdig med den rett før neste helg eller i helgetiden. Det er ikke godt å si.

Blir det tid til overs mot slutten av uka, håper jeg å få begynt på denne boka: Wes Craven (The Man and His Nightmares) av John Wooley. Wes Craven er en av mine favorittregissører og han er mest kjent som skaperen av A Nightmare on Elm Street, og Freddy Krueger karakteren. Det blir spennende å lese om Wes Craven, fordi han har regissert og skrevet mange av skrekkfilmene jeg er vokst opp med. Trist at han døde i 2015 av hjernekreft.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar